26 Νοεμβρίου 2020

Αποστάτες Αγίου Δημητρίου.

Μετά της αποφάσεως της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, για κατάργηση της Λιτανείας του Πολιούχου και προστάτη Αγίου Δημητρίου και υποβάθμιση των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του (μείωση ακολουθιών, κατάργηση της τελετής καθαγιασμού του Μύρου του Αγίου Δημητρίου, απαξίωση πολιτειακών αρχόντων, κ.α) η αύξηση τον κρουσμάτων κορωναιού στην Πόλη είναι ραγδαία. 
 
Με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο – που μπορεί να κάνει ο καθένας - αποδεικνύονται αδιαμφισβήτητα τα τετελεσμένα.
 
Παραθέτω πιο κάτω την έρευνα όπου ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. 
 
6 κρούσματα στης 12/10. 
36 κρούσματα στης 13/10 
38 κρούσματα στης 14/10 
56 κρούσματα στης 15/10 (όπου και ανακοινώνετε επίσημα το Εορταστικό Πρόγραμμα) 
Από της 25 ( που ήταν κανονικά να γίνει η Λιτανεία του Αγίου στη Πόλη ) έως και σήμερα που γράφετε αυτό το κείμενο η αύξηση κρουσμάτων είναι θεαματική. 
181 κρούσματα στης 25/10 - Εσπερινός Αγίου Δημητρίου
84 κρούσματα στης 26/10 - Εορτή Αγίου Δημητρίου
291 κρούσματα στης 27/10  
384 κρούσματα στης 28/10 
275 κρούσματα στης 29/10 
540 κρούσματα στης 30/10 σημειώνεται πως για πρώτη φορά περνά την Αττική που ακολουθεί με 422 κρούσματα  
839 κρούσματα στης 31/10
449 κρούσματα στης 01/11 
- ματαίωση τελετής καθαγιασμού του Μύρου του Αγίου Δημητρίου 
210 κρούσματα στης 02/11 
595 κρούσματα στης 03/11 
823 κρούσματα στης 04/11 
862 κρούσματα στης 05/11 
683 κρούσματα στης 06/11 
560 κρούσματα στης 07/11 
483 κρούσματα στης 08/11 
413 κρούσματα στης 09/11 
652 κρούσματα στης 10/11 
777 κρούσματα στης 11/11 
828 κρούσματα στης 12/11 
 
Δυστυχώς ο κλήρος και ο λαός της Πόλεως ,αντί να προστρέξει και να λιτανεύση την εικόνα και την λάρνακα του Αγίου στη Πόλη - όπως γινόταν πάντοτε στο παρελθόν - υπάκουσε στον Καίσαρα και τελικά νίκησε ο φόβος του ιού αλλά όχι του Χριστού. 
 
Σίγουρα οι ευθύνες του κλήρου είναι βαριές αφού αυτοί είναι οι ποιμένες του λαού και θα δώσουν λόγο τον πράξεων τους σύμφωνα με τους όρκους που δώσανε στο Δεσπότη Χριστό και όχι στον …..Πολιτικό
 
Όμως, που είναι ο ευσεβείς λαός της Θεσσαλονίκης; που είναι οι Νέοι του Αγίου Δημητρίου; που είναι τα πάμπολλα Χριστιανικά σωματεία της Πόλεως να διαμαρτυρηθούν για την κατάντια; 
Κρίμα για τον λαό της Θεσσαλονίκης γιατί ήδη γεύεται τον καρπό της αποστασίας του
Έρχονται τα ευλογημένα δεινά σε κλήρο και λαό γιατί μόνο έτσι θα έρθει η πολυπόθ.ητη μετάνοια. 
 
«ο γνούς καί μή ποιήσας δαρήσεται πολλάς, ο δε μή γνούς μηδέ ποιήσας δαρήσεται ολίγας» (Λουκ. ιβ΄47) 
 
Καλή Σαρακοστή 
 
Γ.Π 
 
το είδαμε ΕΔΩ
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Κάτι ανάλογο είχαν πάθει οι Ιταλοί την Ανοιξη όταν ο Πάπας είχε πει ότι θα προσευχηθεί να τελειώσει η επιδημία... Και φούντωσε χειρότερα... 

Δείτε εδώ κι εδώShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.