26 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Προσφάτως κυκλοφόρησε Ο πολυαναμενόμενος πρώτος τόμος των απομνημονευμάτων του τ. Προέδρου των ΗΠΑ κ. Ομπάμα με τον τίτλο «Γη της Επαγγελίας». Ο Μπαράκ Ομπάμα αφηγείται την ιστορία της εκπληκτικής οδύσσειάς του και σχολιάζει τα κυριότερα γεγονότα της προεδρίας του.
 
Τα απομνημονεύματα ηγετών συνήθως αποκαλύπτουν κάποιες αλήθειες που δίσταζαν να εκθέσουν όσο ήταν εν ενεργεία. Και ουδείς πιστεύει ότι ένας πρόεδρος θα διανοείτο να πει ψέματα, διότι ο τελικός κριτής του είναι η Ιστορία και η υστεροφημία του. 
 
Σ’ αυτό αναφέρει ότι: «οι Ευρωπαίοι θυσίασαν την Ελλάδα, φορτώνοντας της με τα μνημόνια δυσβάστακτο χρέος, για να σώσουν τις τράπεζες τους» 
 
Θα μου πείτε ότι δεν είναι κάτι νέο, διότι αυτό το είπαν οι πλέον έγκριτοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι οικονομολόγοι και πολιτικοί, ακόμη και βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλίου. Όμως όταν το γράφει ένας τ. Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει διαφορετική βαρύτητα. Είναι αδιάσειστο ντοκουμέντο και πειστήριο της συνωμοσίας των ξένων και Ελλήνων πολιτικών σε βάρος του Ελληνικού λαού και της Ελλάδος. Ο λαός μας μάτωσε και πείνασε επι δεκαετία με τα Μνημόνια και είναι καταχρεωμένος επί 99 χρόνια αυτός τα παιδιά , τα εγγόνια και τα δισέγγονα του. 
 
Θα ανέμενε κανείς να ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων και φραστική έστω καταδίκη των υπευθύνων (Ελλήνων και ξένων ) για την καταδολίευση ενός λαού. Όμως συνέβη το αντίθετον. Του τάφου σιωπή από τα ΜΜΕ, το Κοινοβούλιο, την κ. ΠτΔ και από τους λοιπούς θεσμούς και οργανώσεις. Ωσάν να μη συνέβη τίποτα. Κατά το λαικό «μούγκα» στη κορωνόπληκτη στρούγκα. 
 
Σαν πολίτης που εκφράζει το λαικό αίσθημα προτείνω: 
 
1/ Να γίνει ευρεία συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων και να συγκροτηθεί Ανακριτική Επιτροπή για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων 
 
2/ Να δημιουργηθεί Επιτροπή από έγκριτους Έλληνες και ξένους οικονομολόγους η οποία να υπολογίσει την ζημία του Ελληνικού Δημοσίου. 
 
3/Με βάση το πόρισμα της ως άνω Επιτροπής να ζητηθεί επισήμως από την Ε.Ε και τα κράτη των οποίων οι τράπεζες καρπώθηκαν τα κέρδη την ελάττωση του αστρονομικού μας χρέους 
 
4/ Με βάση το ντοκουμέντο του βιβλίου Ομπάμα να κινηθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη προς διερεύνηση τυχόν ευθυνών σε πρόσωπα που μετέβαλαν το χρέος των τραπεζών σε εθνικό χρέος. 
 
Τούτο έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού. Αναμένουμε από την σεβαστή ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου να δείξει ευαισθησία στο εθνικό τούτο θέμα που «έκαψε» τον Ελληνικό λαό. 
 
Αμφικτύων 
26/11/ 2020 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.