28 Νοεμβρίου 2020

Ευχής έργον να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και όχι στην δαιμονικότητα που βιώναμε τον προηγούμενο καιρό.

Που θα πάει αυτό το σενάριο τρόμου; 
Πλησιάζει η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Άγιου Ανδρέα και φόβος για αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας ελλοχεύει στην Πόλη του, όπου και το Μαρτύριο του και το Σεμνό του Ιερό σκήνωμα και η Τιμία κάρα του, στην πολυώνυμη Πάτρα της Αχαίας.
 
Όλα θυμίζουν μέρες Θεσσαλονίκης και ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. 
Αφού πρέπει να τηρήσουμε τα έκτακτα αυτά μέτρα για την καταστολή της εξάπλωσης της πανδημίας, αφού οι εκκλησίες είναι κλειστές και δεν τελούνται Πανηγυρικές Θείες Λειτουργίες, τί άραγε φοβούνται; 
 
Πρός τι αυτός ο τρόμος, αφού οι πολίτες στην πλειοψηφία τους συμμορφώνονται στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδημιολογικής αυτής έκτακτης κατάστασης; 
 
Υπάρχει εξήγηση και μας την έδωσε πριν χρόνους ένας άστεγος συνάνθρωπος μας εκεί έξω στα όμορφα πάρκα που περιβάλλουν τον πανίερο ναό του Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα, όταν βρεθήκαμε σε αυτόν για να προσκυνήσουμε τον Πρωτόκλητο. 
 
Μας είπε τότε ο άστεγος που κοιμόταν τα βράδια στα παγκάκια έξω από τον περίλαμπρο ιερό ναό των Πατραίων. 
- βλέπω τον ΑΓΙΟ να βγαίνει μετά τα μεσάνυχτα από τον Ναό του ενώ οι πόρτες είναι κλειστές και να κατεβαίνει τα μαρμάρινα σκαλάκια. 
- μετά από ώρες και πρίν ξημερώσει τον βλέπω να επιστρέφει και να ανεβαίνει με δυσκολία τα σκαλοπάτια γιατί κουβαλεί τσουβάλια στις πλάτες του. 
- στην αρχή νόμιζα, ότι είχα παραισθήσεις από το άδειο στομάχι μου.  
- αλλά αυτό γινόταν τακτικά και έτσι πείσθηκα ότι είναι αλήθεια. 
- μια μέρα έτρεξα να ΤΟΝ βοηθήσω και αυτός συγκαταβατικά γύρισε το φωτεινό του πρόσωπο προς τα εμένα και χαμογελώντας μου είπε:  
"δεν μπορείς να με βοηθήσεις, γιατί μέσα σε αυτά τα τσουβάλια κουβαλώ τις αμαρτίες, αλλά και την μετάνοια των Πατρινών συμπολιτών μου, τις πάω στον θρόνο του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ και ΑΥΤΟΣ κάνει τους λογαριασμούς ΤΟΥ."  
"όσο θα βρίσκομαι εδώ, η ΠΟΛΗ μου δεν πάθει κακό"  
 
ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ σήμερα  
ΑΡΑΓΕ με αυτήν την πανδημία θα επιτρέψει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ να πάθει κακό η αγαπημένη του ΠΟΛΗ; 
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.