25 Νοεμβρίου 2020

Αντιπολιτευτική Αυτοχειρία

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
«Άγευστοι πολιτικών υποχρεώσεων αλλά γευσιγνώστες στείρας αποξηραμένης Αντιπολίτευσης» 
 
Αλγεινή εντύπωση προξενεί ο καιροσκοπισμός και η αρνητική θέση της μείζονος και τμήματος της ελάσσονος Αντιπολίτευσης. Κριτική για την κριτική. Περίσσευμα ακρισίας αντί κριτικής σκέψης και υπευθυνότητας. 
 
Κάπου τα έχουν μπερδέψει οι αντιπολιτευόμενοι ….αυτόχειρες. Κατακρίνουν τα κυβερνητικά πεπραγμένα, όπως έχουν δικαίωμα και επιβάλλεται να κάνουν οι πάντες. Ιδίως οι συνειδητοποιημένοι πολίτες.  
 
Με την κριτική της Αντιπολιτεύσεως υπάρχει μια ουσιώδης –ειδοποιός – διαφορά: Υποχρεούται, ως εκ του θεσμικού της ρόλου , να μην αρκείται /περιορίζεται μόνον σε σχολιασμούς, επιθέσεις, επικρίσεις και κατακεραυνώσεις, αλλά και στην προβολή εποικοδομητικών προτάσεων και θέσεων. Το τελευταίο φαίνεται πως παραθεωρούν (σκόπιμα ή από άγνοια ρόλου και καθήκοντος, αδιάφορο). Το να λένε πχ «Αργήσατε» ή «Διορίστε και άλλους», «Στενάζει η Αγορά». «Απολύστε τον Υπ. Υγείας ή την Υπ. Παιδείας» δεν είναι σοβαρή Αντιπολίτευση.  
 
Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, οικονομικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό, ιογενές, δημόσιας τάξεως κ.ο.κ, η (κάθε) Αντιπολίτευση δεν θα πρέπει να καιροσκοπεί. Να ενεδρεύει στη γωνία και να περιμένει /παραμονεύει για το … «θήραμα»/τα τυχόν λάθη, αβλεψίες, ή αποτυχίες της (εκάστοτε) Κυβερνήσεως για να χιμήξει και να κατασπαράξει. Αυτή η –από πολλών δεκαετιών κοινοβουλευτικού βίου- πρακτική και τακτική θα πρέπει να τερματιστεί, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Θυμίζω στους Εθνογονείς μας πως ο θεσμικός τους ρόλος δεν είναι η ανέξοδη πλειοδοσία βερμπαλιστικών παροχών, ούτε η συνεπής, ανελλιπής μηνιαία ανάληψη της βουλευτικής τους αποζημίωσης. Δεν εκλέγονται –και αμείβονται –για να κάνουν σχολιασμούς και κριτική. Το καθήκον τους είναι πρωτίστως η θέση. Όχι η άρνηση. 
 
Η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων κάθε κόμματος προς επίλυση του κάθε εμφανιζόμενου προβλήματος. Όχι οι εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς επικρίσεις.  
 
Αυτό –πέραν του αντιδεοντολογικού , υποκριτικού, ανέντιμου – είναι και εξόχως άνανδρο (με την Αρχαιοελληνική έννοια του όρου).  
 
(Σ.Σ Επιπρόσθετα υπάρχει το ενδεχόμενο –βάζω ιδέες; -οι επαγγελματίες αμειβόμενοι αρθρογράφοι –δεν ανήκω σε αυτούς- και κριτικοί να τους μηνύσουν για … αντιποίηση επαγγέλματος (!)).  
 
Η Κυβέρνηση ευθύνεται για ορισμένα γνωστά λάθη, παραλείψεις, καθυστερήσεις. Θα κριθεί ασφαλώς αυστηρά. Η Αντιπολίτευση –ιδίως η Αξιωματική- έδωσε (και συνεχίζει) εντελώς αρνητικά δείγματα. (Σ.Σ Αυτός είναι και ο λόγος που, δημοσκοπικά, δεν κερδίζει από την τυχόν κυβερνητική φθορά). Προδήλως τίποτα δεν διδάχθηκε. Θα έλεγα πως η περίπου πενταετής προηγούμενη κυβερνητική της θητεία την αποκοίμισε . Εμφανίζει μια πολιτική αποτελμάτωση. Διανοητική νωθρότητα, ανικανότητα, ιδιαίτερα στον τομέα της ευρηματικότητας πειστικών αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων.  
 
ΥΓ Αν μας ανησυχούν κάποιοι αναποτελεσματικοί κυβερνητικοί χειρισμοί, η ανυπαρξία /το κενό στέρεου αντιπολιτευτικού λόγου και ουσιαστικών θετικών προτάσεων μας απογοητεύει. Κρίμα!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.