27 Νοεμβρίου 2020

ΤΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ; ή μάλλον τι θηρία;

Η ελιά είναι διαχρονικά σύμβολο ειρήνης και ελπίδας για αυτό και την βάλαμε στην φωτο για να ομορφύνουμε τον οπτικό μας ορίζοντα εν μέσω πολέμου. Καλόν να βλέπουμε τέτοια και όχι ανθρώπους δίχως πρόσωπο με μάσκες δίχως χαμόγελο.
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
«Θα πρέπει να ζούμε με περιορισμούς και στο ορατό μέλλον», δήλωσε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι δεν έχουμε ακόμη αφήσει πίσω μας την κρίση του κορονοϊού – «ούτε κατά διάνοια».
 
Η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ είναι αποκαλυπτική και μας περνάει σε ένα άλλο επίπεδο με πολλά στοιχεία αλήθειας που εδώ στην Ελλάδα μας " όλα πάνε μέλι και γάλα"αρκεί να γίνουν τα εμβόλια.  
 
Ας την παρακολουθήσουμε προσεκτικά:  
 
"Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της Γερμανικής Ένωσης Εργοδοτών (BDA), η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι η ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας, προκειμένου να μην υπερφορτωθεί το σύστημα Υγείας.  
 
«Γι’ αυτό θα πρέπει για το ορατό μέλλον να ζούμε ακόμη με περιορισμούς», δήλωσε και εξήγησε ότι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων έχει μεν κάπως ανακοπεί, «αλλά αυτό δεν αρκεί», καθώς «δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για αντίστροφη πορεία», κάτι που, όπως είπε, θα ήταν προς όφελος της οικονομίας. 
 
Υποσχέθηκε πάντως ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από το «μερικό lockdown» που εφαρμόζεται από τις αρχές του μήνα και θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο. «Επειδή η διατήρηση των σχολείων και των παιδικών σταθμών σε λειτουργία αποτελεί κομβικό σημείο των μέτρων που λαμβάνουμε, πρέπει οι περιορισμοί να τεθούν σε άλλους τομείς», διευκρίνισε η ‘Αγγελα Μέρκελ, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομία υποφέρει υπό το βάρος των μέτρων για την πανδημία. «Από κοινού με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων επεξεργαζόμαστε σχέδιο παράτασης της στήριξης των επιχειρήσεων», δήλωσε. «Αν η Γερμανία θέλει να διατηρήσει υψηλό επίπεδο ευημερίας και κοινωνικού συστήματος, χρειαζόμαστε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα όσους εργοδότες ενθαρρύνουν την τηλεργασία." ΠΗΓΗ
https://www.militaire.gr/quot-tha-zoyme-me-periorismoys-sto-orato-mellon-quot-leei-i-merkel/  
 
Από ότι διαφαίνεται η κ. Μέρκελ δεν βλέπει φως στους μαζικούς εμβολιασμούς, ώστε να εξαλειφτεί ολοκληρωτικά η πανδημία, αλλά τους θεωρεί ως ένα μέτρο απλής αναχαίτισης της εξέλιξης αυτής. 
 
Και η επισήμανση της «Θα πρέπει να ζούμε με περιορισμούς και στο ορατό μέλλον» δείχνει ότι οι γερμανοί ειδικοί ιατροί την συμβούλεψαν, ότι ο πόλεμος με τις μεταλλάξεις αυτού του ιού μόλις ξεκίνησε. 
 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΕΔΩ 
ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ 
ήδη ειδικοί στο εξωτερικό κτυπούν το καμπανάκι  
 
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ " Όσοι έχουν διαμορφώσει την άποψη ότι την επομένη του εμβολιασμού, ο κόσμος θα επανέλθει, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος." Ο επικεφαλής γιατρός της Moderna.
 
"Η ρητορική που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ανά τον κόσμο και που -ευλόγως- εξυπηρετεί και την ανάγκη βελτίωσης της γενικότερης ψυχολογίας, ότι με τη χορήγηση του εμβολίου, θα ανακοπεί άμεσα η διασπορά του νέου κορωνοϊού, όχι απλώς δεν είναι ακριβής, αλλά είναι και επικίνδυνη, καθώς δημιουργείται η εντύπωση ότι το άτομο που θα εμβολιαστεί, θα είναι ακίνδυνο, τόσο για τον εαυτό του, όσο και για το περιβάλλον του, με το οποίο συναναστρέφεται. 
Ο Dr. Tal Zaks, επικεφαλής γιατρός της Moderna, από την οποία περιμένουμε το πολυπόθητο εμβόλιο το αμέσως επόμενο διάστημα, ήταν σαφής στην τοποθέτησή του: 
«Το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ανθρώπους να μην νοσήσουν. Δεν έχει αποδειχθεί, όμως, αν μπορεί να ανακόψει τη μετάδοση του κορωνοϊού». 
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις αν ο εμβολιασμένος μεταδίδει ή όχι τον ιό». 
 
"ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΤΑ, άραγε σκέφτηκαν τι έχουν να διαχειριστούν στο άμεσο μέλλον; το πρώτο είναι η οργή του κόσμου που σε βασικά ερωτήματα μένει ακάλυπτος. 
 
"το αποφασίζουμε και διατάσσουμε δεν είναι ιατρική"  
Καλόν είναι η συμμετοχή της κοινωνίας σε όλα τα επιστημονικά δεδομένα που δίνονται, ώστε να γνωρίζει τι της γίνεται, αλλά και να συμμετέχει ενεργά σε κάθε κοινή προσπάθεια".  
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.