26 Νοεμβρίου 2020

“Εκείνο το βράδυ, στη μάχη του Υψώματος 731, η Παναγία ήταν από πάνω μας”...

Γράφει ο Σωτήρης Σκουλούδης 
 
Ο παππούς μου πολέμησε, ως ανθυπολοχαγός τότε, στην περίφημη μάχη του Υψώματος 731 και στην ηρωική απόκρουση της ιταλικής επίθεσης. Από τις διηγήσεις του, όταν ήμουν σε ηλικία ικανός να καταλάβω, να αμφισβητήσω και να κάνω ερωτήσεις, ξεχωρίζω (και) το εξής:
 
“Εκείνο το βράδυ, η Παναγία ήταν από πάνω μας. Έπεφταν οι βόμβες από τα αεροπλάνα δίπλα μας, και δεν έσκαγαν καν. Ή έχαναν τον στόχο τους και έπεφταν πιο πέρα. Κοιτάγαμε τον ουρανό και βλέπαμε την Παναγία”.  
 
“Τι εννοείς παππού, τι ήταν αυτό που βλέπατε στον ουρανό; Μήπως μέσα στον χαμό της μάχης μπερδευόσασταν με τα αεροπλάνα”;  
 
“Όχι, ήταν η Παναγία, όλοι τη βλέπαμε. Και άνοιγε τα χέρια της έτσι και μας προστάτευε” (ανοίγει διάπλατα τα χέρια του).  
 
Χρόνια αργότερα, έτυχε να διαβάσω ακριβώς την ίδια μαρτυρία, από άλλον εγγονό στρατιώτη που πολέμησε στη μάχη. Και αργότερα, να ακούσω μαρτυρίες από ανθρώπους που ήταν εκεί και περιέγραφαν ακριβώς το ίδιο.
 
Δεν θα εξετάσω ούτε τα φαινόμενα ομαδικής παράκρουσης, τα οποία εξηγεί η ψυχολογία, ειδικά σε περιπτώσεις όπως την ώρα που ο κόσμος καίγεται γύρω σου, οι σφαίρες σφυρίζουν δίπλα από το κεφάλι σου και από τη μία στιγμή στην άλλη βλέπεις τον συμπολεμιστή σου ξεκοιλιασμένο, κι εσύ πέφτεις πρηνηδόν για να γλιτώσεις μερικά δευτερόλεπτα ζωής ακόμα. Ούτε θα μπω σε θέματα Πίστεως και μαρτυριών για “θείες παρεμβάσεις”.  
 
Θα επισημάνω μόνο ότι η Παναγία αποτελεί Σύμβολο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και η εμφάνισή της στη Βουλή, στην προβολή για την Ιστορία τους, φυσικά και δεν θα έπρεπε να λείπει.  
 
Είναι το σύμβολο στο όνομα του οποίου πολεμούσαν οι παππούδες μας, και ένιωθαν ότι τους προστατεύει. Το ίδιο σύμβολο που είχαν και οι δικοί τους προπαππούδες, όταν π.χ. το 626 μ.Χ. αλλά και το 860 μ.Χ. απέδωσαν τη σωτηρία της Κωνσταντινούπολης από άνιση πολιορκία, σε “θαυματουργή” παρέμβαση του ίδιου προσώπου.  
 
Η μόνιμα αντιδραστική, σε κάθε τι ελληνικό, και φωνακλάδικη, μειοψηφία, ας αφήσει μια φορά κάτι ασχολίαστο – ειδικά αυτά που δεν καταλαβαίνει. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.