5 Αυγούστου 2017

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 

Η Συμπεριφορά και προκλητικότητα των Σκοπίων, δεν έχει τέλος. Όπως γνωρίζετε, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χάντμπολ γυναικών που έλαβε χώρα εφέτος στο Κράτος των Σκοπίων και συγκεκριμένα στις 2 Αυγούστου 2017, η Ελληνική Εθνική ομάδα Γυναικών αποχώρησε σε αγώνα μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία έχοντας υπ’ όψιν τα υβριστικά συνθήματα των Σκοπιανών εντός του γηπέδου που θα επικρατήσουν, έγκαιρα ενημέρωσε τον αρμόδιο φορέα της Ευρώπης EHF, ο οποίος με την σειρά του έβγαλε οδηγίες (τροποποίηση λογότυπου, να καλυφθούν όλες οι προκλητικές πινακίδες, στολές με έμβλημα «Μακεδονία» κ.λπ.). Παρά τις οδηγίες της EHF, αυτές δεν τηρήθηκαν από τους Σκοπιανούς και συγκεκριμένα από τους προπονητές και συνοδούς της Σκοπιανής ομάδος.

Η Ελληνική αποστολή διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Ουκρανό παρατηρητή, ο οποίος ζήτησε ν’ αλλάξουν προκειμένου ν’ αρχίσει το παιχνίδι, κάτι όμως! που δεν έγινε.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, από την έναρξη του αγώνα, ο αρχηγός της αποστολής Δημ. Χασεκίδης, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή, ζήτησε από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Μενέλαο Δανήλο να ζητήσει τάιμ άουτ.

Στην διάρκεια του τάιμ άουτ ζητήθηκε και πάλι από τους Σκοπιανούς ν’ αλλάξουν τις μπλούζες τους επειδή προπονητές και συνοδοί της ομάδος των Σκοπίων αρνήθηκαν, έτσι η Ελληνική ομάδα αποχώρησε από τον αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Βέβαια! η Ελληνική αποστολή κατέθεσε ένσταση στο φύλλο αγώνα ότι το Κράτος των Σκοπίων δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα της τεχνικής σύσκεψης, ούτε και τις αποφάσεις της EHF σχετικά με την διεθνή ονομασία των Εθνικών Ομάδων. Έπεται βέβαια επί του θέματος συνέχεια… Η προκλητικότης των Σκοπιανών δεν έχει τέλος. 

Η Ταπεινώτης μου και πιστεύω κάθε σκεπτόμενος Έλλην πατριώτης, συγχαίρει την Ελληνική αντιπροσωπεία για την σθεναρή πατριωτική εθνική στάση των. Αυτή πρέπει να είναι η συμπεριφορά κάθε Έλληνα Πατριώτη σ’ όποιο μετερίζι και αν ευρίσκεται. 

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας που λέει: όταν δύο πλευρές αντιμάχονται και η μία πλευρά παρουσιάζεται ενδοτική και η άλλη ανένδοτη, τότε η πίεση ενασκείται στην ενδοτική πλευρά.

Δυστυχώς! το Κράτος αυτό των Σκοπίων στην εμμονή του στον «Μακεδονισμό», που δεν έχει καμία σχέση με αυτό, προετοιμάζει τα θεμέλια της διαλύσεώς του, όταν κάποτε τα συμφέροντα των μεγάλων στην περιοχή αυτή θ’ αλλάξουν. Ακόμη και στη μέρα, συνεχίζουν να είναι αδιόρθωτοι, διότι σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Κράτους των Σκοπίων, με αφορμή την επέτειο της «Εξέγερσης του Ίλιντεν» (άλλη προδοτική πράξη) υπεραμύνθηκε του «Μακεδονισμού», λέγοντας μεταξύ άλλων «… για καμιά άλλη χώρα δεν αμφισβητήθηκε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό…». Του εξηγούμε για πολλοστή φορά απλά ότι, εδώ δεν πρόκειται για αυτοπροσδιορισμό, αλλά για ανέντιμη και υστερόβουλη υπεξαίρεση του Ελληνικότατου ονόματος.

Στην διαφορά μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων, ενώ η Μακεδονία ανήκει στην Ελλάδα Ιστορικά, πολιτισμικά και εθνολογικά, εμείς είμαστε οι ενδοτικοί και προς ημάς ενασκείται η πίεση. Δηλαδή! ν’ απαρνηθούμε την Ιστορία μας, για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα των ισχυρών, ε! αυτό δεν πρέπει να γίνει και εάν οι πολιτικοί μας ενδώσουν στο θέμα της Μακεδονίας αυτό θα είναι μια αυτοχειρία της ιστορικής ύπαρξής μας. 

Κάναμε πολλά λάθη στο παρελθόν και το βασικό από αυτά ήταν που συμφωνήσαμε χωρίς επίλυση του ονόματος, να μπει στο Ο.Η.Ε. το κράτος των Σκοπίων με το προσωρινό όνομα FYROM.

Τότε, όσοι θυμάστε, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, εξωτερικών υποθέσεων του Κογκρέσου των Η.Π.Α. Lee Hamilton είπε σε συνέντευξη του Μιχάλη Ιγνατίου της «ΠΡΩΪΝΗΣ» της Ν. Υόρκης: «…συμβιβαστήκατε αστραπιαία και δεν προλάβαμε να σας βοηθήσουμε. Μας αφήσατε έκθετους με την γρήγορη υποχώρησή σας».

Να μην κάνουμε άλλα λάθη, ποτέ δεν είναι αργά, είναι απαράδεκτο το κράτος των Σκοπίων, το γνωστό αυτό Τιτόνειο Δημιούργημα χωρίς να έχει σχέση Ιστορική, Εθνολογική, ακόμη και γεωγραφική πλην μικράς περιοχής, χωρίς κανένα έρεισμα, να οικειοποιείται Ελληνικής Επικρατείας όνομα και να είναι ανένδοτο και εμείς να το εκλιπαρούμε να κάμει κάποιες υποχωρήσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο για τον Ελληνικό λαό, το φιλότιμό του και την ιστορία του. 

Πιστεύουμε ότι, οι σημερινοί Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας μέχρι στιγμής χειρίζονται σωστά το θέμα.

Το Όνομα Μακεδονία δεν είναι διαπραγματεύσιμο και δεν μοιράζεται με κανέναν, ξέρουμε όλοι ότι αυτή είναι η θέληση του υπερήφανου Ελληνικού λαού και Εσείς οι πολιτικοί που υπηρετείτε Aυτόν, θα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν, αντί πάσης θυσίας.

Η επ’ ολίγον προ ετών πολιτική ομοψυχία, αυτή η κορυφαία πολιτική πράξη και η σθεναρά θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης δικαίωσε τις Ελληνικές θέσεις στην σύνοδο του Βουκουρεστίου. Όμως μη σταματάτε και αναπαυθείτε στις δάφνες του Βουκουρεστίου, χρειάζεται συνέχεια.    

Αναπτύξατε δυναμική και συμπλέουσα κοινή εθνική πολιτική όλων των κομμάτων. Ενημερώσατε τα Κράτη για την, Ιστορικά, πολιτισμικά και εθνολογικά, Ελληνική Μακεδονία, επαναφέρατε τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Ιστορική αποστολή των και σφυρηλατήστε το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων. Τότε! μόνο θα μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει και όχι με τις θλιβερές εικόνες ντροπής που λαμβάνουν χώρα, τις ημέρες αυτές στο πολυπαθές Υπουργείο παιδείας μας. 

Βέβαια! είναι λυπηρό να στερούμε το δικαίωμα στους νέους μας ν’ αγωνισθούν σε επίσημες διοργανώσεις, όμως! είναι σημαντικότερο ν’ αγωνίζονται με αξιοπρέπεια και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα της Πατρίδας μας.

Και! Επειδή η υπερηφάνεια για τον Έλληνα, δεν μετριέται με το στρέμμα, όπως ίσως νομίζει το Κράτος των Σκοπίων, εμείς θα τους συμπεριφερόμεθα σαν πολιτισμένοι άνθρωποι, με όρους καλής γειτονίας μόνον όταν και αυτοί σέβονται την Ελληνική Ιστορία. 

«Δυο πράγματα πρέπει να διακρίνουν τον τίμιο πολίτη: το εν είναι, όταν ευρίσκεται στην εξουσία, να διατηρεί την δόξα και την υπεροχή της πατρίδος του και το έτερον είναι ότι ανά πάσα στιγμή, εις οιανδήποτε πράξη της ζωής του, να φροντίζει για το Καλό της πατρίδος του» (ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Δημηγορία περί του Στεφάνου). 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.Share

2 σχόλια:

N/NOS 29 είπε...

Η ανρτησει του Στρατηγου ανταποκρινεται στην αληθεια των γεγονοτων.Θα μεινω ομως σαυτο που δεν επρεπε να δεχθουμε την βεβιασμενη εισοδο του Κρατιδιου στον ΟΗΕ και ισως οι Αμερικανοι οπως ειπαν δεν προλαβαν να μας βοηθησουν.Δεν θελω να ειμαι αδικος αλλα αμφιβαλλω γιαυτο διοτι και αν εγινε ετσι ισως αλλοι χειρισμοι να συντομευσαν την αποδοχη της Ελλαδος να μπουν τα Σκοπια με το ονομα Π.Γ.Δ.Μ στον ΟΗΕ αφου δυστυχως οι Κυβερνητες μας δεν παιζουν κανενα σοβαρο πολιτικο Ρολο στα Εθνικα μας θεματα αλλα συρονται και φερονται αναλογα και με ξενα συμφεροντα που λειτουργουν σε βαρος της Ελλαδος.Ενα ομως πρεπει να γνωριζουν οι διαχειρισται των Εθνικων μας θεματων οτι οι Ελληνες δεν προκειται να συνεχισουν να δεχονται Εθνικες ταπεινωσεις απο πολιτικους που δεν εχουν την δυναμην,την πολιτικη ικανοτητα,την θεληση οπως θελει ας την πει ο καθενας να αντιπροσωπευσουν επαξια τα Εθνικα μας θεματα που δυστυχως εχουν δεχθει ουκ ολιγες ταπεινωσεις.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Συμφωνω με το σχόλιο σας και σας ευχαριστουμε πολυ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.