27 Αυγούστου 2017

Η πασχαλίτσα του Θεού πιο υγιεινή και ισχυρή από τους ανθρώπινους χημικούς ψεκασμούς...

Με ψεκασμούς προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια ο δήμος Ρόδου να καταπολεμήσει επικίνδυνο ασιατικό έντομο που χτυπά τα φυτά του νησιού, χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα και έτσι ξεκινά πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησής του. 

Έναν καινοτόμο και οικολογικό τρόπο βρήκε ο δήμος της Ρόδου για να καταπολεμήσει ασθένεια που έχει προσβάλλει κυρίως τον ιβίσκο, αλλά και πολλά άλλα καλλωπιστικά φυτά και καλλιέργειες. Πρόκειται για ασθένεια, η οποία έχει προέλθει από έντομο που έχει έρθει από την Ασία εδώ και τρία χρόνια στο νησί. Ο τρόπος; Διακόσιες χιλιάδες πασχαλίτσες θα αφεθούν ελεύθερες στο νησί για να «εξολοθρεύσουν» το επικίνδυνο ξενόφερτο έντομο. 

Χθες, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Ρόδου, Λίτσα Κρεμαστινού, έκανε γνωστό ότι θα εξαπολύσουν διακόσιες χιλιάδες πασχαλίτσες στο πλαίσιο της βιολογικής καταπολέμησης της αρρώστιας που έχει προσβάλει τον ιβίσκο της Ρόδου. Συγκεκριμένα, η κυρία Κρεμαστινού είπε ότι βάσει μίας μελέτης που έχει εκπονηθεί, από σήμερα η εταιρία που έχει κάνει σύμβαση με το Δήμο θα εξαπολύσει ένα έντομο για την καταπολέμηση της ασθένειας που έχει προσβάλει τον ιβίσκο, ο οποίος είναι άρρωστος παντού, στα πάρκα και τις γειτονιές. Το κόστος ανέρχεται στα 75 χιλιάδες ευρώ. 

Από την πλευρά του, ο τμηματάρχης Πρασίνου, γεωπόνος κ. Σπύρος εξήγησε ότι εδώ και τρία χρόνια υπήρξε μία πολύ μεγάλη προσβολή από ένα καινούργιο έντομο που έχει έρθει από την Ασία, το οποίο προσβάλει εκτός από τον ιβίσκο και πολλά καλλωπιστικά φυτά αλλά και καλλιέργειες. Όπως είπε, είναι πολύ επικίνδυνο και μάλιστα και σε άλλες χώρες που πήγε το έντομο αυτό, όπως στην Καραϊβική όπου δεν είχε φυσικούς εχθρούς, έκανε φοβερή ζημιά στην οικονομία αφού επηρεάζει πάρα πολύ και τη γεωργική παραγωγή. 

Από την υπηρεσία προσπαθούν εδώ και δύο χρόνια να το καταπολεμήσουν με ψεκασμούς αλλά χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα και έτσι, με βάση και τη διεθνή εμπειρία, ξεκινούν ένα πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησής του. Αυτό σημαίνει ότι θα εξαπολύσουν δύο είδη εντόμων που είναι κυνηγοί και τρώνε αυτό έντομο. Έχουν εντοπίσει γύρω στα 80 σημεία στην πόλη που υπάρχουν προσβολές προκειμένου να καταπολεμηθεί. Όπως είπε, ο τρόπος αυτός στον οποίο κατέληξαν είναι πολύ καλύτερος από το να ψεκάζουν συνεχώς και χωρίς αποτέλεσμα, και για την υγεία του κόσμου, αλλά και κάτι που θα έχει σε βάθος χρόνου αποτέλεσμα γιατί θα εγκατασταθούν αυτά τα έντομα, θα πολλαπλασιάζονται και θα κρατάνε τον πληθυσμό σε έλεγχο. 

Στη συνέχεια, είπε για το κοινό να μην γίνονται ψεκασμοί με εντομοκτόνα στους κήπους για το υπόλοιπο του καλοκαιριού μέσα στην πόλη προκειμένου να μπορεί να εξαπλωθεί το ωφέλιμο έντομο και εκεί. Πρόκειται για μικρές πασχαλίτσες, δύο διαφορετικά είδη, και η υπηρεσία έχει ετοιμάσει χάρτη με τα σημεία που είναι πιο προσβεβλημένα. Συνολικά, 200 χιλιάδες έντομα που θα εξαπολυθούν. Όποιος ιδιώτης έχει μεγάλη προσβολή στον κήπο του μπορεί να επικοινωνήσει με την υπηρεσία στο τηλ. 2241030903, να το καταγράψουν και να εξαπολύσει τα ωφέλιμα έντομα η ίδια η υπηρεσία. 

Πηγή: rodiaki.gr
από εδώ

ΣΧΟΛΙΟ
Η άκακη πασχαλίτσα του Θεού λοιπόν αποδεικνύεται πιο ισχυρή από τους ψεκασμούς...
Σίγουρα είναι εντελώς υγιεινός και βιολογικός ο τρόπος αυτός....
Ξέχασαν να μας πουν από και πως ήρθαν εδώ τα ασιατικά έντομα.... Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.