21 Αυγούστου 2017

ΟΙ ΗΠΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Στα σενάρια και η δολοφονία του Ερντογάν

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Σας ενημέρωνα στο άρθρο μου: “Αμερικανός …ο Πάνος Καμμένος”, που δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής 30 Ιουλίου 2017 πως, ειδική Επιτροπή Αμερικανών  εμπειρογνωμόνων, βρέθηκε στην Αθήνα για μια εβδομάδα (τον Ιούνιο) και είχε καθημερινές συναντήσεις με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο! Ο οποίος μετά από αυτές τις συναντήσεις δείχνει αναβαθμισμένος από τα υψηλά κλιμάκια των ΗΠΑ!

Προϊόν των υψηλών αυτών συζητήσεων, ήταν η αναζήτηση από πλευράς των Αμερικανών της διάθεσης της ελληνικής κυβέρνησης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Νατοϊκών Βάσεων στην Ανδραβίδα και στη Σούδα! Ώστε, αυτές να γίνουν και αμερικανικές βάσεις! Για το σκοπό αυτό προτίθενται να διαθέσουν ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό, πολλών εκατομμυρίων δολαρίων! 

Ζητούν επίσης, να δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση με 10ετή Σύμβαση και για τις δυο Βάσεις, με 10ετή επιπλέον οψιόν συμβατικής υποχρέωσης για τη Βάση της Ανδραβίδας και 5ετή αντίστοιχα για τη Βάση της Σούδας! Και όλα αυτά επειδή οι ΗΠΑ, έχουν λάβει την απόφαση της αποχώρησης των στρατιωτικών τους δυνάμεων από τη Βάση της Τουρκίας, στο Ινσιρλίκ, από όπου υποστηριζόταν η διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων των Νατοϊκών δυνάμεων, υπό των ΗΠΑ, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους! Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε ότι οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να δημιουργηθεί Βάση στην Κάρπαθο!

Ο Τσίπρας έχει πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματός του… 

…αφού για τα παραπάνω αμερικανικά σχέδια, για τα οποία είναι ενημερωμένος ο ίδιος, έχει μεγάλο ιδεολογικό πρόβλημα από πολλούς Βουλευτές του!

Οι οποίοι αντιδρούν σε αυτήν την προοπτική, την οποία χαρακτηρίζουν ως πολιτική απόλυτης υποταγής στις ΗΠΑ. Θεωρώντας ότι έτσι η χώρα μας, μετατρέπεται σε ένα πολιτικο-στρατιωτικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ (γιατί, πότε δεν ήταν;;;)! Όταν τελεί ήδη υπό την απόλυτη γερμανική Κατοχή! Και αυτή η απόλυτη εξάρτηση, μας απομονώνει από τον ρωσικό παράγοντα! Εξ ου και η Συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για τους S-400!

Ωστόσο, από την πλευρά τους οι ΗΠΑ για να είναι σίγουρες ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται πλήρως τα όσα έχουν ήδη συμφωνήσει με τον Πάνο Καμμένο, αναμένουν σύντομα τον Έλληνα Πρωθυπουργού στη Ουάσιγκτον (θα ορισθεί η ημερομηνία επίσκεψης) αφού υπάρχει ήδη η πρόσκληση από τον Αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης κ. Μάικ Πενς! 

Οι ΗΠΑ χάνουν την υπομονή τους… 

…αφού οι τελευταίες εγκυρότατες πληροφορίες μας, μας ενημερώνουν ότι για το θέμα των Νατοϊκών Βάσεων της Ανδραβίδας και της Σούδας οι εξελίξεις δεν είναι όπως εκείνοι θα επιθυμούσαν. Έτσι, αφού αυτό το ζήτημα υψίστης σπουδαιότητας για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ καρκινοβατεί, εκείνες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εντείνουν κι άλλο τις πιέσεις τους, διά μέσω του πλέον Αμερικανού Υπουργού της ελληνικής κυβερνήσεως, του Πάνου Καμμένου!

Βέβαια, οι ΗΠΑ αυτήν την χρονική στιγμή δεν έχουν πολυτέλεια στις επιλογές τους, αφού, προς το παρόν η επιλογή της Ελλάδος είναι μονόδρομος για τον ζωτικό χώρο για τους Αμερικανούς, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, από τη στιγμή που είναι τεταμένες οι σχέσεις τους με την Τουρκία.

Θα φτάσουν και στη δολοφονία Ερντογάν, αν χρειαστεί! 

Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι οι Αμερικανοί είναι γκάγκστερ, αφού γαλουχήθηκαν στο Φαρ Ουέστ και έφτιαξαν “πρόσωπο” δημιουργώντας ταυτότητα με το νόμο του πιστολιού και έτσι είναι απρόβλεπτοι! Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα εάν δεν γίνει τίποτε με την επιθυμία – εντολή τους για την μετατροπή των δυο Νατοϊκών Βάσεων στον ελληνικό χώρο από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τότε ενδεχομένως να στραφούν πάλι προς την Τουρκία!

Όχι βεβαίως στην Τουρκία του Ερντογάν, αλλά σε μια άλλη Τουρκία που δεν θα έχει Ερντογάν! Για τον λόγο αυτό έχουν φουντώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα τα σενάρια δολοφονίας του Τούρκου Σουλτάνου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Φοβάται για τη ζωή του ο Ερντογάν… 

…γι΄ αυτό και προσπαθεί να εξοπλίσει το “παλάτι” του με τα τελειότερα μηχανήματα επόπτευσης της ζώνης ασφαλείας του, αλλά και με τα αρτιότερα αμυντικά συστήματα αντίδρασης επιχειρήσεων εναντίον του!

Από την άλλη μεριά, η πολυπληθής φρουρά του είναι πάνοπλη και έχει γίνει η σκιά του σε κάθε του βήμα, εντός, αλλά και εκτός της Τουρκίας! Τα μέτρα που λαμβάνει η φρουρά του είναι δρακόντεια και δεν εμπιστεύεται ούτε τους Βουλευτές του, ούτε τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του!

Το Αμερικανικό-τουρκικό λόμπυ έχει αναλάβει υπηρεσία… 

…και ως έργο έχει, με πολλά χρήματα που ρίχνει στο “τραπέζι”, να επαναπροσεγγίσει τις σχέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ! Επιδιώκει την εξομάλυνση των σχέσεων των δυο ανδρών και όλοι γνωρίζουν πως το Αμερικανικό-τουρκικό λόμπυ έχει τη δύναμη να επιτύχει στο σκοπό του!

Άλλωστε, δική του επινόηση λέγεται πως ήταν (του Αμερικανικό-τουρκικού λόμπυ), η προσέγγιση από την πλευρά του Ερντογάν, του Μπράιαν Μπαλάρντ, ιδιοκτήτη της εταιρείας λόμπυ Ballard Partners που είναι προσωπικός φίλος του Αμερικανού Προέδρου, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχει ο Ερντογάν με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση! Προς τούτο η τουρκική κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την Ballard Partners ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων!

Αυτή η κίνηση λέγεται χρηματισμός, εξαγορά οφέλους ή σκληρή προπαγάνδα;;
Όπως και να έχει όμως, ο Ερντογάν είναι σκληρός παίχτης και ξέρει να το παίζει καλά το παιχνίδι! Εμείς τι κάνουμε;; 

Κομβικός ο ρόλος του East Med! 

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για το ρόλο που θα παίξει στην επαναπροσέγγιση των διαταραγμένων σχέσεων Τραμπ – Ερντογάν, ο αγωγός κοιτασμάτων φυσικού αερίου της ΝΑ Μεσογείου στην Ευρώπη, που όλα δείχνουν πως σταθεροποιείται! Αφού είναι ειλημμένη απόφαση η ολοκλήρωση αυτού του αγωγού (2025), από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου! Που όλοι γνωρίζουν τις “αδελφικές” σχέσεις που έχουν Νετανιάχου και Τραμπ! Όταν ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ είναι Εβραίος και κρατάει “τα κλειδιά” της εξωτερικής πολιτικής του Λευκού Οίκου, όπου και διαμένει!

Αυτό το φυσικό αέριο της ΝΑ Μεσογείου θα κατευθύνεται υποθαλάσσια προς την Κύπρο, στη συνέχεια προς τις ακτές της Κρήτης και στην πορεία μέσω της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος, στην Ιταλία! Η οποία αναγνωρίζοντας την αξία αυτού του έργου, μπήκε από τον περασμένο Απρίλιο στο χοντρό ενεργειακό παιχνίδι! Στην οποία Ιταλία δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη, όταν γνωρίζουμε – και μόνο εμείς αναδεικνύουμε – πως είναι περισσότερο φίλη χώρα με την Τουρκία και την Αλβανία και λιγότερο με την Ελλάδα!

Αυτός ο αγωγός λοιπόν, αποτελεί μεγάλο όπλο γεωστρατηγικής για τις ΗΠΑ, αφού η ολοκλήρωσή του προβλέπεται να απαγκιστρώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση από τα ενεργειακά δεσμά της Ρωσίας! Προς τούτο και η χρηματοδότηση αυτού του αγωγού από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Επανέρχομαι…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.