28 Αυγούστου 2017

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;;

Προσοχή στους πρώιμους “φίλους” μας… 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Έγραφα στο άρθρο μου “Η Ελλάς προ των μεγάλων ευκαιριών” που δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017:

«Η Ελλάδα μας βρίσκεται εν μέσω μιας ατέλειωτης στοχευμένης οικονομικής κρίσεως που έχει διαλύσει τον λαό και την Πατρίδα! Η οποία διοικείται διαχρονικά από ένα πολιτικό Σύστημα, το οποίο νοιάζεται περισσότερο για την προσωπική του ευημερία και ανέλιξη και λιγότερο, έως καθόλου, για την προκοπή του λαού, την αρτιμέλεια και την ανεξαρτησία της Ελλάδος!

Ταυτόχρονα, στον Πλανήτη μας γενικότερα, υπάρχει μια μεγάλη αναστάτωση! Μια αναστάτωση που μυρίζει “μπαρούτι”! Τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η Αραβική Χερσόνησος είναι εστίες Πολέμου με επιχειρούμενες αλλαγές συνόρων. Από την άλλη μεριά, πολλά ευρωπαϊκά κράτη βιώνουν τις επιπτώσεις ενός ακήρυχτου Πολέμου από τον ISIS και άλλες τρομοκρατικές ισλαμικές οργανώσεις. Εκατόμβες οι αθώοι νεκροί στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία και αλλαχού, “εισπράττουν” το τίμημα της αλόγιστης και κερδοσκοπικής πολιτικής των κυβερνήσεών τους στο ζήτημα της αθρόας και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης ισλαμιστών, που δεν αφομοιώνονται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, όσες γενιές και αν περάσουν!

Έτσι, σε αυτό το ευρύτερο κλίμα της οικονομικής καταστροφής της Πατρίδος και του λαού της, αναμοχλεύονται πολλά εθνικά μας ζητήματα που βρίσκουν το ελληνικό κράτος πολύ αδύνατο για να τα αντιμετωπίσει!

Το Κυπριακό, το Σκοπιανό, ο μεγαλοϊδεατισμός της γείτονας χώρας για τη δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας”, τα αντριλίκια των Τούρκων στο Αιγαίο, η αναμόχλευση του ζητήματος της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, είναι ζητήματα που κάποιοι καιροφυλακτούν να τα κλείσουν εις βάρος της Ελλάδος!

Η Ελλάδα λοιπόν, πως μπορεί να αντιδράσει;; Μπορεί “να αρπάξει από τα μαλλιά” ευκαιρίες οικονομικής και εθνικής ανάταξης που θα της παρουσιασθούν;;

Υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες για την Ελλάδα σήμερα, αφού γνωρίζουμε, ότι μια χώρα στην εξωτερική πολιτική της και τη διπλωματία της, δεν έχει πολλές τέτοιες ευκαιρίες;;»! 

Ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία!

Σ΄ αυτό το άρθρο έκανα την παρακάτω σημείωση:
«Στο πλαίσιο του 3ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου και Ισραήλ, συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η ενεργειακή συνεργασία των τριών χωρών! Οι οποίες είναι οι τρεις από τις τέσσερεις (η άλλη είναι η Αίγυπτος) που θα μπορούσαν να ανακηρύξουν την ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου! Αλλά, αυτή που “αντιδρά” είναι η Ελλάδα, την οποία την φοβίζει και την στοιχειώνει η ανακήρυξη αυτής της ΑΟΖ! Και είναι τραγικό, όλες οι χώρες του Κόσμου να κάνουν μονομερή, έστω, ανακήρυξη της ΑΟΖ τους και εμείς να μην τολμούμε επί 3-4 δεκαετίες να πράξουμε το αυτονόητο!

Όμως, αυτό που φάνταζε δυσβάσταχτο για όλες τις κυβερνήσεις μας, λόγω και του casus belli των Τούρκων, είναι σήμερα πολύ πιο απλό, αφού έχουμε “σύμμαχο” το Ισραήλ, λόγω κυρίως της εξυπηρέτησης των δικών του συμφερόντων»! 

Μπορούμε να εμπιστευθούμε το Ισραήλ;;

Πόσο όμως μπορούμε να εμπιστευθούμε το Ισραήλ και να το θεωρήσουμε “σύμμαχο” χώρα;;
Από τι στιγμή που πουλάει πυραύλους Popeye στην Τουρκία, που την εξοπλίζει με επανδρωμένα αεροχήματα (Heron & Happy), αλλά και όταν ισραηλινή εταιρεία προμηθεύει με ηλεκτρονικά συστήματα και συστήματα παρεμβολών τις ένοπλες τουρκικές δυνάμεις;;

Όταν ο ίδιος ο Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν από το 2014 ανέθεσε εν λευκώ την αναδιάρθρωση των τουρκικών κρατικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) στην ισραηλινή Mossad;;

Από τι στιγμή που κανένας Έλληνας δεν έχει δικαίωμα να λησμονεί ότι το 1974, Εβραίοι και Άγγλοι πιλότοι βομβάρδιζαν τις ελληνικές θέσεις στην Κύπρο, διευκολύνοντας την Τουρκία στο να επιτύχει ταχύτερα τους στόχους της στη Μεγαλόνησο!

Ούτε πρέπει να ξεχνάμε πως ισραηλινά κατασκοπευτικά σκάφη διέσωσαν τους ναυαγούς του τουρκικού αντιτορπιλικού Kocatepe (Κοζαντέπε), τους οποίους επαναπροώθησαν στην Τουρκία και αυτοί στη συνέχεια επάνδρωσαν νέο αντιτορπιλικό κατά της Ελλάδος! Όταν, το Kocatepe μαζί με άλλα δυο αντιτορπιλικά βομβάρδιζαν στόχους ελληνικούς στη Κυρήνεια, παρέχοντάς τους πυρά υποστήριξης, προστατεύοντας τα αποβατικά σκάφη των Τούρκων! 

Ανασύσταση μονάδας στρατηγικής κρούσεως του Ισραήλ! 

Μαθαίνουμε πως ανασυστήθηκε φέτος (2017) η μονάδα στρατηγικής κρούσεως HAARUV των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Αυτή η μονάδα διέκοψε (;;;) την λειτουργία της το 1974 και συγκεκριμένα όταν η Τουρκία με την βοήθεια των Άγγλων και των ΗΠΑ κατέλαβε το 40% της μαρτυρικής ελληνικής Μεγαλονήσου!

Άλλωστε, είναι πολύ περίεργο το υψηλό ενδιαφέρον του Ισραήλ να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελλάδα! Υποκρύπτει κάτι αυτό το ζωηρό ενδιαφέρον;; 

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις;; Αθώες ή όχι;; 

Απλά ρωτάμε και επισημαίνουμε:
Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στρατιωτική άσκηση ανάμεσα στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου και των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (89η Μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων) στην οροσειρά του Τροόδους! Όπως δε, ανέφερε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Haaretz, στην άσκηση μετείχαν 400 Ισραηλινοί καταδρομείς- κομάντος και η οποία συμμετοχή προκάλεσε ενόχληση στην Τουρκία (;;;)!

Πάντως, οι δικές μας πληροφορίες, κάνουν λόγο, πως το Ισραήλ ισχυρίσθηκε ότι η συμμετοχή του συνίσταται στο γεγονός της προσαρμογής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του σε ίδιες εδαφικές συνθήκες με του Λιβάνου!

Όμως, εμείς επειδή είμαστε ψαγμένοι, ρωτάμε: Δεν γνωρίζει το Ισραήλ τα εδάφη του Λιβάνου, από τη στιγμή που το 2006 εισέβαλε εκεί και πολέμησε σε αυτά τα εδάφη, επιδεικνύοντας υπέρμετρη βία;;

Άσχετα βέβαια εάν, υπέστησαν συντριβή από τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ!
Και παρά την υποστήριξη από τις ΗΠΑ που αποσκοπεί ακόμη στη βαθμιαία αποδυνάμωση της Συρίας και του Ιράν!

Δεν πρέπει ακόμη να ξεχνάμε, πως πράκτορες της Mossad είχαν συλληφθεί να κατασκοπεύουν επανειλημμένως μονάδες της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου! 

Ας προσέξει η ελληνική κυβέρνηση… 

…και ας προσμετρήσει λοιπόν, όλα αυτά τα δεδομένα, συζητώντας για την ΑΟΖ στο επόμενο ραντεβού Πρωθυπουργών Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, γνωρίζοντας πως “φίλοι” μας παρουσιάζονται πάντα, εκείνοι των οποίων εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους!
Άρα, ας είμαστε ανήσυχοι και ας κοιτάξουμε το συμφέρον της Πατρίδος! Να προσέχουμε ακόμη και εκείνους που ξαφνικά αποφάσισαν να μας “φιλήσουν” το χέρι! Ας προσέξουμε για να μην μας το δαγκώσουν!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.