25 Αυγούστου 2017

Ο οικουμενισμός ως προσπάθεια προσεγγίσεως είναι μία φενάκη.

Οι πρακτικές επιστήμες έχουν κάποια φυσιολογία ως βάση τους, η οποία είναι κοινή και αποδεκτή από όλους. Ένα σπίτι για να κατασκευασθεί χρειάζεται υλικά κάποιας αντοχής.

Όπως και να σχεδιαστεί, από όποιον και να κατασκευασθεί, ότι υλικά και να  χρησιμοποιηθούν κινούνται εντός ωρισμένων πλαισίων και λαμβάνουν υπ΄όψιν την φυσιολογία των υλικών. 

Τα ανθρώπινα όργανα έχουν μια φυσιολογία. Ότι και να προταθεί ιατρικώς για το συκώτι, από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, λαμβάνει υπ΄όψιν του αυτήν την φυσιολογία η οποία είναι κοινή σε όλους. 

Η ορθόδοξη χριστιανική φυσιολογία στηρίζεται στην Αγία Γραφή και στην Ιερά Παράδοση της διδασκαλίας των Πατέρων. 
Η ρωμαιοκαθολική χριστιανική φυσιολογία στηρίζεται στον Πάπα. 
Η προτεσταντική χριστιανική φυσιολογία στηρίζεται στον άνθρωπο και στην ατομική σχέση με τον Θεό. 

Μπορεί να χρησιμοποιούν οι οικουμενιστές ίδιες λέξεις -Αγ. Γραφή, Εκκλησία, Βάπτισμα, Χάρις- είναι όμως μιας διαφορετικής φυσιολογίας. Άλλη φυσιολογία έχει η Ορθόδοξη Αγ. Γραφή, άλλη η ρωμαιοκαθολική, άλλη η προτεσταντική (Εάν έρθει κανείς σε επαφή με ξένους θεολόγους βλέπει αυτήν την διαφορά). Δεν μπορούμε να μιλήσουμε σε ίδια βάση και ας λέμε ίδιες λέξεις. Άλλη η φυσιολογία ενός σάρκινου συκωτιού, άλλη η φυσιολογία ενός μεταλλικού συκωτιού, άλλη η φυσιολογία ενός πήλινου συκωτιού. Δεν υπάρχει η ίδια χριστιανική φυσιολογία. 

Είναι έγκλημα να μην λέγονται αυτά από αυτούς που μετέχουν στους διαλόγους. Εύκολα τα καταλαβαίνει κανείς σε επαφές με ξένους. Πολύ περισσότερο να τους δωρίζουμε χαρακτηριστικά της Ορθοδόξου χριστιανικής φυσιολογίας, τα οποία άλλωστε οι ίδιοι δεν τα θέλουν, όπως έγινε στην Κρήτη. 

Κανείς ρωμαιοκαθολικός δεν θέλει να αφήσει την δική του φυσιολογία, ούτε προτεστάντης την δική του κατά τους διαλόγους. Τι νόημα έχει όταν συζητούν χρόνια με ίδιες λέξεις, για διαφορετικής φυσιολογίας πράγματα. Καμία απολύτως, αλλά και το χειρότερο μπολιάζουν την ορθόδοξη φυσιολογία με αλλότριες, όπως φαίνεται σε όσα υπογράφουν και δέχονται σε διαλόγους, καταστρέφοντας την αρτιότητα και της ορθοδόξου φυσιολογίας και όσων τυχόν τους ακολουθήσουν. 

 (μας εστάλλει από τον κ. Φώτιο Μιχαήλ και έχει γραφεί από φιλικό του αναγνώστη)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.