6 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΕΙΔΗΣ «ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ»!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη

- Γυναίκα, γυναίκα!!!
- Ίντα ‘χεις Μανούσο και φωνιάζεις;
- Τα πρόβατα, γυναίκα, τα πρόβατα ούλα είναι στο μαντρί!!!
- Κι αμέ πού ήθελες να ‘ναι Μανούσο; Αν δεν μπούνε στο μαντρί που θα πάνε, ίντα θα φάνε κι ίντα θα πιούνε; Εκειά που τρώνε και πίνουνε εκειά πάνε τα πρόβατα. Ανέ σταματήσεις να τα «ταΐζεις» ετοτεσάς να φοβάσαι πως θα σου φύγουνε…
- Εγώ γυναίκα καλού-κακού τα μάζωξα στο μαντρί να μου δώσουνε «ψήφο εμπιστοσύνης»!!!
- Ίντα να σου δώσουνε λέει, Μανούσο; Μωρέ ετρεζάθηκες μαύρο-κακομοίρη!!! Ψηφίζουνε μωρέ τα πρόβατα κι οι τράγοι; Μόνο «μπεεεεεε» κάνουνε τα οζά.
- Ε, για κείνο  τα μάζωξα κι εγώ γυναίκα. Ήθελα να μου κάνουνε «μπεεεεε» να τ’ ακούσουνε κι οι άλλοι «βοσκοί», να καταλάβουνε πως εγώ έχω τα πιο πολλά «πρόβατα»!!!
- Ε, κι ίντα κατάλαβες εδά Μανούσο πως σου κάμανε «μπεεεεε» τα πρόβατα. Θαρρείς πως θα κατεβάζουνε πιο πολύ «γάλα» εδά που σου κάμανε το «μπεεεε» ή πως του γείτονα τα «πρόβατα» θα σταματήσουν να θέλουν κι αυτά «τροφή»;
- Να σου πω, γυναίκα, την αλήθεια τα πρόβατα τα μάζωξα στο μαντρί να μου κάνουν «μπεεεε» όι γιάντα φοβήθηκα μη μου φύγει κανένα, μα επειδή μου τάξανε απ’ την «Ευρώπη» πιο μεγάλη «επιδότηση» για τα οζά. Θέλουνε, λέει, να «μπεμπενίζουν» πότε-πότε για να συνεχίσουν να μας δίνουν επιδοτήσεις!!!
- Ετσά πέστο, Μανούσο, πως θες την επιδότηση για τα πρόβατα κι ας είναι ντιπ παράωρα και δεν κατεβάζουνε σταλιά γάλα. Πες μου όμως, εντάξει σου μπεμπενίσανε, την πήρες και την «επιδότηση», ίντα θα την κάμεις που χρωστείς τα μαλλιά τση κεφαλής σου σε εκειουσάς που στη δίνουνε. Το πολύ να «ξεχειμωνιάσεις», μέχρι το Μάρτη κι ύστερα όλα θα «ψοφήσουνε» απ’ την πείνα και την παραωριά τους. Άσε δε που με τόσους λιμασμένους που ‘χομε στο χωριό δε γλιτώνει κανένα πρόβατο ή ρίφι απ’ τη «σφαγή»!!!
- Γυναίκα και μέχρι το Μάρτη να πάρομε την «επιδότηση» θα την ξεκοκαλίσουμε μια χαρά. Εδά μην ψοφήσουμε κι έχει ο Θεός. Μπορεί να ‘ ρθει ωστόσο η «ανάπτυξη» κι οι «επενδυτές» να γλιτώσουμε από τσι λιμασμένους «χωριανούς»!!!
- Κακομοίρη, Μανούσο μα τα τελευταία «μπεεεεεε» απ’ τα «πρόβατά» σου ακούς και σε μιαολιά δε θα σε σώζει ούτε ο Ντράγκης, ούτε ο κρυόκωλος ο Γιούνγκερης που φιλιέστε κάθε τρεις και λίγο, για να πείθεις τα πρόβατά σου να σου δίνουν «ψήφο» εμπιστοσύνης.
Μα ίντα περιμένεις από «πρόβατα»; 

istor.tzanakis@gmail.comShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.