10 Σεπτεμβρίου 2014

NTOKOYΜΕΝΤΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ.

Aπό αριστερά προς δεξιά: τέως Πρόεδρος Ουκρανίας, Πρωθυπουργός Ντονέτσκ, Πρέσβειρα ΟΑΣΕ, Πρέσβης Ρωσίας, Πρωθυπουργός Λουγκάνσκ

Από την ίδια ημέρα της υπογραφής του, το πρωτόκολο εκεχειρίας παραβιάστηκε στη Μαριούπολη μέσα από το πύρινο σοκ του ουκρανικού πυροβολικού, αλλά και άλλες πολεμικές ενέργειες σε όλες τις διαφιλονικούμενες περιοχές. Όμως, η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση αλλά και η μη δημοσιοποίηση του πρωτοκόλου έκρυβε και άλλα μυστικά. 

Μινσκ 05/09/14/ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ 

Δ Πορφύρης/ Π Σταφυλά 

Όπως θα διαπιστώσετε από την μετάφραση του εγγράφου στον τίτλο εν είδει προοιμίου, δεν αναφέρονται ως μέρη της Ομάδας Επαφής καμιά αρχή της Νέας Ρωσίας. Όπως επίσης δεν αναφέρονται ως συμμετέχοντες στις διαβουλύσεις του Μίνσκ I στις 01/09/14.

Ακόμα, δεν υφίσταται καμία υπογραφή και  δέσμευση της τήρησης του Πρωτοκόλου από τον Ποροσένκο και τον Πρόεδρο της Ρωσίας. 

Αντίθετα, οι Πρωθυπουργοί των Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, Zakharchenko και Plotnitskiy αντίστοιχα υπογράφουν το πρωτόκολο. Αλλά, ως απλοί ιδιώτες! Οι εκλεγμένοι πολιτικοί ηγέτες της Νέας Ρωσίας που ουδείς αναγνωρίζει αλλά της οποίας ζητούν την επικύρωση, υπογράφουν άνευ οιοδήποτε αξιώματος, ενώ υποτίθεται ότι  εκπροσωπούν τους τοπικούς  πληθυσμούς τους! Αυτό σημαίνει ότι διπλωματικά δεν έγινε καμία πρόοδος ως προς την αναγνώριση των αρχών του Donbas, δεν αναφέρονται ούτε καν ως προσωρινοί κυβερνήτες ή έστω ως εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των ρωσόφωνων περιοχών. 

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ 

Πρωτόκολο 

Επί των συμπερασμάτων των διασκέψεων της Τριμερούς Ομάδας Επαφής με την δέουσα τιμή στις κοινές δράσεις του Προέδρου της Ουκρανίας, P. Poroshenko και τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Ρωσίας, V. Putin με στόχο την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου. 

Μετά την εξέταση και συζήτηση των προτάσεων από τους συμμετέχοντες  στις διαβουλεύσεις του Μινσκ στις 1 Σεπτεμβρίου 2014, η Τριμερής Ομάδα Επαφής, αποτελούμενη από εκπροσώπους  της Ουκρανίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, κατέληξαν σε κοινή συμφωνία σχετικά με την επιβεβλημένη ανάγκη εφαρμογής των ακόλουθων σημείων:

1. Άμεση διασφάλιση του αφοπλισμού και από τις δυο πλευρές.
2. Εξασφάλιση της παρακολούθησης και επαλήθευσης από τον ΟΑΣΕ της μη χρήσης των όπλων από πλευράς καθεστώτος.
3. Εφαρμογή αποκέντρωσης των εξουσιών, μεταξύ άλλων μέσω της θέσπισης και εφαρμογής του Ουκρανικού Νόμου “Όσον αφορά το σεβασμό του προσωρινού ειδικού καθεστώτος της τοπικής αυτοδιακυβέρνησης σε ορισμένες περιοχές του Ντόνετσκ και στις περιοχές του Λουγκάνσκ” (Νόμος περί  Ειδικού Καθεστώτος)
4. Εξασφάλιση μόνιμης παρακολούθησης επί των ουκρανορωσικών συνόρων και τον έλεγχό τους από τον ΟΑΣΕ, μαζί με τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στις παραμεθόριες περιοχές της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
5. Άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και αυτών που παράνομα κρατούνται.
6. Θέσπιση Νόμου που θα απαγορεύει τη δίωξη και τιμωρία των ατόμων που σχετίσθηκαν με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε ορισμένες περιοχές του Ντόνετσκ και στις περιοχές του Λουγκάνσκ της Ουκρανίας.
7. Διενέργεια ενός εθνικού διαλόγου που θα περιλαμβάνονται όλα τα μέρη.
8. Υιοθέτηση μέτρων με σκοπό την καλυτέρευση της ανθρωπιστικής κατάστασης στο Ντονμπάς.
9. Διασφάλιση της διεξαγωγής προώρων εκλογών ,σύμφωνα με τον Ουκρανικό Νόμο “περί σεβασμού του προσωρινού ειδικού καθεστώτος  της τοπικής αυτοδιακυβέρνησης σε ορισμένες περιοχές του Ντόνετσκ και στις περιοχές του Λουγκάνσκ” (Νόμος περί  Ειδικού Καθεστώτος)
10. Εκδίωξη των παράνομων στρατιωτικών ομάδων, στρατιωτικού υλικού, καθώς και  μαχητών και  μισθοφόρων από το έδαφος της Ουκρανίας.
11. Υιοθέτηση προγράμματος για την οικονομική αναζωογόνηση του Ντονμπάς και την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή. 
12. Παροχή προσωπικών εγγυήσεων για την ασφάλεια των συμμετεχόντων των διαβουλεύσεων. 

Οι Συμμετέχοντες στην Τριμερή Ομάδα Επαφής: 

Πρέσβειρα Heidi Talyavini (υπογραφή) 
Πρώην Πρόεδρος της  Ουκρανίας, L.D. Kuchma (υπογραφή) 
Πρέσβυς της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία,M.Y. Zurabov (υπογραφή) 
A.V. Zakharchenko (υπογραφή) 
I.V. Plotnitskiy (υπογραφή) 

dimpenews

το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.