30 Σεπτεμβρίου 2014

ENΩ O ΠΟΛEMOΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ EINAI METAΞY ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.

Προς το παρόν, την εφησυχασμένη και μάλλον απροετοίμαστη Δύση καλούν σε αφύπνιση οι αρχέγονοι Χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής, όχι μόνον  με διαβήματα, αλλά και με μαρτύριο, ανάλογο των Ρωμαϊκών χρόνων. Και όπως τότε, έτσι και τώρα, αίμα Χριστιανικό, αίμα αγίων και μαρτύρων, αφανών για τα ΜΜΕ, θα θεμελιώσει έναν καλύτερο κόσμο, που τελικά θα επικρατήσει. Το ερώτημα είναι, τι ευθύνη αναλαμβάνουμε εμείς και ποια είναι η δική μας συμβολή σ΄ αυτήν την προοπτική.
 
"Οι αρχέγονοι Χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής καλούν σε Aφύπνιση" του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, από το ένθετο της Δημοκρατίας για την Ορθοδοξία / ΑΜΕΝ. GR - ΠΥΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, 27 Σεπτεμβρίου 2014] 
 
Ο παγκόσμιος πόλεμος κατά των Χριστιανών και η ευθύνη της Δύσης 
 
Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη* 
 
Φανταστείτε τους πολεμικούς ανταποκριτές του 1944 να καλύπτουν την μάχη των Αρδεννών, που ήταν η τελευταία επιχείρηση αναχαίτισης των Συμμάχων από τον Άξονα, και να μην εξηγούν ότι ήταν σημείο καμπής για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Με αυτή την παρομοίωση ξεκινάει το αφιέρωμα του βρετανικού Spectator (John L. Allen, 5 Οκτωβρίου 2013) στον διωγμό των Χριστιανών που συντελείται στις μέρες μας.
 
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν αποσπασματικά εικόνες από επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες του Πακιστάν με 85 νεκρούς ή από γιουρούσια σε χριστιανικούς ναούς, όπως στην Κένυα, χωρίς όμως να κάνουν λόγο για έναν γενικευμένο νεοταξικό διωγμό των Χριστιανών που βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Για ποιο λόγο αυτή η ύποπτη σιωπή, την ώρα που το Κέντρο Μελέτης Παγκόσμιου Χριστιανισμού διαπιστώνει ότι ένας μέσος όρος 100.000 Χριστιανών χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο(!) για όλη την τελευταία δεκαετία. Αυτό σημαίνει ότι 11 Χριστιανοί πιστοί σκοτώνονται ανά ώρα σε κάποιο μέρος του κόσμου λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.
 
Στην πραγματικότητα, έχουμε μια ολόκληρη νέα γενιά Χριστιανών μαρτύρων «σε τέτοια μεγάλη κλίμακα που αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη απειλή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ημέρες μας» (Spectator, 5 Οκτωβρίου 2013).
 
Είναι μεγάλος ο κατάλογος των περιστατικών… Στην Κένυα, στην πρόσφατη επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 70 Χριστιανοί πολλών εθνικοτήτων. Στην Βαγδάτη από τις 65 χριστιανικές εκκλησίες, οι 40 έχουν υποστεί βομβιστική επίθεση τουλάχιστον μια φορά από την έναρξη της αμερικανοκίνητης εισβολής του 2003. Φανατικοί ισλαμιστές εισέβαλαν στην συριακή καθολική εκκλησία στις 31 Οκτωβρίου 2010 και άφησαν πίσω τους 58 νεκρούς.
 
Στο βορειοανατολικό κρατίδιο Orissa της Ινδίας έγινε το πιο βίαιο αντιχριστιανικό πογκρόμ των αρχών του 21ου αιώνα, όταν, το 2008, τουλάχιστον 500 Χριστιανοί σκοτώθηκαν από τις ματσέτες (σπάθες) Ινδουϊστών φανατικών. Χιλιάδες ακόμα τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 50.000 έμειναν άστεγοι.
 
Στη Νιγηρία επί χρόνια γίνεται ανηλεής διωγμός των Χριστιανών από τους φανατικούς Ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Τον Δεκέμβριο του 2011, εκπρόσωπος της οργάνωσης ανακοίνωσε ότι όλοι οι Χριστιανοί των δύο βόρειων κρατιδίων της χώρας είχαν τρεις ημέρες καιρό για να τα εγκαταλείψουν. Την δήλωσή του ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2012, από τις οποίες έχασαν την ζωή τους 26 Χριστιανοί.
 
Στην Μέση Ανατολή, όπου κι αν επικράτησε η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» -Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία-, είδαμε να επαναλαμβάνονται οι διωγμοί των Χριστιανών από τους εξεγερμένους του Ισλάμ. Τα βίντεο από τις εκτελέσεις και τους βασανισμούς των ισλαμοφασιστών στην Συρία είναι ακαταμάχητα τεκμήρια για την έκταση της ανθρωποσφαγής και της καταστροφής των χριστιανικών μνημείων.
 
Στην Μπούρμα, τον Οκτώβριο του 2010, ο στρατός της χώρας εξαπέλυσε επιθέσεις με ελικόπτερα στις περιοχές που κατοικούν χριστιανικοί πληθυσμοί με χιλιάδες θύματα, όπως πιστεύεται, παρ’ όλο που δεν υπάρχει επίσημη καταμέτρηση.
 
Στη Νιγηρία, ο αριθμός των θυμάτων από το 2009 φθάνει τους 3.000 θανάτους, πέρα από τους μαζικούς ξεριζωμούς που γίνονται τακτικά.
 
Αλλά και στις αναπτυγμένες χώρες Ευρώπης και Αμερικής, η «πολιτική ορθότητα» των παγκοσμιοποιητών κατεβάζει τα χριστιανικά σύμβολα από τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία και τα δικαστήρια ή καταργεί τις θρησκευτικές γιορτές.
 
Όσο κι αν αποσιωπούντο τα γεγονότα μέχρι τώρα από τα δυτικά ΜΜΕ, είναι σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον αυτό το υποβόσκον πογκρόμ θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και θα τινάξει τις σημερινές ισορροπίες στον αέρα σε πολλές περιοχές του κόσμου. 
 
*[Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Νexus τ.79, Νοέμβριος 2013] 
το είδαμε ΕΔΩ
ΠοσειδώναςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.