30 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ SIEMENS ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
twitter:@egerssi 

Ήμασταν οι πρώτοι, η “Ελεύθερη Ώρα” και ο υπογράφων, από τη στιγμή που τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, που γράφαμε πως “η Μέρκελ κρατάει από τα αχαμνά τον Σαμαρά”. Και πώς να μην τον κρατούσε, όταν υπάρχει το βεβαρημένο παρελθόν του “βρώμικου” 1993 και της πτώσεως της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκειμένου να αναλάβει η γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens το μεγαλύτερο έργο της εποχής, δηλαδή την παροχή 1,1 εκ. ψηφιακών μονάδων, από τον κρατικό την εποχή εκείνη ΟΤΕ. Δυστυχώς όμως, όταν υπάρχει βεβαρημένο παρελθόν, αυτό το παρελθόν υπαγορεύει τα βήματά σου και στο παρόν! 

Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός εκβιάστηκε από την Μέρκελ, με την απειλή της ματαίωσης του ταξιδιού του στη Γερμανία στις 24 Αυγούστου 2012 - σ΄ αυτό το ταξίδι δηλώθηκε από τον Πρωθυπουργό μας η απόλυτη υποταγή του στη Μέρκελ - και υποχρέωσε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens στις 22 Αυγούστου 2012, δηλαδή δυο μέρες πριν την επίσημη συνάντηση στο Βερολίνο με τη Μέρκελ. 

Ήταν τότε, που έτσι ξαφνικά και με το έτσι θέλω, η απόφαση της αποζημίωσης προς τον Ελληνικό λαό των 2 δις της ομόφωνης απόφασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής – για τα μαύρα ταμεία της Siemens προς πολιτικά πρόσωπα - μετατράπηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά σε αποζημίωση περί τα 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά. 

Για τη σύναψη αυτού του εξωδικαστικού συμβιβασμού Ελληνικού Δημοσίου - Siemens, ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και στον ισότοπο e-nikos.gr τον χαρακτήρισε ως μεγάλη επιτυχία!!!. Όμως, παρ΄ότι η Siemens υπέγραψε αμέσως αυτόν τον συμβιβασμό στις 7 Μαρτίου 2012 (ενεκρίθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Siemens AG στις 29/2/2012 και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Siemens ΑΕ στις 2/3/2012) που ήταν σε όφελός της σε σχέση με το ποσό της απόφασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, το Ελληνικό Δημόσιο δεν τον υπέγραφε. Τι ακριβώς φοβούνταν οι προκάτοχοι του Στουρνάρα, Ζανιάς και Σαχινίδης, αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας και δεν υπέγραφαν; Γιατί υπέγραψαν μετά από πέντε μήνες, παραβιάζοντας τον όρο του εξωδικαστικού συμβιβασμού ο οποίος όριζε πως εντός 45 ημερών, όφειλαν τα αντισυμβαλλόμενα μέρη να τον υπογράψουν;

Ωστόσο, μας προξενεί κατάπληξη το γεγονός πως το φιλοκυβερνητικό “Το Βήμα” με συνεχή άρθρα του το τελευταίο χρονικό διάστημα ξαφνικά καταγγέλλει πως δεν τηρείται στο ελάχιστο αυτός ο εγκληματικός εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ της Siemens και του ελληνικού Δημοσίου, και έτσι δικαιώνει το δικό μας διετή αγώνα! 

Νομίζουμε πως αξίζει τον κόπο να παραθέσουμε απόσπασμα από το άρθρο της εφημερίδος στις 31 Αυγούστου και το οποίο υπογράφει η κ. Γιάννα Παπαδάκου: «Ιστορίες (δικαστικής) τρέλας: Ανενόχλητοι οι καταχραστές, την ίδια ώρα που το Δημόσιο χάνει αρκετά χρήματα: “Στο «συρτάρι» παραμένει η συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens. Ακόμη και η απαίτηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να δοθεί το 1,5 εκατ. ευρώ για να αγοραστούν laptop για τους δικαστές δεν έχει  μέχρι στιγμής ικανοποιηθεί. Επιπλέον, παρά τη ρητή δέσμευση της εταιρείας να δώσει τα 2/5 από τα 90 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη φορέων κατά της διαφθοράς και τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κατά της διαφθοράς, η νεοσύστατη αρχή υπό τον Ιωάννη Τέντε δεν έχει εισπράξει ούτε ευρώ. Ανάμεσα στα χρήματα που πρέπει να πάρει και ανέρχονται σε 36 εκατ. ευρώ είναι και τα 12,5 εκατ. για αγορά σκάνερ στα τελωνεία, αλλά και τα 4,5 εκατ. που θα δοθούν στην Εισαγγελία, υπό την κ. Ελένη Ράικου, προκειμένου να υπάρξει υποδομή πληροφορικής, αναγκαία για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος. «Το Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα επιστολή του κ. Τέντε, συντονιστή για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, η οποία εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών και με την οποία ζητούνταν μέρος του κονδυλίου των 90 εκατ. ευρώ.

Παρότι η επιστολή εστάλη πριν από έναν χρόνο, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Μάλιστα ο κ. Τέντες διατυπώνει αιχμές και εναντίον της προέδρου της Επιτροπής υλοποίησης της συμφωνίας εξωδικαστικού συμβιβασμού κ. Παγώνη, αναφέροντας: «Η Επιτροπή δεν φαίνεται να επείγεται, αφού η πρόεδρος εκτιμά ότι ο καθορισμός της διαδικασίας επιλογής και των κριτηρίων θα γίνει εντός των επομένων μηνών, ενώ εκτιμά ότι επί του παρόντος οι προτεραιότητες εστιάζονται μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για την πάταξη της διαφθοράς...». Η επιστολή είναι σοβαρή, αφού εμφανίζει την πρόεδρο, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, να συντάσσεται πλήρως με τις προτεραιότητες της γερμανικής εταιρείας, η οποία πράγματι από τα 90 εκατ. ευρώ έχει διαθέσει όσα προορίζονταν για υποτροφίες σε φοιτητές». 

Οσονούπω, αξίζει να θυμίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε εφημερίδα “Το Βήμα”! Είναι η εφημερίδα που στηρίζει αλλά και ρίχνει κυβερνήσεις! Είναι η εφημερίδα που από το 1983 έχει για Πρόεδρό της τον δημοσιογράφο και επιχειρηματία, Σταύρο Ψυχάρη. Ο οποίος από το 2009 είναι Πρόεδρος όλου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ). Όπως επίσης, είναι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη, θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009, ενώ εκλέγεται πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του Βήματος και την έκδοση της εφημερίδας “Τα Νέα”. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε φίλοι αναγνώστες, να “μιλήσουν” άλλοι για μας με τις δηλώσεις τους, οι οποίες υπαγορεύουν τη δύναμη του ΔΟΛ; 
  • Γεώργιος Ράλλης (Πρωθυπουργός της Ελλάδας με τη ΝΔ): “Όταν είδα τον Σταύρο Ψυχάρη να συνομιλεί συνωμοτικά με τον Ευάγγελο Αβέρωφ στο περιστύλιο της Βουλής, κατάλαβα ότι πλησιάζει το τέλος μου...”.
  • Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος (Αντιπρόεδρος και υπουργός Εθνικής Άμυνας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ): Πρώτα μαθαίνει ο Ψυχάρης ποιος υπουργοποιείται και μετά ο ενδιαφερόμενος!”.
Επίσης, αξίζει να φρεσκάρουμε την μνήμη σας και να σας θυμίσουμε πως ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη, Ανδρέας Ψυχάρης, το 2011 “ανταποκρίθηκε” στο κάλεσμα του εν δυνάμει Πρωθυπουργού, την εποχή εκείνη Αντώνη Σαμαρά και ανέλαβε Διπλωματικός του Σύμβουλος. Με την απόλυτη δε, στήριξή του εξελέγη βουλευτής της Α΄ Περιφέρειας της Αθήνας το 2012. Λέτε αυτές οι κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά να έγιναν από υπέρμετρη “αγάπη” προς το πρόσωπο του Ανδρέα Ψυχάρη ή μήπως, άλλοι λόγοι υπαγόρευσαν την προώθηση του γιου του Προέδρου του ΔΟΛ στην κεντρική πολιτική σκηνή! 

Θα πρέπει ωστόσο, αγαπητοί αναγνώστες, στα παραπάνω να λάβετε υπ΄ όψη σας και άλλο ένα γεγονός που καταμαρτυρεί την πολιτική, τεράστια δύναμη του Συγκροτήματος. Προ ημερών στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (που αλλού) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμή του εκλιπόντος (προ 7 ετών) Διευθυντού της εφημερίδος “Τα Νέα”, Λέοντος Καραπαναγιώτη. Το παρόν εκτός πολλών άλλων έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με την σύζυγό του Μαριάννα, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Νίκος Παπανδρέου, ο Σταύρος Ψυχάρης με την σύζυγό του Χριστίνα, και βεβαίως η κόρη του Λέοντος Καραπαναγιώτη, Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

Ως γνωστόν η κ. Τατιάνα Καραπαναγιώτη στις 17 Μαΐου 2012 διορίσθηκε υπηρεσιακή Υπουργός στην κυβέρνηση Πικραμμένου. Σήμερα είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ. Η αδελφή της Τατιάνας Καραπαναγιώτη, Ναταλία, είναι διευθυντικό στέλεχος της Siemens. Υπήρξε δεξί χέρι του Μιχάλη Χριστοφοράκου σε θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης και σήμερα έχει αναλάβει με απόφαση της Siemens Μονάχου, επικεφαλής της ομάδας που έχει συσταθεί για την υλοποίηση της συμφωνίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Προΐσταται στις συναντήσεις στο ΥΠΕΘΟ όπου το ελληνικό δημόσιο εκπροσωπεί η κ. Παγώνη. Η κ. Ναταλία Καραπαναγιώτη αποτελεί το πιο ισχυρό χαρτί για τη Siemens αυτήν την περίοδο. Συνεπικουρούμενη βεβαίως, από την εκπρόσωπο τύπου της Siemens, Μαρί Αγαλιώτου, προσωπική φίλη εδώ και αρκετά χρόνια του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου, η οποία μετέχει και η ίδια στην επιτροπή.

Συμπερασματικά, κάτι τρέχει πλέον εκεί στο συγκρότημα Λαμπράκη! Αυτός ο ομφάλιος λώρος μεταξύ Σαμαρά, Siemens και ΔΟΛ, έχει αρχίσει να κόβεται! Μήπως, τελικά έχει επέλθει το τέλος Σαμαρά και επειδή εκείνος δεν το έχει καταλάβει, προσπαθεί το Συγκρότημα, να του δώσει να το καταλάβει;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.