29 Σεπτεμβρίου 2014

Και Πριν Αλέκτωρ Λαλήσει Τρις …η τουρκική αλεπού ξεκίνησε.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ακόμα και μέσα στο Διαδίκτυο η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι… 
Μόλις εχτές 27 Σεπτεμβρίου 2014 στο άρθρο 
¨Οι  βομβαρδισμοί στα σύνορα της Τουρκίας την φέρνουν μέσα στην Συρία;¨

Γράφαμε:
¨Η Τουρκία εκ των πραγμάτων θα επέμβει στην Συρία με κάποιες έτοιμες προφάσεις

¨Η ISIS ξεκίνησε την καταστροφική της πορεία τον περασμένο Μάρτιο από την βόρεια περιοχή της Συρίας  στα σύνορα με την Τουρκία στην οποία σήμερα κάποιοι δίνουν πολλές αφορμές και λόγους για να επέμβει στην Συρία.

Είναι δυνατόν να βλέπει το Τουρκικό κράτος την ενεργοποίηση και συμπαράταξη των Κουρδικών στρατιωτικών δυνάμεων και μάλιστα αυτών που δραστηριοποιούνται στην επικράτεια του στο πλευρό της εκστρατείας των Δυτικών εναντίων της ISIS έστω και συγκεκαλυμμένα;

Ποίος θέλει εδώ και τώρα να αναβαθμίσει τα στρατιωτικά τμήματα των Κούρδων της Τουρκίας και για ποίο σκοπό;

Στην Μεσοποταμία στήθηκε ένα καλοφτιαγμένο γεωστρατηγικό παιχνίδι με πολλές παγίδες που θα ανοίξουν γρήγορα για να καταπιούν πολλούς πρωταγωνιστές των τεκταινομένων.

Η Τουρκία εκ των πραγμάτων θα επέμβει στην Συρία με κάποιες έτοιμες προφάσεις.

Πέρσι πίεζαν τον Ερντογάν σαν πρωθυπουργό να επέμβει και δεν το έκανε.
Φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Ο πρόεδρος Ερντογάν και το αναμενόμενο Κουρδιστάν είναι μία εκρηκτική πραγματικότητα για τις ημέρες μας και για όλη την ευρύτερη περιοχή  που ετοιμάζεται να ζήσει  δύσκολες ώρες.¨

Και σήμερα 28 Σεπτεμβρίου 2014 
Ο κ. Ερντογάν επαλήθευσε την τοποθέτηση μας πάνω στις προθέσεις του.

¨Η Τουρκία δε μπορεί να παραμείνει εκτός του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, η χώρα του οποίου θα αποφασίσει την εβδομάδα αυτή τον τρόπο εμπλοκής της.

Εδώ και πολλούς μήνες, η προσεκτική στάση της Τουρκίας έναντι του Ισλαμικού Κράτους είχε απογοητεύσει τις χώρες της Δύσης, όμως το πρόσφατο ταξίδι του Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ φαίνεται πως άλλαξε τα δεδομένα.

«Θα διεξάγουμε συζητήσεις με τους εμπλεκόμενες αρχές αυτήν την εβδομάδα.
Θα βρεθούμε εκεί όπου πρέπει να βρισκόμαστε. Δε μπορούμε να παραμείνουμε εκτός όλου αυτού» υπογράμμισε ο Ερντογάν σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι μια χερσαία επέμβαση θα μπορούσε να καταστεί απαραίτητη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν διευκρίνισε ότι δεν πιστεύει ότι μια στρατιωτική δράση θα είναι αρκετή προκειμένου να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος και ότι μακροπρόθεσμες λύσεις πρέπει να βρεθούν οι οποίες θα διευθετούν τα πολιτικά προβλήματα της Συρίας και του Ιράκ.

«Το να στέλνουμε βόμβες δε μπορεί παρά να είναι μια προσωρινή λύση» υπογράμμισε ο ίδιος. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014 - 22:28 capital.gr 

Αγαπητοί συνέλληνες το κακό ξεκινάει φουριόζικο από κάτω.
Τα ψέματα τελείωσαν για όλους.

Η αλεπού στην γειτονιά μας ετοιμάζεται να πηδήξει και με τα τέσσερα ποδάρια της.

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που ετοιμάζεται να βιώσει η ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, εμείς σαν Έλληνες είμαστε έτοιμοι να την διαχειριστούμε σωστά;

Τώρα θα δοκιμαστούν οι ¨φιλίες και οι συμμαχίες¨.
Τώρα θα αποκαλυφτούν οι τυχόν προδοσίες.

Τώρα περισσότερο από κάθε φορά χρειάζεται να αναδείξουμε το διαχρονικό φιλότιμο μας για να σφυρηλατήσουμε την κοινωνική ενότητα απέναντι στους μέσα και έξω προβοκάτορες όποιοι και αν είναι αυτοί.

Από τα λόγια πρέπει να πάμε εδώ και τώρα στις πράξεις.

Πρέπει όλοι μικροί και μεγάλοι να ¨μεταλάβουμε¨ των ¨αχράντων μυστηρίων του Έθνους μας¨ που είναι ΧΡΙΣΤΟΣ και Ελλάδα.

Έτσι μόνο θα αντρειωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις που ξεκινούν γρήγορα.

Έλληνες ¨σταθείτε πάλι σαν Ήρωες¨ και στο τέλος η πνευματική νίκη και η δικαίωση θα μας ανήκει.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ και το οφείλουμε στα παιδιά και στις επόμενες γενιές. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεπλύνουμε τις ¨ντροπές¨ της μεταπολίτευσης.

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.