8 Ιουνίου 2024

Δελτία Τύπου της ΝΙΚΗΣ για το GayPride

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Η ΝΙΚΗ αμφισβητεί την απόφαση του ΕΣΡ για υποχρεωτική διαφήμιση του spot του Gay Pride
 
Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση φέρνουν στα σπίτια μας τη διαφήμιση του GayPride.
Η άσεμνη «παρέλαση υπερηφάνειας» διαφημίζεται υποχρεωτικά στους τηλεοπτικούς δέκτες.
Αστήρικτη η απόφαση του ΕΣΡ για «κοινωνικό περιεχόμενο» στο σποτ του Athenspride
Η ΝΙΚΗ κατέθεσε εξώδικο προς τους διοργανωτές του Thessalonikipride, και τη Δευτέρα καταθέτει αντίστοιχο εξώδικο προς τους διοργανωτές του Athenspride.
Δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΙΚΗΣ για την απόφαση του ΕΣΡ
Η άσεμνη «παρέλαση υπερηφάνειας» διαφημίζεται υποχρεωτικά στους τηλεοπτικούς δέκτες
 
Η διαφήμιση του AthensPride επιβλήθηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες κάθε ελληνικού νοικοκυριού, με ένα σποτ κάθε μέρα για το διάστημα 29/5-15/6 με απαράδεκτη απόφαση του ΕΣΡ και φυσικά την υπογραφή της προέδρου του, κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη, την οποία παρουσιάζουμε στην δημοσιότητα εδώ:
 
Η αντισυνταγματικά διορισμένη διοίκηση του ΕΣΡ, με τις «ευλογίες» της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης, φέρνει στα σπίτια μας τη διαφήμιση του GayPride
 
Θυμίζουμε ότι η πρόεδρος του ΕΣΡ, που υπογράφει την τηλεοπτική επιβολή των μηνυμάτων της παρέλασης ΛΟΑΤΚΙ ατζέντας, ανέλαβε καθήκοντα με αντισυνταγματικό τρόπο, συγκεντρώνοντας το 59% των ψήφων, ενώ το Σύνταγμα προβλέπει ως απαραίτητη την πλειοψηφία των 3/5 (60%) για τον διορισμό μελών Ανεξάρτητων Αρχών. Αυτό το κατάφερε με 14 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και 2 της Ελληνικής Λύσης, επί συνόλου 27 βουλευτών που απαρτίζουν το αρμόδιο σώμα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.
 
Σήμερα, η μεν Πρόεδρος του ΕΣΡ εξαργυρώνει για μία ακόμα φορά την εκλογή της. Η δε Ελληνική Λύση, που κατά την ψήφιση του νέου ΔΣ του ΕΣΡ χαρακτηρίστηκε «δεκανίκι της ΝΔ» από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, χύνει σήμερα κροκοδείλια δάκρυα για τα αποτελέσματα των επιλογών της.
 
Σημειώνουμε ότι το ΕΣΡ έδρασε εγκαίρως για να εξυπηρετήσει την προβολή των εκδηλώσεων των ΛΟΑΤΚΙ, ενώ, αντιθέτως, ακόμη ψάχνει να ψελλίσει απάντηση επί της ουσίας στο υπόμνημα που κατέθεσε η ΝΙΚΗ εδώ και 6 μήνες (13/11/2024).
 
Αστήρικτη η απόφαση του ΕΣΡ για «κοινωνικό περιεχόμενο» στο σποτ του Athenspride
 
Επειδή στην Ελλάδα μπερδεύουμε τα «θέλω» και τα «πρέπει», ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το επίμαχο σποτ μήνυμα του Athens Pride, https://athenspride.eu/deite-to-episimo-video-spot/: εμπεριέχει τα εξής μηνύματα:στρέφεται ευθέως με αθέμιτο, παραπλανητικό και προσβλητικό τρόπο κατά δημοσίων υπαλλήλων, καθηγητών, δικαστικών, με σαφείς υπαινιγμούς για ανάρμοστη και ρατσιστική συμπεριφορά προς πολίτες.
 
Περαιτέρω, το σποτ περιγράφει την ελεύθερη επιλογή προσώπων να μην παραστούν σε «γάμο» ομοφυλοφίλων ως κάτι διαδεδομένο (ψευδής ισχυρισμός, αφού έχουν γίνει ελάχιστες τέτοιες νομικές πράξεις) και ως κάτι καταδικαστέο, προκαλώντας έτσι στίγμα απέναντι σε όσους διαφωνούν για λόγους θρησκευτικής συνείδησης με το νομοσχέδιο περί «γάμων» ομοφυλοφίλων.
 
Η απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλει αυτό το σποτ στα κανάλια επικαλείται την ΚΥΑ 1686/2018 - ΦΕΚ 2037/Β/5-6-2018. Η υπουργική απόφαση, με τη σειρά της, επικαλείται «την ανάγκη πληροφόρησης του κοινού σε θέματα που άπτονται ζωτικών θεμάτων γενικότερου κοινωνικού συμφέροντος και τόνωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών της χώρας». Διερωτώμαστε: Θεωρεί το ΕΣΡ «ζωτικό θέμα κοινωνικού συμφέροντος» την συμμετοχή σε εκδηλώσεις που συστηματικά παραβιάζονται τα χρηστά ήθη και προσβάλλεται το εθνικό και θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών; Θεωρεί το ΕΣΡ ότι «τονώνεται η κοινωνική αλληλεγγύη» όταν στοχοποιούνται δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές και δικαστικοί; 
 
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το άρθρο 3 παρ. 4 της ΚΥΑ, όπου «κατά τον χαρακτηρισμό των μηνυμάτων ως κοινωνικού περιεχομένου το ΕΣΡ ελέγχει, βάσει των διδαγμάτων της κοινής πείρας, εάν αυτά συνιστούν προφανείς περιπτώσεις παραπλανητικών ή αθέμιτων μηνυμάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 2251/1994 (Α' 191) για την προστασία των καταναλωτών, που κωδικοποιήθηκε με την υπουργική απόφαση 5338/17.1.2018 (Β' 40), και του άρθρου 3 του ν. 2328/1995 για την προστασία των τηλεθεατών και ακροατών, όπως ισχύει.»
 
Διερωτώμαστε: Από πού αντλεί το ΕΣΡ τα «διδάγματα της κοινής πείρας»; Δεν γνωρίζει η κ. Κουτζαμάνη, και όσοι την ψήφισαν στη θέση αυτή, ότι με βάσει πάμπολλες έρευνες η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού είναι αντίθετη με τους «γάμου» και τις υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλους; Δεν κατανοεί ότι διαφημίζει ένα τόλμημα της κυβέρνησης που δίχασε βαθιά την ελληνική κοινωνία και προσβάλλει τα ορθόδοξα χριστιανικά ήθη; Δεν αντιλαμβάνεται την παραπλανητική στοχοποίηση όσων διαφωνούν με την κυβέρνηση και τις νομοθετικές επιλογές της;
 
Το σποτ του Athenspride προσκρούει στη νομοθεσία περί Προστασίας Καταναλωτή;
 
Υπενθυμίζουμε στο ΕΣΡ το νόμο 2251/1994 ΦΕΚ 191/Α/16-11-1994 για την Προστασία του Καταναλωτή, αναφέρει (άρθρο 9 παρ. 3α) ότι «για να κριθεί αν μία διαφήμιση είναι παραπλανητική, λαμβάνονται υπόψη όλα τα στοιχεία της και ιδίως οι ενδείξεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αγαθού ή της υπηρεσίας, όπως (...) η καταλληλότητα».
 
Άραγε το ΕΣΡ με ποιόν τρόπο έλεγξε την καταλληλότητα; Η απόφασή του δεν έχει την παραμικρή ένδειξη για τις ώρες προβολής του σποτ σε ώρες παιδικής τηλεθέασης.
 
Στο δε άρθρο 5 του νόμου, «απαγορεύεται κάθε διαφήμιση που προσβάλλει τα χρηστά ήθη». Άραγε το ΕΣΡ δεν γνωρίζει τίποτα για τις προσβολές των χρηστών ηθών που συμβαίνουν εδώ και χρόνια ανεξαιρέτως σε όλες τις παρελάσεις ΛΟΑΤΚΙ στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη;
 
Στη ΝΙΚΗ δεν περιμένουμε απαντήσεις από το ΕΣΡ. Ωστόσο θα θέτουμε πάντα τις ερωτήσεις, ώστε κάποτε να υπάρξει ουσιαστική λογοδοσία για όλα όσα διαβρώνουν και καταστρέφουν την ψυχή της ελληνικής κοινωνίας. Η Πολιτεία και οι αρχές πρέπει να βρεθούν προ των ευθυνών τους, ώστε κάποτε να λειτουργούν με σεβασμό στο Σύνταγμα, τον πολιτισμό και τις παραδοσιακές αξίες του ελληνικού λαού.
 
Τις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της ΝΙΚΗΣ κ.Δήμου Θανάσουλα μπορείτε να τις βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο στο Ytube της ΝΙΚΗΣ: https://youtu.be/uATH0FNda6k
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου ΝΙΚΗΣ
Τομέας Επικοινωνίας
Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ
2310 232999 Press@NIKH.gr
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Το παρακράτος δεν μας εκφοβίζει! 
 
Λίγες ώρες αφότου η ΝΙΚΗ γνωστοποίησε τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις της για τον τρόπο διεξαγωγής των Gay Pride σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το Νεοταξικό Παρακράτος φρόντισε να στείλει μήνυμα εκφοβισμού σε βάρος της ΝΙΚΗΣ, με την επίθεση που εκδηλώθηκε με φθορές και αναγραφή απειλητικών συνθημάτων σε εκλογικό κέντρο της, στην πόλη του Βόλου.
 
Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ καταδικάζει αυτήν την άνανδρη και φασιστική επίθεση, και δηλώνει σε όλους ότι η Δημοκρατία και ο Ελληνικός Λαός δεν εκφοβίζονται και δεν εκβιάζονται. Θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα έναντι όσων ασκούν βία για να επιβάλουν τις δικές τους απόψεις, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.
 
Καταγγέλουμε την Κυβέρνηση για την προεκλογική στοχοποίηση που επιχειρεί σε βάρος της ΝΙΚΗΣ, με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και υπαινιγμούς που βγαίνουν από χείλη στελεχών της, ακόμη και του ίδιου του Πρωθυπουργού.
 
Αναμένουμε την καταδίκη του περιστατικού από όλες ανεξαιρέτως τις κοινοβουλευτικές παρατάξεις. Αναμένουμε και την έμπρακτη προστασία των προσώπων και των εγκαταστάσεων της ΝΙΚΗΣ από τις αρμόδιες αρχές ανά την Ελλάδα, ώστε ο Ελληνικός Λαός να μπορεί να ασκήσει άφοβα και ανεμπόδιστα το εκλογικό του δικαίωμα.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.