23 Ιουνίου 2024

Χάνουμε τον Αγώνα για την Ελευθερία από τη Μεγάλη Επανεκκίνηση;

Μετάφραση: Απολλόδωρος
29 Νοεμβρίου 2023 | DR. SIMON | Διαβάστε το εδώ 
 
Ξυπνάτε ποτέ το πρωί και αναρωτιέστε γιατί μπαίνετε στον κόπο να αγωνίζεστε για την ελευθερία των άλλων, πολλοί από τους οποίους δεν φαίνεται να θέλουν, πόσο μάλλον να αξίζουν αυτή την ελευθερία; Τον τελευταίο καιρό, αναρωτιέμαι αυτό το ερώτημα όλο και πιο συχνά. Το μίσος που αντιμετωπίζει κανείς επειδή μιλάει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αδιανόητο και έχει μεγάλο προσωπικό κόστος. Στην περίπτωσή μου, σήμαινε να χάσω τρεις καλά αμειβόμενες δουλειές και να διακόψω τους δεσμούς μου με αγαπημένα πρόσωπα - όλα αυτά επειδή υπερασπίστηκα αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό και σημαντικό. Παραδόξως, οι δηλώσεις μου παραμένουν κυρίως μέσα στις φούσκες του X και του Telegram, έχοντας φαινομενικά ελάχιστο αντίκτυπο στην πραγματικότητα.
 
Στην πραγματικότητα, η Μεγάλη Επανεκκίνηση συνεχίζει να εξελίσσεται απρόσκοπτα, καθώς σημαίνοντα πρόσωπα όπως ο Bill Gates και ο Klaus Schwab, που προωθούν την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, προωθούν την ατζέντα τους χωρίς να φοβούνται συνέπειες, καθώς τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται υπέρ τους. Η διαπλοκή αυτών των πρωταγωνιστών με τα μέσα ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Τα τελευταία, υπεύθυνα για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, αδυνατούν να ελέγξουν αυτούς που χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές τους. Επιπλέον, όπως ακριβώς και στην επιστήμη, η δημοσιογραφία παρουσιάζει μεροληψία επιλογής: προσλαμβάνονται σχεδόν αποκλειστικά άκριτα άτομα που ακολουθούν τη γραμμή.
 
Αν και το Χ, υπό τον Musk, ανακτά τη σημασία του και η ελευθερία του λόγου (όχι της εμβέλειας) έχει αποκατασταθεί σε κάποιο βαθμό***, δεν υπάρχει ακόμα σημείο επιστροφής στον ορίζοντα. Ακόμα χειρότερα, το Covid κηρύχθηκε λήξαν από τον Biden με μια απλή υπογραφή, και ο ίδιος ο όχλος που έκανε διακρίσεις σε βάρος των ανεμβολίαστων τώρα αποσπάται από άλλα θέματα, όπως η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ή η κλιματική αλλαγή. Το τελευταίο θα φέρει αρκετά σύντομα περαιτέρω προσωπικούς περιορισμούς.
 
***Σημ.: Το άρθρο είναι γραμμένο εδώ και αρκετό καιρό και όπως φαίνεται απ;o τις συνεχώς αυξανόμενες μαρτυρίες, η Λογοκρισία στο Χ (πρώην twitter) έχει λάβει γιγαντιαίες διαστάσεις)
 
Δεδομένων των αναμενόμενων εξελίξεων, αναρωτιέμαι γιατί συνεχίζω να αγωνίζομαι ενάντια σε αυτό που φαίνεται αναπόφευκτο παρά τις διακρίσεις. Το ρεύμα είναι τόσο ισχυρό που νιώθω σχεδόν αδύνατο να κολυμπήσω ενάντια σε αυτό. Βέβαια, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, ξεπροβάλλουν κάποιοι δημοσιογράφοι που ασκούν πλέον κριτική στο Covid, και αυτό θα αυξηθεί γενικά. Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου έχει ήδη "εμβολιαστεί". Απλώς είναι τρία χρόνια πολύ αργά. Αυτό που τώρα γίνεται αντιληπτό ως "κριτική δημοσιογραφία" είναι, κατά τη γνώμη μου, απλώς μέρος της ατζέντας.
 
Πού είναι λοιπόν οι δημοσιογράφοι που αμφισβητούν αυτή την υποτιθέμενη κλιματική απάτη; Πού είναι εκείνοι που αντιτίθενται στην τρέλα του (τρανς) φύλου; Πού είναι εκείνοι που προειδοποιούν κατά των ψηφιακών νομισμάτων; Πού είναι εκείνοι που καταδικάζουν τις “πόλεις των 15 λεπτών”; Πού είναι εκείνοι που λένε ότι είναι υγιεινό να τρώμε κρέας και αυγά; Πού είναι εκείνοι που μας διαφωτίζουν για το γεγονός ότι το CO2 είναι καλό για την ανάπτυξη των φυτών και είναι αποτέλεσμα της αλλαγής της παγκόσμιας θερμοκρασίας και όχι το αντίθετο; Πού είναι εκείνοι που προειδοποιούν για μια ψηφιακή ταυτότητα που θα μας στερήσει εντελώς την ιδιωτική μας ζωή; Πού είναι εκείνοι που βλέπουν την εφαρμογή ενός συστήματος κοινωνικής πίστωσης κινεζικού τύπου ως απειλή για τον δυτικό κόσμο; Πού είναι εκείνοι που ασκούν δημόσια έντονη κριτική στον Klaus Schwab και τον Bill Gates; Είναι λίγοι και, ως εκ τούτου, φτάνουν μόνο σε ένα μικρό, όλο και περισσότερο αφυπνισμένο, τμήμα της κοινωνίας.
 
Αισθάνομαι σαν να μαστιγώνουμε ένα νεκρό άλογο, αλλά ίσως η ελπίδα ότι οι προσπάθειές μας μπορεί μια μέρα να κάνουν τη διαφορά είναι αυτό που με κρατάει από το να διαγράψω τους λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για ένα πράγμα είμαι 100% σίγουρος: σε αντίθεση με το να ξυπνάω με αμφιβολίες, δεν θέλω ποτέ να βιώσω το ξύπνημα σε μια δυστοπία που μοιάζει με το 1984.
 
Να προσέχετε,
Dr. Simon
 
Δικτυογραφία:
Are We Losing the War for Freedom to the Great Reset?



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.