25 Ιουνίου 2024

Χρειάζεται πολλή εκπαίδευση για να μας διατηρούν τόσο ηλίθιους.


Μετάφραση: Απολλόδωρος
20 Οκτωβρίου 2021 | CAITLIN JOHNSTONE | Διαβάστε το εδώ 
 
Η ολιγαρχική αυτοκρατορία εργάζεται όλο και πιο σκληρά για να "βιδώσει" το μυαλό μας στην υπηρεσία των σχεδίων της.
 
Η Silicon Valley εργάζεται όλο και πιο ανοιχτά σε συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι αλγόριθμοί της αναδεικνύουν τις εγκεκριμένες από την αυτοκρατορία αφηγήσεις, ενώ κρύβουν τις μη εγκεκριμένες με όλο και μεγαλύτερο θράσος.
 
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν γίνει τόσο απροκάλυπτα προπαγανδιστικά που οι πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών απασχολούνται πλέον ανοιχτά από ειδησεογραφικά πρακτορεία στα οποία έπρεπε να διεισδύσουν κρυφά.
 
Το ΝΑΤΟ και τα στρατιωτικά ιδρύματα μελετούν και δοκιμάζουν νέες μορφές ψυχολογικής χειραγώγησης μαζικής κλίμακας για να προωθήσουν την ακόμη αναπτυσσόμενη επιστήμη της προπαγάνδας.
 
Ένας ολοφάνερα ψεύτικος "πληροφοριοδότης" προωθείται από την πολιτική τάξη/τα ΜΜΕ των ΗΠΑ για να αποσπάσει υποστήριξη για περισσότερη λογοκρισία στο διαδίκτυο και να στηρίξει τον μονοπωλιακό έλεγχο για θεσμούς όπως το Facebook που είναι πρόθυμοι να τον επιβάλουν.
 
 
Οι ισχυροί εργάζονται τόσο σκληρά σε τέτοιες προσπάθειες επειδή καταλαβαίνουν κάτι που οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν: όποιος ελέγχει τις κυρίαρχες αφηγήσεις για τον κόσμο ελέγχει τον ίδιο τον κόσμο.
 
Η ισχύς είναι ο έλεγχος των όσων συμβαίνουν- η απόλυτη ισχύς είναι ο έλεγχος του τι σκέφτονται οι άνθρωποι για τα όσα συμβαίνουν.
 
Αν μπορείς να ελέγξεις τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για το τι συμβαίνει στον κόσμο τους, αν μπορείς να ελέγξεις τις κοινές τους ιστορίες για το πώς συμβαίνει και τι είναι αλήθεια, τότε μπορείς να προωθήσεις οποιαδήποτε ατζέντα θέλεις.
 
Θα μπορέσετε να τους αποτρέψετε από το να ξεσηκωθούν εναντίον σας καθώς κλέβετε τον πλούτο τους, εκμεταλλεύεστε την εργασία τους, καταστρέφετε το οικοσύστημά τους και στέλνετε τα παιδιά τους στον πόλεμο.
 
Μπορείτε να τους κρατήσετε να ψηφίζουν πολιτικούς θεσμούς που σας ανήκουν και τους ελέγχετε.
 
Μπορείτε να τους κρατήσετε μακριά από το να παρεμβαίνουν στην ικανότητά σας να διεξάγετε πολέμους σε όλο τον κόσμο και να επιβάλλετε κυρώσεις σε ολόκληρους πληθυσμούς για να λιμοκτονήσουν για να προωθήσετε τους γεωστρατηγικούς σας στόχους.
 
Αυτό το status quo της εκμετάλλευσης, της οικοκτονίας, της καταπίεσης και του πολέμου ωφελεί αφάνταστα τους κυβερνήτες μας, φέρνοντάς τους περισσότερο πλούτο και δύναμη από ό,τι θα μπορούσαν ποτέ να ονειρευτούν οι παλιοί βασιλιάδες. Και όπως και οι παλιοί βασιλιάδες δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την εξουσία με δική τους πρωτοβουλία, πράγμα που σημαίνει ότι το μόνο πράγμα που θα φέρει ένα τέλος σε αυτό το καταστροφικό για τον κόσμο status quo είναι ο λαός να ξεσηκωθεί και να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του πλήθους του για να το τερματίσει.
 
Ωστόσο, δεν ξεσηκώνονται. Δεν ξεσηκώνονται επειδή έχουν προπαγανδιστεί επιτυχώς ώστε να αποδεχτούν αυτό το status quo, ή τουλάχιστον να πιστέψουν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Ο αυτοκρατορικός αφηγηματικός έλεγχος είναι επομένως η πηγή όλων των μεγαλύτερων προβλημάτων μας.
 
Και γίνονται όλο και πιο επιθετικοί σε αυτό. Όλο και πιο δυναμικά, όλο και λιγότερο πονηρά και διακριτικά στην εκστρατεία τους να ελέγχουν τις σκέψεις που βρίσκονται στο κεφάλι μας.
 
Πολλοί από αυτούς που έχουν αυτή τη συνειδητοποίηση τη βλέπουν ως αιτία απόγνωσης. Εγώ προσωπικά το βλέπω ως αιτία για ελπίδα.
 
Δουλεύουν τόσο σκληρά για να κατασκευάσουν τη συγκατάθεσή μας για το status quo, επειδή χρειάζονται οπωσδήποτε αυτή τη συγκατάθεση- η ιστορία μάς δείχνει ότι οι κυβερνήτες δεν τα πάνε καλά όταν μια κρίσιμη μάζα του πληθυσμού έχει στραφεί εναντίον τους. Και εργάζονται όλο και πιο σκληρά για να κατασκευάσουν αυτή τη συναίνεση, ακόμη και όταν άνθρωποι με μεγάλη επιρροή αρχίζουν να αναρωτιούνται εάν μας εξαπατούν σκόπιμα για τα πάντα.
 
Συνήθιζαν να μοιάζουν με κάποιον που χρησιμοποιεί έναν κουβά για να βγάλει νερό από μια βάρκα που έχει διαρροή. Τώρα μοιάζουν με κάποιον που πατάει το νερό, καταφέρνοντας μετά βίας να βάλει το στόμα και τη μύτη του αρκετά ψηλά για να πάρει ανάσες αέρα.
 
Δουλεύουν όλο και πιο σκληρά επειδή το έχουν ανάγκη.
Το γεγονός ότι οι προπαγανδιστές πρέπει να δουλέψουν τόσο σκληρά για να κρατήσουν την κοινωνία μας τόσο τρελή σημαίνει ότι η φυσική βαρυτική έλξη είναι προς τη λογική. Πρέπει να μας εκπαιδεύουν σε όλο και πιο τρελούς τρόπους σκέψης από τη στιγμή που πάμε στο σχολείο μέχρι να πεθάνουμε, γιατί αλλιώς θα ξυπνήσουμε συλλογικά και θα αποτινάξουμε τα δεσμά τους.
 
Χρειάζεται πολλή εκπαίδευση για να μας κρατήσουν τόσο ηλίθιους.
Νομίζεις ότι αγωνίζεσαι; Θα έπρεπε να δεις τους ανθρώπους που προσπαθούν να κατασκευάσουν συναίνεση για ένα status quo που είναι και ξεκάθαρα τρελό και αυτονόητα μη βιώσιμο. Είναι αυτοί που κάνουν όλη τη βαριά δουλειά σε αυτόν τον αγώνα. Είναι αυτοί που παλεύουν με τη βαρύτητα.
 
Η ελπίδα δεν είναι δημοφιλής θέση σε έναν κόσμο που κακοποιείται, εκμεταλλεύεται και τρελαίνεται από χειριστικούς κοινωνιοπαθείς. Το οποίο είναι κατανοητό.
 
Αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Κοιτάζω πόσο σκληρά παλεύουν για να κρατήσουν το φως από το να εισβάλει και να διώξει το σκοτάδι, και δεν μπορώ παρά να σκεφτώ: "Αυτοί οι καημένοι δεν μπορούν να το κρατήσουν αυτό για πολύ ακόμα". 
 
Δικτυογραφία:
It Takes A Lot Of Education To Keep Us This Stupid Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.