25 Ιουνίου 2024

«Μωραίνει Κύριος ….»

Του
Κώστα Δημ Χρονόπουλου*
 
«Τ’ είχες Μεμέτη μου, τ’ είχα πάντα».
Είναι πλέον άχαρο, γραφικό, και αχρείαστο να ασχολείται κανείς με τους ποικιλώνυμους, ποικιλόμορφους, πολυεπίπεδους Τουρκισμούς. Οι γείτονες αυτά μπορούν, αυτά κάνουν, και θα συνεχίσουν να κάνουν, ακόμη και αν καταφύγουμε σε εξορκισμούς (!). Αμετανόητοι, ακαλλιέργητοι, απολίτιστοι, συμπλεγματικοί, φθονεροί για κάθε έργο τέχνης/μνημείο/πολιτισμικό επίτευγμα. Αδυνατώντας –διαχρονικά- να δημιουργήσουν δικά τους αξιόλογα έργα, αντιδρούν … κομπλεξικά: Απαξιώνουν, προσβάλλουν, μετατρέπουν ή –και – καταστρέφουν τα έργα των άλλων!..... Είναι δε τέτοιο το μένος τους, που προβαίνουν και σε … αντιθρησκευτικούς παραλογισμούς, επιχειρώντας να προσευχηθούν ακόμη και σε Χριστιανικούς Ναούς, Μωαμεθανοί όντες (!). Βέβαια φροντίζοντας πρώτα να τους βαφτίσουν … Τζαμιά(!). Τραγικές «θρησκευόμενες» φιγούρες που αμαρτάνουν, προσβάλλουν την θρησκεία τους, προσευχόμενοι μέσα σε καθιασμένους τόπους λατρείας… «απίστων» Χριστιανών. Πιστεύω πως κανένας Χριστιανός δεν θα έκανε ποτέ το Σταυρό του μέσα σε Τζαμί!.....
 
Η Τουρκική αυτογελοιοποίηση είναι πράγματι κωμικοτραγική, η δε υποκρισία τους, ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας. Για να μην προκαλείται ο ευσεβής Μουσουλμάνος (σ.σ μήπως και για να μην παρασυρθεί /μπερδευτεί και σταυροκοπηθεί;), σκεπάζουν τις εικόνες, τα ψηφιδωτά, τις μορφές των Αγίων της Χριστιανοσύνης, με αυτοσχέδια καλύμματα –κουρτίνες, διάφορες καλύπτρες /μπούρκες /φερετζέδες, ώστε (υποκριτικά και βλακωδώς) να αυθυποβάλλονται οι προσκυνητές, πως, τάχα, βρίσκονται σε … αυθεντικό Τζαμί!!!.
 
Το έκαναν με την Αγία –Σοφία, το συνεχίζουν με την Μονή της Χώρας. Προδήλως υπάρχει –ευλαβικός; - σχεδιασμός … αποχριστιανοποίησης
 
Να ξηλωθεί ό,τι θυμίζει άλλους, καλύτερους, σπουδαιότερους, ευσεβέστερους και πολιτισμένους. Βέβαια η μπουνταλοσύνη των μεμέτηδων, τους ευνουχίζει και τους τυφλώνει, αφού αδυνατούν να διακρίνουν ακόμη και τα τουριστικά οφέλη από την ύπαρξη στην χώρα τους έργων τέχνης (άλλων φυσικά). Ίσως φαντάζονται πως αν τα ξεριζώσουν, οι τουρίστες θα πολλαπλασιαστούν, αφού παθιάζονται όταν βλέπουν … Τζαμιά, Τεμένη και Μιναρέδες (!). 
 
Το μεγάλο στοίχημα/πρόβλημα όμως δεν είναι ο … εκπολιτισμός της Τουρκίας. (Αδύνατος άλλωστε εξ ορισμού /παράδοσης καταστροφών και γενοκτονιών/ αταβισμού) αλλά η εγκληματική αδιαφορία της «πολιτισμένης» Δύσης καθώς και του Ιερατείου των Χριστιανών, όπου Γης, και όχι μόνον εκείνων ). Είδατε κάποια –έντονη – αντίδραση /ξεσηκωμό όταν έγινε Τζαμί η Αγία –Σοφία της Πόλης; Τι έκαναν οι Κυβερνήσεις, οι Διεθνείς Οργανισμοί, οι Εκκλησίες, οι άθεοι –πλην πολιτισμένοι κουλτουριάρηδες –των εκφυλισμένων δυτικών κοινωνιών; Τίποτα!.... Τί έκανε η γνωστή ΟΥΝΕΣΚΟ; Πως προστάτευσε ανεπανάληπτα ιστορικά και θρησκευτικά Μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς; Με ευχολόγια ή αιδήμονα σιωπή αντέδρασαν όλοι τους. Είναι ντροπή για την «πολιτισμένη» (μήπως επειδή απέκτησε την ροπή να μεταλλαχτεί σε …πολυπολιτισμένη», πιθανώς και σε αμιγώς Ισλαμική ) ανθρωπότητα. Ακόμη είναι ζήτημα /πρόβλημα των Ορθοδόξων και μόνον; Δεν θα έπρεπε και οι Καθολικοί, οι Προτεστάντες, κ. α Χριστιανοί να ενωθούν και να αντιδράσουν;. Εκτός και αν, από ταπεινοφροσύνη, έχουν κατά νου στην τελετή του Νιπτήρος, να πλύνουν και τα πόδια του πολυχρονεμένου Νεοθωμανού Σουλτανίσκου, για να τον … εξευμενίσουν(!). Ετούτη η κατάντια της «πολιτισμένης», «θρησκευόμενης», «ποιοτικής» Ανθρωπότητας είναι που με ενοχλεί και με αηδιάζει. Όταν ισχυρίζομαι προφορικά και γραπτά (βλ. το βιβλίο μου «Αξιοπρεπώς ζην», εκδόσεις Πελασγός) ότι επιβάλλεται: Εκπολιτισμός του πολιτισμού μας, έχω άδικο;
 
Αν αδυνατούμε να δημιουργήσουμε μεγαλειώδη παρόμοια έργα, ας έχουμε το ήθος και το ανάστημα να προστατεύσουμε τουλάχιστον τα υπάρχοντα ανεπανάληπτα έργα τέχνης. 
 
ΥΓ Αν ούτε αυτό δεν είμαστε ικανοί, τότε ας θυμηθούμε το (παραφρασμένο δικό μου) «Μωραίνει Κύριος ους Αλλάχ βούλεται απολέσαι»!
 
*ΙατρούShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.