7 Ιουνίου 2024

Η ΝΙΚΗ στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για το Europride και με εξώδικη διαμαρτυρία προς το Thessalonikipride

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Η ΝΙΚΗ στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για το Europride και με εξώδικη διαμαρτυρία προς το Thessalonikipride  
 
Υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κατέθεσε η ΝΙΚΗ.
 
Εξώδικο διαμαρτυρίας παραλαμβάνουν και οι διοργανωτές της ΜΚΟ Thessalonikipride.
Οι «παρελάσεις υπερηφανείας» προσβάλλουν συστηματικά τη δημόσια αιδώ και τα εθνικά και θρησκευτικά μας σύμβολα, κάτι που δεν αρνείται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Είναι παράλογο κοινόχρηστοι χώροι της Θεσσαλονίκης να μετατρέπονται σε «απαγορευμένες ζώνες» για γονείς με παιδιά. 
 
Υπόμνημα Διαμαρτυρίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης
 
Την Πέμπτη 6/6, κλιμάκιο στελεχών της ΝΙΚΗΣ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Αγγελούδη, και υπέβαλε επίσημο Υπόμνημα Διαμαρτυρίας, αναφορικά με την οργάνωση του EuroPride 2024 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 
 
Η εμπειρία των παρελθόντων ετών από την ετήσια διεξαγωγή του Gay Pride έχει δείξει ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του, προβαίνουν σε πράξεις προσβολής της Δημόσιας Αιδούς και των Εθνικών και Θρησκευτικών Συμβόλων, φέρνοντας σε δύσκολη θέση γονείς που θα βρεθούν με τα παιδιά τους τυχαία στους ίδιους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και προκαλώντας σοβαρότατη ηθική βλάβη σε όλους όσους αγαπάμε την Πατρίδα μας και είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί. 
 
Σε πρόσφατη σχετική επίκαιρη ερώτηση της ΝΙΚΗΣ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο αρμόδιος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν αρνήθηκε τις συγκεκριμένες προσβολές αλλά επισήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν επενέβη διότι δεν υπήρξαν σχετικές καταγγελίες πολιτών!
 
Σε μία Δημοκρατία, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η οριοθέτηση του δικαιωματισμού των κοινωνικών ομάδων και τα δικαιώματά της μίας να σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα της άλλης. Κατά την διάρκεια των εννέα ημερών του Europride, από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι Αρχές Ασφαλείας οφείλουν να λάβουν όλα τα μέτρα χωροθέτησης και φροντίδας ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή παραβίαση του Συντάγματος από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες στο Europride. 
 
Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τους Διοργανωτές της «παρέλασης»
 
Ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κ. Δημήτριος Νατσιός υπογράφει την Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό με την επωνυμία «THESSALONIKIPRIDE-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» η οποία επιδίδεται την Παρασκευή 7/6.
 
Το εξώδικο της ΝΙΚΗΣ υπενθυμίζει στους διοργανωτές τα άρθρα 337 και 191 του Ποινικού Κώδικα, καθώς και το άρθρο 5 του Συντάγματος, και τους καλεί να απέχουν από κάθε υβριστική και αήθη συμπεριφορά προς τα ιερά σύμβολα του Έθνους και της Ορθόδοξης Πίστης, καθώς και να μην επιτρέψουν σε συμμετέχοντες να παρουσιάζονται ημίγυμνοι και να ερωτοτροπούν δημοσίως, προσβάλλοντας τη δημόσια αιδώ. Σε αντίθετη περίπτωση, η ΝΙΚΗ γνωστοποιεί στους Διοργανωτές ότι καθίστανται υπεύθυνοι και ηθικοί αυτουργοί των αδικημάτων, και θα απευθυνθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές για την κατά νόμο τιμωρία των παράνομων πράξεων και παραλείψεων των Διοργανωτών.
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΙΚΗΣ κ. Θανάσουλας δήλωσε:
 
«Είναι αδιανόητο να αποκλείεται το κέντρο της Θεσσαλονίκης ως ακατάλληλο για παιδιά και τους γονείς τους, ακόμη και για τον ελάχιστο χρόνο -πόσω μάλλον για εννέα ολόκληρες μέρες! Στην ίδια λογική, και άλλες εκδηλώσεις δικαιωματισμού, όπως οι γυμνές ποδηλατοδρομίες, είναι εντελώς εκτός της λογικής και των αξιών που συνέχουν την κοινωνία μας.
 
Η ΝΙΚΗ γίνεται δέκτης, αλλά και συμμερίζεται πλήρως, την ανησυχία και το παράπονο χιλιάδων δημοτών της Θεσσαλονίκης, και θα εργασθεί ώστε να φέρει την πολιτεία και τις αρχές προ των ευθυνών τους, με σεβασμό στο Σύνταγμα, τον πολιτισμό και τις παραδοσιακές αξίες του ελληνικού λαού.»
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου ΝΙΚΗΣ
 
Τομέας Επικοινωνίας
Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ
2310 232999 Press@NIKH.gr



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ ...
Μ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.