7 Ιουνίου 2024

ΜΕΛΕΤΗ: ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 
Ο καθηγητής Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Νίκος Βασιλειάδης, είπε: «Η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο».
Αυτό θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω κατωτέρω:
 
1878 4 Ιουνίου 
Η Τουρκία πουλάει την Κύπρο στην Αγγλία
 
1879 
Πνίγεται στο αίμα Κουρδική επανάσταση στην Badiman από τον Obeydalla 
 
1894 Σεπτέμβριος έως 1896. 
Ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ εφαρμόζει την πολιτική Γενοκτονίας των Αρμενίων. Τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο 1894, οι Αρμένιοι σφαγιάζονται στη Sassun. 
 
Τον Οκτώβριο 1895 η πρώτη οργανωμένη Γενοκτονία στην Κωνσταντινούπολη και Τραπεζούντα και τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 1895 η τουρκική διοίκηση οργανώνει ευρεία σφαγή σε όλη την Τουρκία 
 
Ιούνιος 1896 εκτελείται η γενοκτονία των Αρμενίων της Van
 
Μετά την κατάληψη από τους Αρμενίους στις 28-8-1896 της Οθωμανικής Τράπεζας φοβερή σφαγή λαμβάνει χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Συνολικός αριθμός θυμάτων 300.000
 
1896 12 Μαίου σφαγιασμός Ελληνων στην Κρήτη σε ταραχές που συμβαίνουν μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων 
 
1909 Tέλη Μαρτίου και νέες σφαγές εκτελούν οι Νεότουρκοι με θύματα τους Αρμενίους στα Αδανα, Ταρσό και σε άλλες πόλεις της Κιλικίας. Περί τους 30.000 Αρμένιοι δολοφονούνται και μεταξύ αυτών υπάρχουν και μερικοί Αμερικανοί ιεραπόστολοι
 
1909 Πνίγεται στο αίμα η επανάσταση των Αράβων στην Υεμένη από τους Νεό-τουρκους 
 
1911 την 1 Οκτωβρίου δολοφονείται ο Επίσκοπος Αιμιλιανός στα Γρεβενά από τους Τούρκους
 
1912 Εξέγερση στη Μαρντίν υπό τον Bedihan και στη Remo και Μπιτλίς υπό τον Seyh Selim
 
1912 Σφαγές Ελλήνων στην Ανατ. Θράκη κατά την υποχώρηση του Τουρκικού Στρατού και λαφυραγώγηση των πόλεων, χωριών και κάψιμο του Διδυμότειχου και της Αδριανούπολης. Με ιδιαίτερη αγριότητα φέρθηκαν στην Ελληνικότατη τότε Κεσάνη με σφαγές, λαφυραγωγία και πυρπόληση των πόλεων και χωριών της περιοχής
 
1913 Φεβρουάριος 
Οι Τουρκικές αρχές προβαίνουν σε διωγμό των κατοίκων της Κριθέας και τους αναγκάζουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να πάνε στην Δυτική Θράκη. Συνοδεύεται από βάναυση λαφυραγωγία.
 
1913 Αγρια σφαγή 15.690 Ελλήνων 
Με την ανακατάληψη της περιοχής της Ανατολικής Θράκης από τον Τουρκικό στρατό αρχίζει άγρια σφαγή 15.690 Ελλήνων και στις περιοχές των Μαλγάρων και της Χαριούπολης όπου λαμβάνουν χώρα άγριες σφαγές των κατοίκων, λαφυραγωγία και καταστροφή των σπιτιών τους 
 
1914 8 Φεβρουαρίου 
Ο Δανός Westerneck και ο Νορβηγός Hoft διορίζονται γενικοί επιθεωρητές των Αρμενικών περιοχών
 
1914 25 Μαίου
Ο Ελλην Ορθόδοξος Οικουμενικός Πατριάρχης διαμαρτύρεται για τους διωγμούς των Χριστιανών και εξαναγκάζεται να κλείσει τις εκκλησίες και τα σχολεία.
 
1914 27 Μαίου 
Διωγμός Ελληνισμού Περγάμου 
Οι Τουρκικές αρχές της Περγάμου διατάσσουν τον πληθυσμό της πόλεως να αναχωρήσει εντός δύο ωρών. Οι τρομοκρατημένοι κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο την Ελληνική νήσο Μυτιλήνη 
 
1914 Μάιος -Ιούνιος Διωγμός Ελληνισμού Δυτικής Μικράς Ασίας. 
Οι Τουρκικές αρχές ασκούν μέσα σατανικής καταπίεσης εκφοβισμού και καταναγκασμού ώστε να φύγουν οι Ελληνες της Δυτικής Μικράς Ασίας. Οι ακτές της Μικράς Ασίας όπου ζούσε το Ελληνικό στοιχείο καταστρέφονται. Στην Ερυθραία και στη Φώκεα οι σφαγές των Ελλήνων υπήρξαν αδυσώπητες.
 
1914 Ιούλιος οι γενικοί επιθεωρητές για τις Αρμενικές περιοχές φθάνουν στην Κωνσταντινούπολη και ο Νορβηγός Hoft στη Van.
 
1914 Ιούλιος -Αύγουστος.
"Τα διαβόητα Τάγματα Εργασίας. Η Τουρκική Κυβέρνηση οργανώνει τα "Τάγματα Καταναγκαστικής Εργασίας". Ελάχιστοι από αυτά τα κολαστήρια θα επιστρέψουν ζωντανοί. Πρόκειται για ύπουλη μέθοδο θανατώσεως των Ελλήνων και Αρμενίων, χωρίς να ξοδεύουν σφαίρες. Ο απολογισμός σε αυτά είναι 400.000 Έλληνες οι οποίοι πέθαναν από πείνα, αρρώστιες και κάθε είδους στερήσεις.
 
1914 Σεπτέμβριος 
Διωγμοί Ελλήνων 
Οι Τούρκοι διατάσσουν εκκαθάριση της περιοχής Μάκρης στη Ν.Δ Μικρά Ασία. Πολλοί δολοφονούνται ενώ ο διωγμός συνοδεύεται από πλιάτσικο, βιαιότητες και ληστείες.
 
1914 Νοέμβριος 
Κατόπιν διαταγής της Τουρκικής Κυβερνήσεως σε πολλά χωριά της Ανατολικής Θράκης όπου ο πληθυσμός ήταν κατά πλειονότητα Ελληνικός, διετάχθη η βιαία εκκένωση τους. (Νεοχώριον, Γαλατάς, Καλλίπολη κλπ). Ακολούθησε λαφυραγωγία των σπιτιών και καταστημάτων. Κατά χιλιάδες τότε έφυγαν από τις προγονικές τους εστίες και ήρθαν στην Ελλάδα πρόσφυγες.
 
1914 Νοέμβριος-Δεκέμβριος κατόπιν διαταγής της Τουρκικής Κυβερνήσεως διετάχθη η εκκένωση των περιοχών Βισση και 40 Εκκλησίες. 19.000 εκτοπίστηκαν στην Ανατολία και τα υπάρχοντα τους λεηλατήθηκαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πατριαρχείου 119.940 Έλληνες διώχθηκαν από την Ανατολική Θράκη. 
 
1914 Ιανουάριος -Δεκέμβριος
Περισσότεροι από 250.000 εξορίστηκαν και φυλακίστηκαν από τις περιοχές Θράκης και Σμύρνης. Οι περιουσίες αυτών κατασχέθηκαν από το τουρκικό κράτος.
 
1914 Κατά την διάρκεια αυτού του χρόνου η τουρκική κυβέρνηση δυνάμωσε τις διώξεις κατά των Ελλήνων. Το Πατριαρχείο διαμαρτυρήθηκε έντονα κατά του Ταλαάτ Μπέη και του υπουργού εσωτερικών της Τουρκίας και επισκέπτεται τις περιοχές για να εξετάσει τα παράπονα αλλά οι διώξεις εντάθηκαν διότι ο υπουργός σε συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες έκανε τις διώξεις πιο συστηματικές.
 
1915 Απρίλιος." 1.500.000 είναι τα θύματα των Αρμενίων" 
Συλλήψεις μεγάλου αριθμού διανοουμένων Αρμενίων και ηγετών της αρμενικής κοινότητος της Κωνσταντινουπόλεως και των περιχώρων. Αυτοί εκτοπίστηκαν στην Ανατολία και σφαγιάστηκαν καθ' οδόν. Οι Αρμένιοι στρατιώτες στον τουρκικό στρατό συνελήφθησαν και σφαγιάστηκαν κατά χιλιάδες. Ο Αρμενικός πληθυσμός εξορίστηκε στην έρημο της Συρίας όπου σφαγιάστηκε κατά εκατοντάδες χιλιάδες από τον τουρκικό στρατό, τους ατάκτους και τους πολίτες, ή εγκαταλείφθηκαν να πεθάνουν από πείνα, τις κακουχίες και τις αρρώστιες. 1.500.000 είναι τα θύματα της Τουρκικής θηριωδίας. Αυτή είναι η Γενοκτονία που γιορτάζουν οι Τούρκοι σαν απελευθέρωση.
 
1915 13 Ιουνίου δημοσιεύθηκε από την Οθωμανική Κυβέρνηση η επίσημη διακήρυξη «περί της Αρμενικής εξαλείψεως» 
 
1915 16 Σεπτεμβρίου. Εξάλειψη Αρμενίων 
Μυστικό τηλεγράφημα από την περιοχή του Χαλεπίου διατάσσει: " Γνωρίζεται ότι η κυβέρνηση έχει κηρύξει την εξαφάνιση παντού του Αρμενικού πληθυσμού που ζει στην Τουρκία. Οποιος έχει αντίθετη γνώμη δεν μπορεί να είναι μέλος της κρατικής υπηρεσίας. Πρέπει να δοθεί τέλος στην ύπαρξη τους χωρίς καμία συμπόνια για τις γυναίκες, τα παιδιά και τα πρόσωπα με αναπηρία, ασχέτως των φοβερών μέσων εξαφανίσεως. Υπουργός Εσωτερικών Ταλαάτ Μπεης".
Δεν πρόκειται για λάθος. Είναι μια διαταγή της τουρκικής κυβερνήσεως η οποία απευθυνόταν προς τους Τούρκους οι οποίοι υποτίθεται ότι ανήκουν στην ανθρώπινη φυλή. Κάθε σχόλιο περιττεύει. 
 
1915 Οι Τούρκοι αρχίζουν άγριο διωγμό εναντίον των Σύρων Ορθοδόξων και Νεστοριανών που ζούσαν στα διαμερίσματα του Χακάρ, Μαρντίν και Μιντιάτ. Σκληρή σφαγή αλλά όχι τόσο γνωστή όσο και των Αρμενίων. Ένα από τα πρώτα θύματα ήταν ο Adai Ser Αρχιεπίσκοπος του Σερτ. Γενική σφαγή και πλήρης καταστροφή ήταν τα χαρακτηριστικά της. Η εξαφάνιση ήταν σχεδόν πλήρης μέχρι το τέλος του 1ου Π.Π στις 11/11/1918.
 
1916 Καταστροφή της περιοχής Ρισαίου Πλατάνου του Πόντου. Λαφυραγώγηση των πόλεων Όφις, Σούρμενα, Γεμούρα. Η λαφυραγώγηση οργανώθηκε από το Οθωμανικό κράτος και την επιχείρηση επέβλεπαν Τούρκοι αξιωματούχοι υπό την ηγεσία του Αχμέτ Μπέη και του Στρατηγού Velip pacha.
 
1916 Θανάτωση 45.970 Ποντίων 
Οι Τούρκοι εξαναγκάζουν τους κατοίκους διαφόρων περιοχών του Πόντου να μεταναστεύσουν στη Sivas. Μόνο 550 επέζησαν από τους 16.750 κατοίκους. των περιοχών του Ελεβί και της Τρίπολης. Από τις 49.520 κατοίκους της Τραπεζούντας μόνο 20.300 επέζησαν. 
 
1916 27 Δεκεμβρίου. Οι προεστοί της Αμισούς και 4.000 Ελληνες κάτοικοι της πόλεως συνελήφθησαν και εκτοπίστηκαν στην Ανατολία
 
1917 10 Μαρτίου. Ομολογία Γενοκτονίας Σύρων 
Ο Adil Bey, υπαρχηγός του Λιβάνου δήλωσε επισήμως στο Οθωμανικό Κοινοβούλιο ότι μόνον στο Λίβανο και στη Συρία πέθαναν από πείνα και κακουχίες που προκλήθηκαν από την τουρκική διοίκηση.
 
1917 Ανοιξη. Εκδίωξη 23.000 οικογενειών από τις εστίες τους στις Κυδωνιές από την Τουρκική διοίκηση 
 
1917 Νοέμβριος 400 Ελληνικές οικογένειες εξορίστηκαν από την Ν.Δ Τουρκία και τα σπίτια τους λεηλατήθηκαν.
 
1918 8 Ιανουαρίου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Wilson διακήρυξε την Αρχή της Αυτοδιαθέσεως όλων των καταπιεζομένων λαών της Τουρκίας. Η Τουρκία την έγραψε στα ... ματωμένα της υποδήματα.
 
1918 Απρίλιος Αλλες 8.000 Ελληνικές οικογένειες εκτοπίστηκαν από την Ν.Δ Τουρκία
 
1918 28 Μαίου Κηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Αρμενίας μετά την νίκη του Αρμενικού στρατού επί του τουρκικού 
 
1918 4 Ιουνίου Συνθήκη του Μπατούμ 
Μετά από μάχες μερικών μηνών κατά τους οποίους οι Αρμένιοι πολέμησαν μόνοι εναντίον των Τούρκων υπέγραψαν τη Συνθήκη του Μπατούμ στην οποία η Τουρκία αναγνώρισε την Ανεξαρτησία της Αρμενικής Δημοκρατίας, αλλά δεν την τήρησε.
 
1919 25 Ιουνίου Ο Γάλλος πρωθυπουργός Clemanceau δήλωσε για τις σφαγές των Αρμενίων " Σε ολόκληρη την ιστορία δεν υπάρχει παρόμοιο παράδειγμα τέτοιας οργανωμένης ειδεχθούς πράξεως" και έτερον ουδέν.
 
1920 19 Ιανουαρίου Το Ανώτατο Συμμαχικό Συμβούλιο αναγνωρίζει την Ανεξαρτησία των Αρμενίων.
 
1920 Ο επίσκοπος Τραπεζούντας Χρύσανθος καταδικάσθηκε σε θάνατο εν απουσία του από το Στρατοδικείο της Αγκυρας, ενώ ο επίσκοπος Ζίλον καταδικάστηκε και πέθανε στη φυλακή.
 
1920 10 Αυγούστου 
Η υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών προβλέπει την Ανεξαρτησία της Αρμενίας, την αυτοδιάθεση του Κουρδιστάν, απελευθέρωση της Ανατολικής Θράκης και της περιοχής της Σμύρνης σύμφωνα με τη διακήρυξη του προέδρου Wilson και αυτοδιάθεση για όλους τους λαούς της Μικράς Ασίας. Ευχολόγια χωρίς ουσία.
 
1920 Σεπτέμβριος 
Το Κεμαλικό κράτος επιτίθεται κατά Αρμενίας. Οι Αρμένιοι μάχονται απεγνωσμένα εναντίον του τουρκικού στρατού. Τελικά οι Αρμένιοι υποκύπτουν στις 2-12-1920. Οι Τούρκοι είναι άσπονδοι και δεν τηρούν συνθήκες.
 
Η Τουρκική νίκη ακολουθείται από γενική σφαγή των Αρμενίων και η απόσπαση του μισού απο το κράτος τους και η ενσωμάτωση στην Τουρκία.
 
1920 22 Νοεμβρίου 
Από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Wilson υποβάλλεται η μεσολάβηση για τα τουρκο-αρμενικά σύνορα. Χάδια για την Τουρκία
 
1921 3 Ιουνίου 
Οι Κεμαλιστές συλλαμβάνουν 1320 προεστούς Έλληνες στην Σαμψούντα. Την επόμενη ημέρα εκτελούν 701. Οι εκτελεσθέντες ρίχνονται σε κοινό λάκκο πίσω από το σπίτι του Bekir pacha. Οι υπόλοιποι εξορίζονται στο εσωτερικό της Ανατολίας. 
 
1922 24 Αυγούστου 
Κατάληψη Περγάμου από τους Τούρκους 
Ο τουρκικός στρατός καταλαμβάνει την Πέργαμο. Οι Έλληνες διαφεύγουν να σώσουν τη ζωή τους.
 
1922 9 Σεπτεμβρίου 
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τη Σμύρνη. Στην πόλη βάζουν φωτιά και καίγεται από άκρο σε άκρο. Άγριες σφαγές ακολουθούν των Ελλήνων και Αρμενίων. Συνωστισμός σφαγμένων και πνιγμένων πτωμάτων στον Κόλπο της Σμύρνης και ταραχή των συγκεντρωμένων στην προκυμαία για να επιβιβαστούν σε κάποιο πλεούμενο ή να φουντάρουν στον κόλπο για να γλυτώσουν του Τούρκου το μαχαίρι και το τσεκούρι.
Τα θύματα ανέρχονται περίπου σε 150.000 άτομα.
 
1922 Οκτώβριος.
300.000 Ελληνες στην προσφυγιά 
Μετά την εκκένωση των Ελλήνων από την Ανατ. Θράκη εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες στις οποίες οι πρόγονοι τους ζούσαν από τους προϊστορικούς χρόνους έξη χιλιάδες χρόνια πριν.
 
1914-1922 Οκτώβριος 
Υπολογίζεται ότι εντός των 8 ετών το Ελληνικό Έθνος υπέστη από την Τουρκία την ειδεχθέστερη Γενοκτονία: 
 
1/ Οργανωμένες Σφαγές- Γενοκτονίες
α/ Έλληνες του Πόντου Περισσότερο από 350.000 τα θύματα της γενοκτονίας των Τούρκων 
β/ 325.000-400.000 πρόσφυγες ήλθαν στην Ελλάδα 
γ/ Ελληνες της Μικράς Ασίας Περισσότεροι από 400.000 σφαγιάστηκαν, εκτελέστηκαν ή πέθαναν συνεπεία της πείνας, και των απάνθρωπων, εγκληματικών και βάρβαρων συνθηκών που υπεβλήθηκαν σκοπίμως από την τουρκική διοίκηση για να πεθάνουν. 
 
Σύμφωνα με το βιβλίο του Δρα Ιωάννη Παπαφλωράτου με τίτλο «Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ», Εκδόσεις Λειμών 2021
Συνολικός αριθμός Ελλήνων θυμάτων Γενοκτονίας της Μικράς Ασίας ανέρχονται σε 700.000-800.000 άτομα
2/ Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Εκτιμάται ότι 1.700.000 σώθηκαν από την τουρκική βαρβαρότητα και εξ αυτών 1.400.000 ήλθαν στην Ελλάδα από την Ανατολική Θράκη, Μικρά Ασία και Πόντο, 200.000 πήγαν στη Ρωσία από τον Πόντο και οι υπόλοιποι διεσπάρησαν σε όλο τον κόσμο. Και να σκεφθεί κανείς ότι αυτοί ζούσαν στις εστίες τους από τα προϊστορικά χρόνια περισσότερο από 7.000 χρόνια π.Χ. και εκδιώχθηκαν από τη φυλή των τουρκομογγόλων η οποία έφθασε στην Μικρά Ασία τον 7ον αιώνα 
 
1924 10 Ιουλίου 
Κουρδική επανάσταση του Ναστούρι στο Χακκάρι πνίγηκε στο αίμα από το 7ον Σώμα του Τουρκικού Στρατού μετά από 79 ημέρες. 36 χωριά κατεστράφησαν ενώ 12 ισοπεδώθηκαν .
 
1924 3 Μαρτίου 
Η Μεγάλη Κουρδική Επανάσταση στο Elazig κάτω από τον Seyh Sait 10.000 Κούρδοι καταλαμβάνουν τη Harput και επιτίθενται κατά του Diyarbakir την πρωτεύουσα του Κουρδιστάν. Μετά από την πλήρη καταστροφή 48 χωριών, η επανάσταση πνίγηκε στο αίμα και υπέκυψαν στις 7-10-1927.
 
1926 16 Μαίου 
Νέα Κουρδική επανάσταση υπό τον Mount Agri. Οι επαναστάτες συνέλαβαν όμηρο την 28η τουρκική Μεραρχία Πεζικού. Η επανάσταση ξαπλώθηκε στις περιοχές Χακκάρι, Siirt και Mardin . Η επανάσταση πνίγηκε στο αίμα όταν έφθασαν υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις στις 17-7-1926.
 
1926 30 Μαίου Μεγάλη Κουρδική Επανάσταση στο Ντιγιάρμπακίρ και Αγκρί υπό τον Seyh Enver. Αυτή καταστέλλεται μετά από άγριες μάχες στις 7-10-1927. Σκοτώθηκαν 2.000 Κούρδοι μαχητές. Για πολλές ημέρες τα νερά του ποταμού Μουράτ ήταν βαμμένα κόκκινα από το αίμα των σφαγμένων Κούρδων μαχητών και αμάχων.
 
1928 Δύο Κουρδικές εξεγέρσεις έλαβαν χώρα. Η πρώτη υπό τον Resul Aga στη Siirt και η δεύτερη υπό τον Aga Can. Περισσότερες πληροφορίες ελλείπουν λόγω της λογοκρισίας από τον Στρατιωτικό Νόμο.
 
1930 2 Ιουνίου Νέα Κουρδική εξέγερση στην περιοχή Agri κατεστάλη στις 18-9-1930 και πνίγηκε στο αίμα.
 
1930 31 Αυγούστου Η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ δημοσίευσε Διακήρυξη του Τούρκου Υπουργού Δικαιοσύνης Ισμέτ Ινονού: "Μόνο οι Τούρκοι στην εθνότητα έχουν εθνικά δικαιώματα στη χώρα. Ουδέν άλλο στοιχείο έχει τέτοια δικαιώματα".
 
1930 30 Σεπτεμβρίου 
Η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ δημοσιεύει ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού Δικαιοσύνης" Οι Τούρκοι είναι οι μοναδικοί κυρίαρχοι στη χώρα. Οσοι δεν είναι γνήσιοι Τούρκοι δεν έχουν δικαίωματα. Δικαίωμα να είναι υπηρέτες και το δικαίωμα να είναι σκλάβοι". Αυτός είναι ο τρόπος που η Τουρκία αισθάνεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και συμπεριφέρεται στις μειονότητες των Αρμενίων, Ελλήνων, Συρίων και Κούρδων. Ακόμη και τώρα 15 εκατομμύρια Κούρδοι δεν έχουν σχολεία, η γλώσσα τους ακόμη και οι χοροί τους είναι απαγορευμένοι, οι ηγέτες τους στη φυλακή ή δολοφονούνται και ο λαός αφανίζεται.
 
1935 Κουρδική Εξέγερση υπό τον Buban Bitlis στη Siirt και υπό τον Abdul Rahman έλαβαν χώρα Τελικά πνίγηκε στο αίμα.
 
1937 Κουρδική εξέγερση υπό τον Rayh Risa στη Dersim. Δεν υπάρχουν πληροφορίες διότι ισχύει σχεδόν μονίμως στις περιοχές αυτές ο Στρατιωτικό Νόμος και η λογοκρισία είναι απόλυτη.
 
1937 23 Μαίου 
Η τουρκική κυβέρνηση απαγορεύει την έκδοση της εφημερίδας της Κωνσταντινουπόλεως Son Telegraph, διότι αναφέρεται στα όσα υποφέρουν οι κουρδικοί πληθυσμοί.
 
1938 10 Νοεμβρίου Θάνατος του Κεμάλ Ατατούρκ του χασάπη όπως αποκαλέστηκε των Ελλήνων, Αρμενίων, Κούρδων, Συρίων, Ποντίων και διώκτης όλων των εθνοτήτων της Μικράς Ασίας. Αυτός γλύτωσε την Τουρκία από τον διαμελισμό που θα έλυνε τα προβλήματα της περιοχής. Προς τούτο ενήργησαν δραστήρια, οι πανίσχυροι οικονομικά Χάζαροι οι οποίοι δια της Τουρκίας ήθελαν να ελέγχουν την Μέση Ανατολή, τον Εύξεινο Πόντο τη Ρωσία και την Ν.Α Μεσόγειο ως τα Βαλκάνια. Αυτοί δεν άφησαν τους Συμμάχους να εφαρμόσουν την Αυτοδιάθεση των λαών και τον τεμαχισμό της σε μικρότερα κράτη, όπως της Ιωνίας, Κουρδιστάν, Πόντου, Κωνσταντινουπόλεως διεθνούς πόλεως, Αγκύρας κλπ.
 
1941 Μάιος. Οταν η Ελλάδα ματωμένη εμάχετο κατά του Ναζισμού, η Τουρκία έκανε Επιστράτευση είκοσι (20) κλάσεων Ελλήνων και Αρμενίων μειονοτικών που ζούσαν ακόμη στην Τουρκία και είχαν τουρκική ιθαγένεια προκειμένου να τους εξοντώσει κατά τον ίδιο τρόπο που είχε εξοντώσει και τους άλλους μετά τον Α' Π.Π. Τους έστειλε στα διαβόητα "Τάγματα υποχρεωτικής Εργασίας". Καθώς είχε ήδη κηρυχθεί ο Β' Π.Π και όλοι ήταν απασχολημένοι με την εξέλιξη του (η Ελλάς ακόμη εμάχετο μόνη κατά των Γερμανοϊταλικών και Βουλγαρικών δυνάμεων), οι Τούρκοι εγκληματίες είχαν τη χρυσή ευκαιρία να εκτελέσουν το ειδεχθές έγκλημα γενοκτονίας χωρίς καμία αντίδραση εκ μέρους της διεθνούς κοινής γνώμης.
 
1942 11 Νοεμβρίου Ψηφίζεται ο επαίσχυντος Νόμος περί φορολογίας των περιουσιών των μη Μουσουλμάνων το θρήσκευμα ο διαβόητος ως (Varlik Vergisi). Είναι μια ειδεχθής πράξη οικονομικής εξουθένωσης των Ελλήνων και Αρμενίων επιχειρηματιών, οι οποίοι ήταν ανυπεράσπιστοι στις υπερβολές των Τουρκικών Αρχών και στους εκβιασμούς των εξουσιαστών των οικονομικών αρχών της Τουρκίας. Ετσι χάθηκε το Ελληνικό Κεφάλαιο στην Τουρκία. Αλλά «εμείς δεν ζητάμε τίποτα από την Τουρκία» σύμφωνα με το δόγμα των Ελληνικών Κυβερνήσεων. 
 
1955 6 Σεπτεμβρίου. Αγριότατο πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης 
Οι Τουρκικές Αρχές οργάνωσαν το μεγάλο διωγμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Εκαψαν 29 Εκκλησίες, 46 λεηλατήθηκαν, οι τάφοι των Οικουμενικών Πατριαρχών και των Χριστιανικών κοιμητηρίων υπέστησαν τρομερούς βανδαλισμούς. Χιλιάδες καταστήματα κατεστράφησαν. Εκατοντάδες γυναίκες βιάστηκαν. Βανδαλισμοί και βαρβαρότητα μικρότερης κλίμακος συνέβη και στη Σμύρνη. Μου ομολόγησαν φραγκολεβαντίνοι κάτοικοι Σμύρνης ότι βιάστηκε τουλάχιστον μια σύζυγος ανώτερου Έλληνα Αξιωματικού υπηρετούντος στο Στρατηγείο ΝΑΤΟ Σμύρνης (LANDSOUTHEAS) σε μετέπειτα τουρκικά επεισόδια ένεκα του Κυπριακού.
 
1974 20 Ιουλίου Ο Τουρκικός Στρατός εισβάλει στην Κύπρο μια ανεξάρτητη και ανοχύρωτη χώρα μέλος των Ηνωμένων Εθνών και καταλαμβάνει δια της στρατιωτικής βίας το 36% του εδάφους της με το πρόσχημα ότι αυτό ήταν αναγκαίο για να προστατεύσει την Τουρκο-κυπριακή μειονότητα η οποία ήταν 18% του συνόλου του πληθυσμού.
 
1974 Ιούλιος -Αύγουστος 
 Παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών Νο 353, 357, 358, 359, 360 κλπ τα οποία διέτασσαν: " Απόσυρση χωρίς αναβολή από τη Δημοκρατία της Κύπρου του ξένου στρατιωτικού προσωπικού, ο εισβολέας τουρκικός στρατός έχει παραμείνει και μονιμοποιήσει την παρουσία του στην Βόρεια κατεχομένη Κύπρο μέχρι σήμερα (2024) που γράφεται το άρθρο τούτο». Παρά το γεγονός ότι πέρασαν 50 ολόκληρα χρόνια εντός των οποίων η Τουρκία δεν συμμορφώθηκε στα Ψηφίσματα του Σ.Α του ΟΗΕ, ουδείς μπόρεσε να επιβάλλει συμμόρφωση ή καταδίκη της Τουρκίας και να αποκαταστήσει την συνένωση και ειρήνη στο νησί της Αφροδίτης.
 
Αποτελέσματα εισβολής :
 
3.000 (τρεις χιλιάδες) Κύπριοι κυρίως άμαχοι οι σκοτωμένοι από τα πυρά των Τουρκικών Δυνάμεων 
 
1619 Ελληνοκύπριοι οι αγνοουμένοι . Σε αυτούς περιλαμβάνονται άμαχοι, γυναίκες και μικρά παιδιά. Αυτά τα άτομα εξαφανίζονται κατά ή και μετά την τουρκική εισβολή στις περιοχές, που κατέλαβαν τα τουρκικά στρατεύματα. Για πολλά απ’ αυτά τα άτομα υπάρχουν μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες και διεθνείς Οργανισμούς, που ένοπλες ομάδες τουρκοκυπρίων και την κράτησή τους για ένα χρονικό διάστημα σε τουρκικές φυλακές. Ουδείς ενδιαφέρθηκε για αυτούς κράτος ή οργανισμός .
 
162.000 οι Πρόσφυγες των οποίων οι περιουσίες τους λεηλατήθηκαν και κατασχέθηκαν από το Τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος της Βορείου Κύπρου 
 
Η Ελληνική Αμμόχωστος πόλη φάντασμα Ακόμη παραμένει έγκλειστη και αποκλεισμένη από τους κατοίκους της εντός συρματοπλεγμάτων 
 
1978 25 Δεκεμβρίου Οι Τούρκοι φασίστες σφαγιάζουν εκατοντάδες Κούρδους στη Marash
 
1978 28 Δεκεμβρίου Κήρυξη στρατιωτικού νόμου σε 15 επαρχίες του Τουρκικού Κουρδιστάν, απαγορεύοντας για τρία χρόνια κάθε πληροφορία σχετικά με τα όσα υποφέρουν οι εκεί Κουρδικοί πληθυσμοί. Επειδή ως τώρα ουδεμία αντίδραση εκ μέρους των Διεθνών Οργανισμών και των ισχυρών της γης έχει εκδηλωθεί για να σταματήσει τις γενοκτονίες της Τουρκίας αυτή έχει ενθαρρυνθεί και προχωρεί στην εξάλειψη της Κουρδικής εθνότητος, όπως έπραξε ως τώρα και με τους Έλληνες (Ιωνίας Πόντου, Καππαδοκίας) Αρμενίους, Ασσυρίους κ.α 
 
1984 -1999 οι Τούρκοι σκότωσαν άνω των 40.000 Κούρδους Ο ηγέτης τους Οτσαλάν με τους αντάρτες του ΡΚΚ άρχισε ένοπλη επανάσταση για να επιτύχει αυτονομία του Κουρδιστάν. Ο Τουρκικός στρατός με όπλα του ΝΑΤΟ κατέπνιξε στο αίμα την επανάσταση σκοτώνοντας άνω των 40.000 Κούρδους καταστρέφοντας εκ θεμελίων χιλιάδες κουρδικά χωριά και διώχνοντας τους Κουρδικούς πληθυσμούς από τις πατρογονικές τους εστίες. Με την σύλληψη του Οτσαλάν στις 15 Φεβρουαρίου 1999 η Τουρκία κατέστειλε και τυπικά την επανάσταση. Ο Οτσαλάν είναι ακόμη έγκλειστος στη φυλακή. Κανένα κράτος δεν στήριξε την επανάσταση των Κούρδων. Ως πότε θα σφαγιάζεται αυτός ο πανάρχαιος λαός στην πατρίδα του γιατί θέλει να ζήσει ελεύθερος, να μιλάει τη γλώσσα του, να χορεύει τους χορούς του, να χαρεί τη δημοκρατία, να έχει τον πολιτισμό του κ.α; 
 
Ουδείς ενόχλησε ως τώρα την Τουρκία για τις συνεχείς Γενοκτονίες και εγκλήματα κατά του διεθνούς και ποινικού δικαίου. Έτσι αυτή συνεχίζει ακάθεκτη τη φασιστική και ναζιστική της πολιτική μεταμορφωθείσα σε νέο-Οθωμανική Αυτοκρατορία με κατακτητικές βλέψεις από την κεντρική Ασία ως τον Καύκασο, Μέση Ανατολή, Αφρική, Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στη Δυτική Θράκη και στην Κύπρο και τώρα με τα γεγονότα στη Γαζα απειλεί ευθέως και το Ισραήλ. Το μέλλον θα αποδείξει πόσο βάρβαρη ήταν και συνεχίζει να είναι η πολιτική της.
 
Ο ελεύθερος κόσμος κάποτε να αντιληφθεί ότι η Τουρκία ξέφυγε από τα ανθρώπινα και θεία μέτρα και θα πρέπει να πληρώσει για τα εγκλήματα της και να επανέλθει στη διεθνή τάξη. Είναι εγκληματικό σε μια χώρα που έχει διαπράξει και ακόμη διαπράττει γενοκτονίες να την εφοδιάζουν με σύγχρονα οπλικά συστήματα όπως Α/Φ F-16, πυραύλους και σύγχρονη τεχνολογία.
 
Ενα Ειδικό Δικαστήριο για τα ειδεχθή εγκλήματα της Τουρκίας τώρα πρέπει να δράσει. Πριν η Τουρκία γίνει αιτία να χυθούν ποταμοί αίματος. Ιδού το ποινικό της μητρώο. Ο νομικός κόσμος ας φτιάξει το Νομικό Κατηγορητήριο προκειμένου η Τουρκία να κληθεί στο Ειδικό Δικαστήριο και να καθήσει στο Εδώλιο του Κατηγορουμένου.
 
Σημείωση:
 
Διωγμοί για την Τουρκία σημαίνουν: Σκοτωμοί, βανδαλισμοί, βασανισμοί, ξυλοδαρμοί, βιασμοί γυναικών-κοριτσιών και ηλικιωμένων, αρπαγή ιδιοκτησιών, λεηλασία περιουσιών και τιμαλφών, κάψιμο σπιτιών, κατάληψη περιουσιών από Τούρκους, εξορία και βέβαιος θάνατος όσων στέλνει στην Ανατολία.
 
Εξορία για την Τουρκία σημαίνει: Διώξιμο από τις εστίες τους με ένα μπόγο πράγματα και πορεία πεζή προς το εσωτερικό της Τουρκίας προς την Ανατολία, με χτυπήματα στους βραδυπωρούντες και τυφεκισμό στους ανήμπορους να συνεχίσουν. Τούτο σήμαινε το βέβαιο θάνατο από πείνα, δίψα, αρρώστιες, βασανιστήρια, κακομεταχείριση, ξυλοδαρμούς, τυφεκισμούς σε όσους αδυνατούσαν να ακολουθήσουν, προπηλακισμοί και λεηλασία από τα χωριά που περνούσαν και όσοι τελικά έφθαναν στην Ανατολία πέθαιναν στα λατομεία σπάζοντας πέτρα κάτω από τις πιο άθλιες συνθήκες, καύσωνα ή ψύχους, έλλειψη τροφής, περίθαλψης κλπ. Τα όμορφα κορίτσια τα έπαιρναν για τα χαρέμια τους. Έτσι η Τουρκία εξαφάνισε τα εκατομμύρια των Ελλήνων, Αρμενίων, Ελληνοποντίων, Ασσυρίων και Κυπρίων της Βόρειας Κύπρου.
 
Εθνικιστικές Διακηρύξεις. Είτε από την κυβέρνηση είτε από τον τύπο σήμαιναν εξαπόλυση διωγμών κατά των μειονοτήτων από τις φανατισμένες τουρκικές μάζες, χωρίς να επεμβαίνει η αστυνομία.
 
Μειονότητες Τουρκίας 
Για την Τουρκία σήμαινε και ακόμη ισχύει σκλάβος, δούλος, άτομο χωρίς δικαιώματα που στην καλύτερη περίπτωση έπρεπε να εξαφανιστεί και στη χειρότερη να είσαι σκλάβος και δούλος και πολίτης Β’ κατηγορίας που δεν τον προστατεύει ο νόμος, αλλά είναι στην διάθεση του κάθε Τούρκικού οργάνου ακόμη και μπορεί να βρεθεί στη φυλακή για αντι-τουρκική δραστηριότητα.
 
Διακηρύξεις Δυτικών για Τουρκία. Οι Χάζαροι τουρκομογγόλοι ούτε καν τις λάμβαναν υπ' όψιν και συνεχίζουν ατάραχοι το έργο τους. 
 
Τα στοιχεία ελήφθησαν από το σπουδαίο βιβλίο « Μολών Λαβέ» του διακεκριμένου δικηγόρου και διεθνολόγου Θαλή Μυλωνά μεταφρασμένα στην Ελληνική από τον συντάκτη της Μελέτης Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.