7 Ιουνίου 2024

Όταν τελικά η Κιβωτός της Διαθήκης αποκαλυφθεί στον κόσμο, θα είναι η μεγαλύτερη αρχαιολογική βόμβα στην Ιστορία

Σ
χόλιο ιστολογίου: Εννοείται, ότι ο αναμενόμενος για τους Εβραίους “Μεσσίας” που αναφέρεται στο άρθρο, είναι ο γνωστός στους Ορθοδόξους Αντίχριστος. Το αν η εύρεση της Κιβωτού της Διαθήκης θα σηματοδοτήσει την έλευσή του, μένει να το δούμε.  
 
Η Κιβωτός της Διαθήκης εξαφανίστηκε από την ιστορία πριν από περισσότερα από 2.500 χρόνια και πολλοί ιστορικοί είναι πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει πλέον. Έτσι, όταν τελικά αποκαλυφθεί, θα είναι η μεγαλύτερη αρχαιολογική βόμβα στην ανθρώπινη ιστορία. Με τα χρόνια, υπήρξαν πολλές πραγματικά περίεργες θεωρίες σχετικά με τη θέση της Κιβωτού της Διαθήκης, και εκείνες που ακολούθησαν τέτοιες θεωρίες έβγαιναν πάντα κενές. Αυτό συμβαίνει επειδή η πραγματική τοποθεσία της Κιβωτού δεν είναι μυστήριο. Όπως θα δείτε παρακάτω, το Temple Institute λέει ότι γνωρίζει «ακριβώς» πού βρίσκεται, και τους πιστεύω.
 
Δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο που οι αρχαιολόγοι θα ήθελαν να βρουν περισσότερο από την Κιβωτό της Διαθήκης. Δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια και οι πλάκες στις οποίες γράφτηκαν οι Δέκα Εντολές στεγάζονται κυριολεκτικά μέσα σε αυτό
 
Για αιώνες, οι άνθρωποι προσπαθούσαν μάταια να εντοπίσουν και να ανακτήσουν τα πιο ιερά αντικείμενα της Βίβλου. Ανάμεσα στις πιο περιζήτητες από αυτές τις θρησκευτικές αρχαιότητες είναι η περίφημη Κιβωτός της Διαθήκης. 
 
Αυτό το θρυλικό τεχνούργημα είναι η περίτεχνη, επιχρυσωμένη θήκη που λέγεται ότι χτίστηκε πριν από περίπου 3.000 χρόνια από τους Ισραηλίτες για να στεγάσει τις πέτρινες πλάκες στις οποίες ήταν γραμμένες οι Δέκα Εντολές. Οι βιβλικές αφηγήσεις περιγράφουν την Κιβωτό ως μεγάλη, περίπου στο μέγεθος ενός ναυτικού στήθους του 19ου αιώνα, φτιαγμένη από επιχρυσωμένο ξύλο και στην κορυφή της φέρουν δύο μεγάλους, χρυσούς αγγέλους. Μεταφέρθηκε χρησιμοποιώντας κοντάρια που εισήχθησαν μέσω δακτυλίων στις πλευρές του. 
 
Σύμφωνα με την Encyclopedia Britannica, αφού κανείς δεν έχει δει την Κιβωτό εδώ και περισσότερα από 2.500 χρόνια, «οι περισσότεροι ιστορικοί» πιστεύουν ότι η Κιβωτός «είτε διαλύθηκε με την πάροδο του χρόνου είτε καταστράφηκε» … 
 
Οι περισσότεροι ιστορικοί πιστεύουν ότι αν υπήρχε, το λείψανο ηλικίας άνω των 3.000 ετών είτε διαλύθηκε με την πάροδο του χρόνου είτε καταστράφηκε. Αλλά αυτό, επίσης, είναι μόνο εικασίες. Για πολλούς, η τελική μοίρα της Κιβωτού παραμένει ένα συναρπαστικό μυστήριο και ίσως άλυτο. 
 
Έπρεπε να χαμογελάσω όταν το διάβασα. 
 
Όλοι αυτοί οι «ιστορικοί» θα εκπλαγούν πολύ όταν η Κιβωτός της Διαθήκης αποκαλυφθεί για να τη δει όλος ο κόσμος. 
 
Η τελευταία φορά που κάποιος είδε την Κιβωτό ήταν πριν από περισσότερα από 2.500 χρόνια. Μετά την καταστροφή του Ναού από τους Βαβυλώνιους το 586 π.Χ., η Κιβωτός εξαφανίστηκε εντελώς από την ιστορία … 
 
Η τελευταία γνωστή τοποθεσία της Κιβωτού της Διαθήκης ήταν στο Ιερό των Αγίων του Πρώτου Ναού. Ωστόσο, μετά την καταστροφή του ναού το 586 π.Χ., εξαφανίστηκε. 
Όμως οι Βαβυλώνιοι δεν κατέλαβαν την Κιβωτό. 
 
Τι έγινε λοιπόν; 
 
Πολλοί πιστεύουν ότι ήταν κρυμμένο κάτω από την πόλη της Ιερουσαλήμ κάποια στιγμή πριν από τη Βαβυλωνιακή κατάκτηση. 
 
Και προφανώς βρίσκεται ακόμα κάτω από την πόλη της Ιερουσαλήμ σήμερα. 
 
Στην επίσημη ιστοσελίδα τους, το Temple Institute δηλώνει ξεκάθαρα ότι γνωρίζουν «ακριβώς» πού βρίσκεται … 
 
Ενώ ορισμένοι ισχυρίζονται ότι έχουν αποδείξεις ότι η κιβωτός βρίσκεται στην Αιθιοπία, και φυσικά, οι θεατές του κινηματογράφου δέχθηκαν μια φανταστική εκδοχή της ιστορίας στο “Raiders of the Lost Ark”, στην πραγματικότητα, η έκφραση “χαμένη” κιβωτός δεν είναι ακριβής περιγραφή. για την άποψη του εβραϊκού λαού – γιατί πάντα γνωρίζαμε πού ακριβώς βρίσκεται. Έτσι η Κιβωτός είναι «Κρυμμένη» και κρυμμένη αρκετά καλά, αλλά δεν χάνεται. 
 
Η παράδοση αναφέρει ότι ακόμη και όταν ο βασιλιάς Σολομών έχτισε τον Πρώτο Ναό, γνώριζε ήδη, μέσω Θείας έμπνευσης, ότι τελικά θα καταστραφεί. Έτσι ο Σολομών, ο σοφότερος όλων των ανθρώπων, επέβλεψε την κατασκευή ενός τεράστιου συστήματος από λαβύρινθους, λαβύρινθους, θαλάμους και διαδρόμους κάτω από το συγκρότημα του Όρους του Ναού . Διέταξε να χτιστεί ένα ειδικό μέρος στα έγκατα της γης, όπου θα μπορούσαν να κρύβονται τα ιερά σκεύη του Ναού σε περίπτωση που πλησίαζε κίνδυνος. Η Μιντρασική παράδοση διδάσκει ότι ο βασιλιάς Ιωσίας του Ισραήλ, ο οποίος έζησε περίπου σαράντα χρόνια πριν από την καταστροφή του Πρώτου Ναού, διέταξε τους Λευίτες να κρύψουν την Κιβωτό, μαζί με την αρχική μενόρα και πολλά άλλα αντικείμενα*, σε αυτή τη μυστική κρυψώνα που είχε ετοιμάσει ο Σολομών. 
 
Αυτή η τοποθεσία είναι καταγεγραμμένη στις πηγές μας, και σήμερα, υπάρχουν εκείνοι που γνωρίζουν πού ακριβώς βρίσκεται αυτός ο θάλαμος. Και ξέρουμε ότι η κιβωτός είναι ακόμα εκεί, ανενόχλητη, και περιμένει την ημέρα που θα αποκαλυφθεί. Έγινε προσπάθεια πριν από μερικά χρόνια να γίνει ανασκαφή προς την κατεύθυνση αυτού του θαλάμου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες μουσουλμανικές αναταραχές και ταραχές. Θα χάσουν πολλά αν αποκαλυφθεί η Κιβωτός – γιατί θα αποδείξει σε όλο τον κόσμο ότι υπήρχε πραγματικά Ιερός Ναός, και επομένως, ότι οι Εβραίοι έχουν πραγματικά αξίωση για το Όρος του Ναού
 
Το Temple Institute δεν λέει ότι έχουν μια αόριστη ιδέα ότι βρίσκεται κάπου κάτω από την πόλη της Ιερουσαλήμ. 
Μας λένε ότι ξέρουν ακριβώς πού είναι κρυμμένο. 
Και τους πιστεύω. 
 
Προηγουμένως, υπήρξαν αναφορές ότι ο ραβίνος Yehuda Getz βρισκόταν «σε απόσταση 40 ποδιών» από τον θάλαμο όπου βρίσκεται το 1982… 
 
Ο Ραβίνος Getz πιστεύει ότι το 1982 ήταν πολύ κοντά, σε απόσταση 40 ποδιών, στο να βρει τη σπηλιά στην οποία κατοικεί η Κιβωτός. Διεξήγαγε έρευνα σε μια παλιά σήραγγα που είχε γεμίσει με συντρίμμια αιώνων, η οποία εκτείνεται κάθετα στο Δυτικό Τείχος και κάτω από το Όρος του Ναού . Ωστόσο, όταν οι Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν ότι γίνονταν ανασκαφές κάτω από τον Θόλο του Βράχου, απείλησαν με γενική ταραχή και οι ανασκαφές σταμάτησαν. Ο ραβίνος εξηγεί ότι, για χάρη της διατήρησης της ειρήνης με τους μουσουλμάνους γείτονές τους, οι Ισραηλινοί έπρεπε να κλείσουν ξανά την είσοδο της σήραγγας και παραμένει αποκλεισμένη μέχρι σήμερα. 
 
Είναι ένα πράγμα να γνωρίζουμε πού βρίσκεται η Κιβωτός, αλλά στην πραγματικότητα να την βγάλουμε από εκεί που είναι κρυμμένη θα είναι εντελώς άλλο θέμα. 
 
Όπως σημείωσε με ακρίβεια ο ερευνητής αρχαιολόγος Χάρι Μόσκοφ , η λήψη έγκρισης από όλες τις απαραίτητες αρχές δεν θα ήταν εύκολη…
 
Τώρα, για αυτές τις εισόδους υπόγειων σήραγγας. Ακόμα κι αν κάποιος θεωρητικά αποκτούσε όλες τις άδειες από την Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, το WAQF της Ιορδανίας, καθώς και τη χαλαχική άδεια από τους Αρχιραβίνους της εποχής μας, είναι απλώς πολύ επικίνδυνο από πνευματική αλλά και φυσική άποψη να μπει σε αυτά τα τούνελ (τα οποία σκιαγραφώ στο βιβλίο μου). 
 
Ο Μοσκώφ είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Κιβωτός κάθεται εκεί έτοιμη να αποκαλυφθεί. 
Στην πραγματικότητα, πιστεύει ότι η Κιβωτός βρίσκεται ακριβώς πίσω από μια γιγαντιαία πέτρα 570 τόνων που τοποθετήθηκε ειδικά εκεί για να την προστατεύσει … 
 
Ο Moskoff πήγε το CBN News στο σημείο όπου πιστεύει ότι η Κιβωτός βρίσκεται πραγματικά. 
Πιστεύει ότι μια βασική ένδειξη βρίσκεται πίσω από έναν βράχο 570 τόνων και λέει ότι τα εργαλεία αναζήτησης υψηλής τεχνολογίας δίνουν αξιοπιστία στη θεωρία του. 
 
«Πριν από δύο χρόνια, έγιναν δοκιμές από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, δοκιμές σόναρ… χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Στην πραγματικότητα βρήκαν αυτό που λέγεται χώρος αποθήκευσης απέναντι από εδώ», είπε ο Moskoff. 
 
«Έτσι, στην πραγματικότητα, υπήρχε ένας σκοπός να βάλουμε αυτή τη γιγάντια πέτρα, αυτήν την τεράστια πλάκα εδώ. Ένας από τους λόγους, κατά τη γνώμη μου, είναι να προστατεύσουμε ό,τι βρίσκεται στην άλλη πλευρά. Και σύμφωνα με τη θεωρία μου για το πού θάφτηκε πραγματικά η Κιβωτός από τον Βασιλιά Ιωσία, νομίζω ότι ήταν το 568 π.Χ. – στο πίσω μέρος αυτών των ογκόλιθων, αυτών των τεράστιων λίθων», είπε. 
 
Η γνώμη μου είναι ότι η Κιβωτός δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα στον κόσμο γιατί δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να συμβεί αυτό. 
Αλλά θα μπορούσε να έρθει σύντομα αυτή η στιγμή; 
 
Το Ινστιτούτο Temple γνωρίζει πού βρίσκεται η Κιβωτός και δεν πρόκειται να είναι σε θέση να κρατήσει ένα καπάκι σε αυτό το μυστικό για πάντα. 
Κάποια στιγμή η Κιβωτός θα δει ξανά το φως της δημοσιότητας και τότε όλα θα αλλάξουν. 
Υπάρχει στην πραγματικότητα ένα αρχαίο εβραϊκό έγγραφο με τίτλο «Πραγματεία των Πλοίων» που λέει ότι η Κιβωτός της Διαθήκης δεν θα αποκαλυφθεί «μέχρι την ημέρα της έλευσης του Μεσσία» … 
 
 Ένα κείμενο που ονομάζεται « Πραγματεία των αγγείων » λέει ότι η κιβωτός «δεν θα αποκαλυφθεί μέχρι την ημέρα της έλευσης του Μεσσία, γιου του Δαβίδ…». 
 
Σίγουρα ζούμε τις μέρες ακριβώς πριν από την επιστροφή του Κυρίου Ιησού Χριστού, και όπως ανέφερα στο τελευταίο μου βιβλίο , πιστεύω ότι δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί τελικά η Κιβωτός. 
 
Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Κιβωτός είναι στην καρδιά μου τον τελευταίο καιρό είναι επειδή ανέρχεται η ημέρα της Πεντηκοστής. 
 
Την ημέρα της Πεντηκοστής, θυμόμαστε τη διαθήκη που έκανε ο Θεός με το λαό Του στο όρος Σινά, και επίσης θυμόμαστε πώς το Άγιο Πνεύμα επισκέφτηκε τους αποστόλους στο Βιβλίο των Πράξεων. 
 
Οταν τελικά αποκαλυφθεί η Κιβωτός της Διαθήκης, θα επιβεβαιώσει ότι η διαθήκη που έκανε ο Θεός με τον λαό Του στο όρος Σινά πράγματι υπάρχει. 
 
Και όλοι οι ιστορικοί που μας είπαν ότι η Κιβωτός δεν υπάρχει πλέον, ο Μωυσής δεν ήταν πραγματική ιστορική προσωπικότητα και η έξοδος από την Αίγυπτο ήταν απλώς ένας θρύλος, θα πρέπει να βρουν εντελώς νέες θεωρίες. 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.