7 Ιουνίου 2024

Βαδίζουμε σαν ζόμπι στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Εάν ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία και κατ' επέκταση το ΝΑΤΟ προχωρήσουν στην εφαρμογή των σχεδίων τους κατά της Ρωσίας, τότε τα αντίποινα του Πούτιν θα είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο
 
 
Η καταστροφική κατάσταση στην Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα και ο εκτεταμένος πόλεμος που επιχειρούν να προκαλέσουν εξυπηρετούν μόνο τη διατήρηση της παγκόσμιας ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αμφισβητείται από τους Ρώσους, τους Κινέζους και τους συμμάχους τους.
 
Από τη Μαρία Δεναξά
 
Με την υποστήριξη της Ευρώπης, της Γερμανίας και της Γαλλίας, που τα τελευταία χρόνια με τις επιλογές και τις αποφάσεις τους απώλεσαν όποια ηγεμονία στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, και με τον υπερδιογκωμένο εγωισμό του Μακρόν, που θεωρεί εαυτόν κάτι που δεν είναι, η σημερινή κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί χρησιμεύει μόνο για να ενισχύσει τον εναγκαλισμό μας με ακόμα μία προαναγγελλόμενη ταπείνωση, που θα μας υπενθυμίζει για δεκαετίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που υπαγορεύουν τους κανόνες, είτε στη διαχείριση, για παράδειγμα, του αφηγήματος για το κλίμα είτε στην απόφαση να τερματίσει, να παρατείνει ή να κλιμακώσει τη ρωσοουκρανική σύρραξη, αφήνοντας τους ευρωπαϊκούς λαούς, συμπεριλαμβανομένων και των Ουκρανών, σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση.
 
Με το να επιτρέψουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος στην περίπτωση επίθεσης στο Χάρκοβο, με το να στείλει ο μαθητευόμενος μάγος Μακρόν στρατιωτικούς «εκπαιδευτές» στην Ουκρανία, η διεθνής κοινότητα αδιαμφισβήτητα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου και η ανθρωπότητα βαδίζει σαν ένα ζόμπι προς τα κει. Βιώνουμε ίσως την σύγχρονη εκδοχή του 1914.
 
Τουλάχιστον στη Γαλλία, όπου ο Μακρόν έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, αλλά και τον σεβασμό των Γάλλων στο πρόσωπό του, ο πολιτικός νάνος θα ήθελε πολύ να αρχίσει ο πόλεμος ει δυνατόν πριν από τις ευρωεκλογές, κάτι που θα του επέτρεπε να σβήσει από τον χάρτη τα καταστροφικά για τη Γαλλία χρόνια της διακυβέρνησής του, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια της επιρροής της Γαλλίας στις χώρες του Σαχέλ, την εξέγερση στη Νέα Καληδονία, την υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Standard & Poor’s την Παρασκευή
 
Η αλαζονική του φύση πιστεύει πως παίζοντας με τη φωτιά και τις ζωές των Γάλλων αλλά και των ευρωπαίων, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ακόμα και στην ίδια την Εθνοσυνέλευση της χώρας του, ενδεχομένως να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία με μια τρίτη θητεία, η οποία θα του επιτρέψει να συνεχίσει την καταστροφική του για όλους πορεία.
 
Αν τελικά οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία και κατ’ επέκταση το ΝΑΤΟ, που ενεργεί σαν ένας πυρομανής πυροσβέστης, προχωρήσουν στην εφαρμογή των σχεδίων τους, τότε είναι σαφές ότι τα αντίποινα του Πούτιν θα είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο.
 
Για τον λόγο αυτόν, οποιαδήποτε απόφαση περαιτέρω εμπλοκής των ευρωπαϊκών χωρών στην Ουκρανία δεν πρέπει να είναι ειλημμένη κι επιβαλλόμενη. Θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα ή, τουλάχιστον, σε ψηφοφορία στα τοπικά Κοινοβούλια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι Ευρωπαίοι επιθυμούν -ναι ή όχι- να βρεθούν αύριο, μεθαύριο ή σε μερικούς μήνες σε άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία.
 
Κι αυτό προς όφελος μιας χώρας που δεν είναι ούτε μέλος του ΝΑΤΟ ούτε της Ε.Ε. κι ούτε υπήρξε ποτέ ιστορικός σύμμαχος της Ελλάδας ή της Γαλλίας, πριν από την πρόσφατη αμυντική συμφωνία που υπέγραψε η Γαλλία, χωρίς να ερωτηθεί κανείς. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να υπογράψει μυστική αμυντική συμφωνία με την Ουκρανία, με άγνωστο περιεχόμενο!
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.