2 Οκτωβρίου 2023

ΠΑΤΡΙΔΑ δεν είναι το ΚΡΑΤΟΣ!..

Κοινωνικό-πολιτικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου
 
Νέος Πρόεδρος και εμφανής με απρόβλεπτη συνέχεια είναι η αναταραχή στο Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σ. και θα μου επιτρέψετε σήμερα να αναφερθώ στα πολιτικά Κόμματα που αποτελούν απαραίτητο συστατικό κάθε Δημοκρατίας και ιδιαίτερα στο ρόλο τους στη διαμόρφωση της σχέσης Πολίτης-Κράτος...
 
Στην Ελλάδα οι σχέσεις Κράτους - Πολιτών υπήρξαν ανέκαθεν δυσλειτουργικές καθώς έτσι βόλευες και βολεύει στα Κόμματα που με τη βοήθεια παρωπίδων, μπλε, πράσινων και πολύχρωμων ασκούν ασφυκτικό έλεγχο και διαμορφώνουν τις σχέσεις Κράτους-Πολίτη (δεν τις διαμορφώνει η Τουρκοκρατία, ούτε οι ψεκασμοί και τα ληγμένα αλλά ο φανατικός Κομματισμός). 
 
Οι Έλληνες θεωρούσαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε το Κράτος ως «καταπιεστικό, φορομπηχτικό, υδροκέφαλο και άσπλαχνο αφεντικό» ενώ ταυτόχρονα κοινωνικοποιούμε τις νεότερες γενιές να προσβλέπουν σε αυτό το δυσλειτουργικό Κράτος ως «τον στοργικό πατέρα, τον πιο σίγουρο εργοδότη, ως μία παροιμιακή αγελάδα που περιμένει την κατάληψη της Κρατικής εξουσίας από το δικό μας Κόμμα για να αρμεχτεί από «τα δικά μας παιδιά».
 
Μας κατάντησαν σαδομαζοχιστές που περιμένουμε να ευνοηθούμε από το Κράτος το οποίο αντιμετωπίζουμε με καχυποψία…
 
Σας καλώ σήμερα να θυμηθούμε ξανά αυτό που προφανώς βολεύει ‘κάποιους’ να ξεχνάμε: ότι ουσιαστικά δεν είναι όμοιες ούτε ίδιας αξίας οντότητες οι έννοιες Κράτος και Πατρίδα!..
 
Εκτιμώ ότι το ελληνικό ΚΡΑΤΟΣ από συστάσεώς του ήταν, και κάποιοι φροντίζουν να παραμένει, προβληματικό για να το ελέγχουν τα Κόμματα όταν Κυβερνούν εξυπηρετώντας λίγο τους οπαδούς τους και τα «αόρατα αφεντικά..»
 
Η ΠΑΤΡΙΔΑ βρισκόταν και βρίσκεται ζωντανή στην ψυχή όλων εκείνων που έπεσαν στα πεδία μαχών και άλλων που ‘τιμωρήθηκαν’ για την φιλοπατρία τους και όσων παραμένουν όχι απλά Έλληνες αλλά φλογεροί ‘Φιλέλληνες’ που η Πατρίδα τους ‘πληγώνει’ όπου και αν βρεθούν.
 
 
Θέτω υπόψη σας την ψυχολογική θεωρία της ‘νοηματικής αντινομίας’ ή με άλλη απόδοση της ‘γνωστικής ασυμφωνίας’ σύμφωνα με την οποία ένα άτομο, ή μια ολάκερη ομάδα, μπορεί να διατηρεί διανοητικά αλλά και συναισθηματικά αντικρουόμενα στοιχεία και να συμπεριφέρονται επηρεαζόμενα από αυτά. Η θεωρία εξηγεί ότι οι άνθρωποι έχουμε την ικανότητα να αιτιολογούμε και να διατηρούμε, σε παράλληλη διάταξη και ταυτόχρονα, ασυμβίβαστα δεδομένα εφόσον αυτά ικανοποιούν αντικρουόμενες μεν, αλλά θεμελιακές μας ανάγκες, τόσο πραγματικές όσο και συμβολικές.
 
Θα συνεχίσουμε να συγχέουμε τις έννοιες «Κράτος» και «Πατρίδα» επιτρέποντας στους εαυτούς μας την ιδιοτελή εμμονή στην ταύτιση Κόμματος και Κράτους ή θα συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα ΔΕΝ ανήκει στα Κόμματα και στους ψηφοφόρους τους και το Κράτος ΔΕΝ επιτρέπεται να συνεχίσει την τακτική Κομματικών «παροχών» (καθώς «μαζί τα φάγαμε») σε οπαδούς που μας κατάντησαν στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ!...
 
Κρίσιμες για τον ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σ. ίσως και για ολάκερο το ελληνικό πολιτικό Σύστημα οι επόμενες εβδομάδες αλλά και για την Κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη που καλείται να διαχειρισθεί φυσικές καταστροφές και τις επιπτώσεις τους στην Οικονομία και τις κοινωνικό-ψυχολογικές επιβαρύνσεις που δοκιμάζουν τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και τα Ελληνόπουλα. 
 
Παραμένει, όμως, αγαπητοί αναγνώστες, επιτακτική η ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα ΚΡΑΤΟΣ και ΠΑΤΡΙΔΑ!…
 
Βιώσαμε την απροσδόκητη κοινωνικό-οικονομική λαίλαπα της πανδημίας covid-19 με lockdown που «σακάτεψαν» την Παγκόσμια Οικονομία και έσβησαν ανάλγητα και ξαφνικά τα χαμόγελα που με την αύξηση των τουριστικών ροών είχαν αρχίσει να ανθίζουν στα πρόσωπα των Ελλήνων τα τελευταία 2-3 χρόνια Τρόικας και Θεσμών.
 
Δεν προλάβαμε να απελευθερωθούμε από τα δεινά της πανδημίας και προέκυψε ο Ρώσο-Ουκρανικός (κάποιοι λένε υβριδικός Ρώσο-Νατοϊκός πόλεμος) με όσα οικονομικά και κοινωνικά δεινά έχει φέρει σε τιμές τροφίμων και ενέργειας και ζήσαμε πρωτόγνωρες πυρκαγιές και ζούμε απροσδόκητες πρωτόγνωρες πλημμύρες.
 
Είναι πολύ εύστοχος ο στίχος που δηλώνει ότι στην Ελλάδα του Κομματικού Κράτους σε βαθμό που ΔΕΝ υπάρχει πουθενά αλλού, «όλα τριγύρω αλλάζουνε και ΟΛΑ τα ίδια μένουν!…»  
Ενόψει των αυτό-διοικητικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής συνιστώ να αποτοξινωθούμε… Κομματικά!...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.