3 Οκτωβρίου 2023

Ατιμάζει τον πατέρα και τη μητέρα

Του Marcello Veneziani
 
Γονέας 1 προς γονέα 2, περνάω και κλείνω την οικογένεια. Δεν είναι μια επικοινωνία σε κώδικα από το Volante, αλλά είναι ο νέος οικογενειακός κώδικας, που έχει ήδη υιοθετηθεί στη μισή Ευρώπη και τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποκαταστάθηκε αυτές τις μέρες από αυτήν την κυβέρνηση (όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Luciana Lamorgese, στο χαρτί η ταυτότητα των ανηλίκων θα επιστρέψει στις λέξεις «γονέας 1 και γονέας 2»). Εμεις που είμαστε επαρχιώτες και προσαρμοζόμαστε πάντα "στό εξωτερικό" που λένε οι ηλίθιοι αλλά σε αναβολή. Η κουλτούρα του Cancel δεν διαγράφει μόνο τους μεγάλους του παρελθόντος, αλλά και τη μητέρα και τον πατέρα. Η οικογένεια καταλήγει στην ουρά, παίρνεις τον αριθμό και μπαίνεις στην ουρά. Ίσως θα υπάρχει επίσης ένας γονέας 3, 4, και ούτω καθεξής ή δεκαδικοί γονείς, μετά την υποδιαστολή. Δεν έχει σημασία το φύλο και η πραγματική σχέση με τό ανήλικο, απλά να έχετε τους αριθμούς.
 
Η κατάργηση του Πατέρα, μια περιττή οντότητα, που μόλις λίγα χρόνια προηγήθηκε η καταστολή μιας άλλης άχρηστης οντότητας, της Μητέρας, ή μάλλον της Μαμάς όπως την αποκαλούσαν τα προϊστορικά θηλαστικά. Για τις πολύτεκνες οικογένειες προχωράμε στον διαχωρισμό των υιικών περιουσιακών στοιχείων, ο γονέας 1 φροντίζει τα παιδιά από την περιττή σειρά, ο γονέας 2 φροντίζει τα παιδιά από τη ζυγή σειρά. Εγώ, όντας παιδί 4, θα είχα καταλήξει στον γονέα 2, αλλά δεν ξέρω ποιος από τους δύο θα ήταν. Είναι το αρσενικό πρώτα, όπως γινόταν στα σοβινιστικά χρόνια ή ισχύει το ρητό «στα σπίτια των τίμιων ανδρών πρώτα το θηλυκό και μετά το αρσενικό»; Ίσως με σειρά άφιξης, όπως οι αριθμοί στο ταχυδρομείο. Η κατάργηση του πατέρα και της μητέρας, ανάγεται σε ουδέτερο φύλο, προκύπτει από τη «λεπτότητα» του να μην προσβάλλονται τα σωματεία των ομοφυλόφιλων, αλλά είναι απόδειξη, ακόμη και σημασιολογική, ότι η ζημιά που μας απασχολεί εμάς τους φανατικούς δεν είναι η νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών συνδικάτων αλλά η κατάργηση του πολιτισμού που βασίζεται στον πατέρα και τη μητέρα.
 
Μετά τον γονέα 1 και τον γονέα 2, η ιταλο-ευρωπαϊκή νομολογία έχει δρομολογήσει δύο νέους κανόνες για την προστασία της διπροσωπίας. Το ένα είναι διάσημο, το διπλό επώνυμο . Γιατί να περιπλέκετε τη ζωή των ανθρώπων συνδυάζοντας δύο επώνυμα; Και όταν περάσουμε στην επόμενη γενιά, θα υπάρχουν τέσσερα επώνυμα και σταδιακά θα αυξηθούν; Για να προστατευτούμε από άπειρα επώνυμα που φαίνονται σαν καρικατούρα των δούκων του παρελθόντος, υπάρχουν δύο προτάσεις στο πεδίο: αλφαβητική σειρά (άρα σβήσιμο των επωνύμων σε V ή Z) ή επιλογή. Δηλαδή τυχαία ή από ιδιοτροπία. Θα ήταν πιο λογικό να υιοθετήσουμε το μητρικό επώνυμο παρά αυτό το διπλό επώνυμο με αλφαβητική ή αυθαίρετη επιλογή. Και γιατί όχι το παρατσούκλι; Το σημαντικό είναι να διαχωριστεί το άτομο από την οικογένεια.
 
Αλλά αυτή η ευρωηλιθιότης ξεπερνιέται από εκείνη που υιοθετήθηκε από πολλά ιταλικά πανεπιστήμια, όχι μόνο από τα αγγλοαμερικανικά: οι τρανσέξουαλ φοιτητές δικαιούνται δύο πανεπιστημιακές μετεγγραφές, μία για άνδρες και μία για γυναίκες, και μετά επιλέγετε πώς σας αρέσει. Φυλλάδια ραπτικής, ραμμένα ad personam και ad libitum. Αλλά αν κάνετε έκκληση στην κοινή λογική, στην απλή πραγματικότητα και στην ιστορία του κόσμου, σας φαίνονται ωμά και πολυφοβικά. Και στις δύο περιπτώσεις η γραφειοκρατία διπλασιάζεται και συνδυάζεται με άνοια. Από εκείνη την ανθυγιεινή ένωση προέρχεται ο ηλίθιος σύμφωνα με το νόμο. Ελεύθερα να φτιάξετε και να αναιρέσετε τον εαυτό σας, να μετονομάσετε τον εαυτό σας και να ζευγαρώσετε μόνοι σας, με το φύλο και το επώνυμο της επιλογής σας. Διαγράφουν πατέρα και μητέρα, όνομα και φύλο, λογική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.