7 Νοεμβρίου 2022

Ένα σύστημα που συνεχίζει να εκδικείται και να εκβιάζει

Γράφει ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Καρδιολόγος 
 
Το κράτος εκδικείται και εκβιάζει. Το φθινόπωρο και τα μέτρα για τον κορονοϊό.
(άρθρο: Το κράτος εκδικείται και εκβιάζει) 
 
Η νέα περίοδος που σηματοδοτείται από τον ερχομό του φθινοπώρου ξεκίνησε. Οι τουρίστες ελαττώνονται σιγά σιγά και οι ιθαγενείς επιστρέφουμε στις συνηθισμένες καθημερινές μας ασχολίες. Και φυσικά όπως συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια επανέρχονται και τα μέτρα για τον κορονοϊό. Με την πείρα που διαθέτουμε σχετικά με τη συμπεριφορά του θα περίμενε κανείς ότι τα μέτρα θα είναι στοχευμένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες της υγείας των ανθρώπων. Τι μάθαμε όμως με σιγουριά τα τελευταία χρόνια για τον κορονοϊό;  
 
Ο ιός μεταδίδεται με την ίδια ευκολία τόσο σε εμβολιασμένους όσο και μη εμβολιασμένους.  
 
Πρώτα από όλα μάθαμε ότι ο ιός μεταδίδεται με την ίδια ευκολία τόσο σε εμβολιασμένους όσο και μη εμβολιασμένους. Είχαμε από την αρχή επισημάνει αυτή την αλήθεια και είχαμε μάλιστα προειδοποιήσει ότι η ψευδαίσθηση που καλλιεργήθηκε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από τη μετάδοσή του ήταν επικίνδυνη. Ήταν επικίνδυνη τόσο γιατί άφηνε ακάλυπτους τους ίδιους εμβολιασμένους που νόμιζαν ότι πλέον θα είναι άτρωτοι όσο και διότι θα μπορούσαν με ευκολία να μεταδώσουν στους άλλους.  
 
Οι μικροί στους μεγάλους και τους γέροντες, οι ιατροί και οι νοσηλευτές στους ασθενείς και τους συναδέλφους τους, οι δάσκαλοι στους μαθητές και οι συνάδελφοι στους συναδέλφους τους. Δεν εισακουστήκαμε και ο ιός γνώρισε μεγάλη διασπορά παρά τα υπόλοιπα μέτρα και τις καραντίνες.  
 
Η δράση των εμβολίων διαρκεί μόνο λίγους μήνες.
 
Το δεύτερο που μάθαμε είναι ότι η δράση των εμβολίων διαρκεί μόνο λίγους μήνες και προκειμένου να ανανεωθεί η δράση τους χρειάζεται να γίνονται συχνές αναμνηστικές δόσεις. Ήδη έχουμε φτάσει στις πέντε σύμφωνα με τις προτάσεις του αρμόδιου Υπουργείου. Αυτό σημαίνει ότι μετά από κάποιους μήνες ή και εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό του, ένα άτομο θεωρείται ως μη εμβολιασμένο.  
 
Τα μέτρα στα σχολεία.
 
Με αυτές τις δύο βασικές παραδοχές ας δούμε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και όσα ισχύουν για τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Όσοι λοιπόν καθηγητές είναι εμβολιασμένοι μπορούν να προσέρχονται στις εργασίες τους ελεύθερα, χωρίς τον οποιοδήποτε έλεγχο. Το ίδιο και οι μαθητές. Μόνο όσοι εμφανίσουν συμπτώματα θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο. Αντίθετα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να υποβάλλονται σε ένα rapid test την εβδομάδα και μάλιστα με δικά τους έξοδα.  
 
Μετά από κάποιους μήνες είτε έχει κάποιος εμβολιαστεί είτε όχι, στην πράξη σήμερα θεωρείται ανεμβολίαστος.  
 
Όσοι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί έχουν κάνει δύο ή το πολύ τρεις δόσεις. Την τέταρτη δόση κατά τις οδηγίες του Υπουργείου την έχουν κάνει μόνο οι άνω των 60 ετών. Άρα η τελευταία δόση για τους υπόλοιπους έχει γίνει από 8 ως και 16 μήνες πριν. Το χρονικό διάστημα είναι τέτοιο που ήδη θεωρούνται από πολλού χρόνου ανεμβολίαστοι και άρα ακάλυπτοι από ότι μπορεί να τους προσφέρει το εμβόλιο. Επομένως είτε έχει κάποιος εμβολιαστεί είτε όχι, στην πράξη σήμερα θεωρείται ανεμβολίαστος.  
 
Το κράτος εκδικείται και εκβιάζει και γι αυτό ισχύει το διπλό καθεστώς.  
 
Γιατί λοιπόν ισχύει αυτό το διπλό καθεστώς; Δε χρειάζεται να το σκεφτεί κάποιος πολύ. Το κράτος με τις ευλογίες των «ειδικών» που υποτίθεται ότι εισηγούνται τα μέτρα, ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ και ΕΚΒΙΑΖΕΙ. Υποβάλουν σε εκβιασμό τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί υποβάλλοντάς τους σε ένα πρόσθετο έξοδο χρόνου, χρημάτων και ταλαιπωρίας. Και όλα αυτά γιατί τόλμησαν να μην ακολουθήσουν τις υποδείξεις. Οι εργαζόμενοι αυτοί προφανώς θεωρούνται επικίνδυνοι για το σύστημα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υποταχθούν ή να εξοντωθούν.  
 
Το είπε εξάλλου ξεκάθαρα ο αρχιειδικός καθηγητής της Πνευμονολογίας, προνομιακός συνομιλητής των καναλιών. «Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να απομακρυνθούν γιατί δεν εμπιστεύομαι κάποιον που είναι ανεμβολίαστος και διδάσκει τα παιδιά μου». Ακραίος φανατισμός. Μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο αλλά αν είναι ανεμβολίαστος πρέπει να διωχθεί. Και βέβαια αυτό σε συνέχεια των ουρανόμηκων κραυγών του πρωινού δημοσιογράφου. «Όλοι οι ανεμβολίαστοι πρέπει να απολυθούν και να μην προσληφθούν πουθενά πλέον»  
 
Αυτά που έρχονται είναι επικίνδυνο να τα διαχειριστεί το κράτος που εκδικείται και εκβιάζει.  
 
Είναι πραγματικά ανησυχητικό όταν οι επιστήμονες και η αρμόδιοι φορείς δεν έχουν καθαρό μυαλό. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν αποφάσεις που μπορούν να καθορίσουν την τύχη πολλών συνανθρώπων μας και εμάς των ίδιων. Χρειαζόμαστε νηφάλιους και αντικειμενικούς επιστήμονες και κυβερνήτες Και αν το θέμα των εμβολίων το έχουμε λύσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ας προσέξουμε. Έρχονται πολλά άλλα που είναι επικίνδυνο να τα διαχειριστεί ένα κράτος που εκδικείται και εκβιάζει.  
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.