6 Νοεμβρίου 2022

ΟΗΕ: Υπερψηφίστηκε το ρώσικο Σχέδιο ψηφίσματος για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού. Η Ελλάδα που τόσα υπέφερε από τους Ναζί το ...... καταψήφισε (λόγω σωστής πλευράς της ιστορίας)

(αυτό δεν το είπε κανένα βρωμοκάναλο...)
 
ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΟΗΕ!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ!!! 
 
Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Σχέδιο ψηφίσματος για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού
 
03.11.2022 Νέα Υόρκη. Στην 77η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών μετά την ψηφοφορία επί του σχεδίου ψηφίσματος «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην τροφοδότηση σύγχρονων μορφών ρατσισμός, φυλετικές διακρίσεις, ξενοφοβία και σχετική μισαλλοδοξία»  
 
Ο ΟΗΕ ψήφισε υπέρ του ρωσικού σχεδίου ψηφίσματος για την «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού» 
 
Εν μέσω της έντονης συζήτησης, η Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ένα σχέδιο ψηφίσματος για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού με καταγεγραμμένες ψήφους 105 υπέρ, 52 κατά, και 15 αποχές. Η Ελλάδα το καταψήφισε, όπως η Ουκρανία και ΝΑΤOικές χώρες π.χ ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ιταλία, χώρες Βαλτικής κλπ Αντίθετα το Ισραήλ υπερψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος για καταπολέμηση ναζισμού. Η Ευρώπη και η Αμερική ντύθηκαν στα ναζιστικά σύμβολα…Ο κόσμος όμως καταδίκασε τη στάση τους και την εμμονή την παλινδρόμηση τους την αγκύλωση τους στον αγκυλωτό σταυρό.  
 
Η επιτροπή ενέκρινε οκτώ σχέδια ψηφισμάτων, μεταξύ των οποίων τα Κείμενα για τα Δικαιώματα των Ιθαγενών Λαών, την Ιδιωτικότητα στην Ψηφιακή Εποχή, την Καταδίκη της Δόξας του Ναζισμού.  
 
Τα σχέδια ψηφίσματος κάλυψαν μια σειρά ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από το δικαίωμα στον αλφαβητισμό και την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση έως θέματα πρόληψης του εγκλήματος και ποινικής δικαιοσύνης, καθώς και προσπάθειες για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού.  
 
Το σχέδιο ψηφίσματος ζήτησε από τη Συνέλευση να εκφράσει βαθιά ανησυχία για την εξύμνηση του ναζιστικού κινήματος, του νεοναζισμού και πρώην μελών της οργάνωσης Waffen SS, συμπεριλαμβανομένης της ανέγερσης μνημείων και της διεξαγωγής δημόσιων διαδηλώσεων για την εξύμνηση του ναζιστικού παρελθόντος.  
 
Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε ανησυχία για την αύξηση της ρατσιστικής και ξενοφοβικής ρητορικής, τις εκκλήσεις για απέλαση μεταναστών και προσφύγων, την ισλαμοφοβία, την αφροφοβία και τον αντισημιτισμό, ανέφερε ο ΟΗΕ στην ανακοίνωσή του.  
 
Κάποιοι εκπρόσωποι πήραν το λόγο για να εκφράσουν ανησυχίες για την προσπάθεια της Μόσχας να εκμεταλλευτεί το πρόσχημα της καταπολέμησης του νεοναζισμού για να δικαιολογήσει τον βάναυσο πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας, με τον εκπρόσωπο της Ουκρανίας να ισχυρίζεται ότι το προσχέδιο δεν έχει τίποτα κοινό με τον γνήσιο αγώνα κατά του ναζισμού και του νεοναζισμού .  
 
Απηχώντας τις ανησυχίες του, ο εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε ότι το ψήφισμα αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Μόσχας να δικαιολογήσει την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας προωθώντας ψέματα και διαστρεβλώνοντας την ιστορία. Προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη στάση τους. Με υπερδιπλάσιους ψήφους πέρασε το ψήφισμα κατά εξύμνισης ναζισμού.  
 
Αμαύρωσαν την ιστορία του τόπου……την απαρνήθηκαν.  
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.