14 Νοεμβρίου 2022

ΟΗΕ: «Μας ενοχλεί η ελευθερία της έκφρασης που θέλει να εμπεδώσει ο Έλον Μασκ»!

Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
 
Πλέον ο ΟΗΕ δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα και με δήλωση της Μελίσα Φλέμινγκ, Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τις παγκόσμιες επικοινωνίες εξέφρασε την «δυσαρέσκειά του για την ελευθερία της έκφρασης» που θέλει να επιβάλει ο Έλον Μασκ στο Twitter.
 
Η ελευθερία της έκφρασης είναι η θεμελιώδης αρχή της Δημοκρατίας και κάποια διεθνιστικά εξτρεμιστικά κέντρα θέλουν να καταργηθεί.
 
Ως δικαιολογία λένε πως έτσι «υπάρχει παραπληροφόρηση». Και ποιος θα το κρίνει αυτό; Αυτοί ποιοι είναι; Με ποιο δικαίωμα λένε στον κόσμο τι θα μαθαίνει και τι όχι. Οι πολίτες είναι υπεύθυνοι να κρίνουν και να αποφασίσου τι θεωρούν ορθό.
Αυτή είναι η βασική αρχή της Δημοκρατίας. 
 
Η Φλέμινγκ είπε: «Ο επιχειρηματίας δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ τοποθετεί την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter ως βάση για την ελευθερία του λόγου και κάνει τα Ηνωμένα Έθνη να ανησυχούν για τέτοιες δυνατότητες». 
Μετά την εξαγορά του Twitter, ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι θα είναι μια πλατφόρμα που θα βασίζεται στην ελεύθερη έκφραση. 
 
Η Φλέμινγκ έγραψε στο Twitter: «Κάποιοι ενεργοί χρήστες εγκαταλείπουν το Twitter φοβούμενοι μια έκρηξη μίσους και προπαγάνδας. Ανησυχούμε επίσης, αλλά τα Ηνωμένα Έθνη εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν επειδή η δουλειά μας περιλαμβάνει την ανταλλαγή ακριβών, βασισμένων σε γεγονότα και σωτήριων πληροφοριών με τον κόσμο. 
Το περιεχόμενο μίσους αυξήθηκε μέσα σε λίγες ώρες από την απόκτηση του Twitter». 
 
Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Όποια άποψη δεν τους αρέσει την λένε «περιεχόμενο μίσους» και εν συνεχεία βαφτίζουν τις δικές τους θέσεις ως θέσφατες. 
 
Μετά τις επαναλαμβάνουν καθημερινά στα ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ, ώστε να προγραμματιστούν τα συλλογικά ασυνείδητα των δυτικών κοινωνιών με τέτοιο τρόπο που να μην δέχονται άλλη άποψη και να ακολουθούν τους ηγέτες που αυτοί θέλουν να κυβερνούν τις χώρες. 
 
Η M.Φλέμινγκ είναι αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών καθώς και Αμερικανίδα δημοσιογράφος. Έχει γράψει ένα λεπτομερές άρθρο σχετικά με αυτό στην ιστοσελίδα της melissa-fleming.medium.com. 
 
Γράφει, «Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk έχει προκαλέσει φόβους για έκρηξη μίσους και επιβλαβούς προπαγάνδας στην πλατφόρμα. Οι κακόβουλοι άνθρωποι ήδη καταλαβαίνουν τα όρια του νέου συστήματος.
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι μέσα σε λίγες ώρες από την εξαγορά, το Twitter πλημμύρισε από δημοσιεύσεις μίσους.
Έχει μαθευτεί ότι υπήρξε ξαφνική αύξηση του ρατσιστικού περιεχομένου, των άγριων θεωριών συνωμοσίας, των αντισημιτικών μιμιδίων και της σοκαριστικής γλώσσας στο Twitter. Υπήρξαν ενδείξεις ότι οι επαναληπτικοί διακόπτες δεν μπορούν να απαγορευθούν.
Θα είναι μόνο καταστροφικό για όσους έχουν ήδη περιθωριοποιηθεί, κακοποιούνται και καταπιέζονται».
 
Η Φλέμινγκ έγραψε περαιτέρω: «Το Twitter και άλλες πλατφόρμες είναι σημαντικά εργαλεία για τους ανθρώπους που εργάζονται για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Σε αυταρχικές χώρες επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναζητούν περιορισμένες ειδήσεις. Επιτρέπει στους ανθρώπους που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος των εμπόλεμων ζωνών να μείνουν σε επαφή. Τέτοια κινήματα έχουν γεννηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν βελτιώσει τα ανθρώπινα δικαιώματα. 
Η ομάδα μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα Ηνωμένα Έθνη καθιστά προσβάσιμες τις αξιόπιστες πληροφορίες μέσω αναρτήσεων σε εκατομμύρια ακολούθους μας καθημερινά.
Αυτοί οι ανήσυχοι παγκόσμιοι πολίτες εξερευνούν την παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μάθουν για τον κόσμο και πώς μπορούν να εμπλακούν.
 
Έχουμε δημιουργήσει με κόπο μια κοινότητα που εξερευνά ένα καλύτερο μέλλον, αλλά η υπόσχεση του Elon Musk να κάνει το Twitter καταφύγιο για την ελευθερία του λόγου μας ανησυχεί. Τι σημαίνει πραγματικά αυτό σε μια εποχή προπαγάνδας;»
 
Είναι σαφές πως ο Έλον Μασκ τους έκανε τρομερή ζημιά.
Προσπάθησαν να τον διαβάλουν και για την απόλυση 3.500 υπαλλήλων, αλλά μερικές μέρες αργότερα το έκανε και ο αγαπημένος τους Μαρκ Ζούκερμπεργκ απολύοντας 7.000 υπαλλήλους. 
Εκεί όλως τυχαίως τα δυτικά ΜΜΕ κατανόησαν τον «πόνο» του Μ.Ζούκερμπεργκ ο οποίος δεν είχε… άλλη επιλογή. 
 
Για την Φλέμινγκ αυτό είναι αξιόπιστη πληροφόρηση;
«Το Twitter δεν ήταν έτσι πριν» 
Η αξιωματούχος του ΟΗΕ έγραψε περαιτέρω: «Έχουμε τις προκλήσεις των εκλογών, του πολέμου στην Ουκρανία και της κλιματικής αλλαγής, επομένως δεν έχουμε χρόνο να πάρουμε λάθος αποφάσεις».




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.