17 Νοεμβρίου 2022

‘Άραγε η «Εύα» μας (εξ) απάτησε;

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου
 
Φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά τα τόσα –εσωτερικά και εξωτερικά – προβλήματα μας, έκανε την εμφάνισή της και η κα «Εύα» για να έρθει το γλυκό και να δέσει, αφού πάλι η Νεοελληνική αμετροέπεια και ανευθυνότητα θριάμβευσαν. Διακριτική ομολογουμένως η παρουσία της, προσπέρασε και δεν (μας) ταρακούνησε. Συζητήσιμο πάντως το αν πράγματι η έλλειψη των πολυδιαφημισμένων κατακλυσμιαίων συνοδευτικών φαινομένων μας ωφέλησε. 
 
Από πρώτη –επιδερμική- προσέγγιση, κερδίσαμε, επειδή αποφύγαμε προαναγγελθείσες (μετεωρολογικά) συμφορές που εκείνη θα επέφερε. Όμως φεύ!. Ουδέν καλόν αμιγές κακού, επειδή έγινε κάτι που μάλλον δεν μας κολάκευσε, αφού τα εγγενή κουσούρια μας ανέδειξε. Σκηνές απείρου κάλλους, πανικού, κρατικού και ατομικού ξεσηκωμού, πάνδημης αγωνίας, που δεν ματάγινε. Αλλόφρονες οι κάτοικοι της χώρας έσπευσαν να προφυλαχθούν από το κακό που (όπως είπαν οι υπευθυνοανεύθυνοι «αρμόδιοι») κοντοζύγωνε. Άλλοι σφάλιζαν πορτοπαράθυρα, και τα κάρφωναν, κάποιοι έτρεχαν σαν κυνηγημένοι να προλάβουν να φτάσουν σε ασφαλές μέρος, γονείς αναζητούσαν τα παιδιά τους που απουσίαζαν, καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα, ορισμένοι έκαναν τη διαθήκη τους και μερικοί τάματα. Ορισμένοι έψαχναν εναγώνια παπά να εξομολογηθούν, θεωρώντας πως η «Εύα» την ύστατη ώρα τους, επέφερε(!). Ούτε μουσώνες, ούτε τυφώνες, ούτε σεισμοί 10 ρίχτερ ή Ελληνοτουρκικός πόλεμος να συνέβαινε. 
 
Η κίνηση στην αγορά ανύπαρκτη, τα καταστήματα έκλεισαν, αφού πρώτα μόνον μύγες βαρούσαν. Τα κέντρα, σαββατόβραδο, σφαλιστά με τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό να κλαίνε γοερά και να καταριούνται αυτούς τους άσχετους οι οποίοι ευθύνονταν. Οι καρδιοπαθείς τις δόσεις των φαρμάκων τους διπλασίασαν, ψυχοφάρμακα μαζικά παραγγέλθηκαν. Τα τηλέφωνα φωτιά πήραν, θρήνος και κοπετός, επειδή ο Αρμαγεδδών / της Δευτέρας Παρουσίας η ώρα σήμανε! Οι σαλεμένοι / πειραγμένοι, θυμήθηκαν –συνειρμικά (λόγω Εύας) – το προπατορικό αμάρτημα: Για τους άνδρες η Εύα για όλα έφταιγε. Οι γυναίκες πάλι καταφέρονταν κατά του … Αδάμ και οι περισσότερο υποψιασμένοι τα βαλαν με τον … όφη, που τελικά … κρύφτηκε.  
 
Η κοινωνία βέβαια ταλαιπωρήθηκε. Τα κινητά χτυπούσαν δαιμονισμένα προειδοποιητικά, θυμίζοντας σειρήνες πολέμου, ώστε οι άνθρωποι στα καταφύγια να καταφύγουν. Υπήρξαν και ακραία περιστατικά, με απώλειες που μας λύπησαν αφού άνθρωποι στην προσπάθειά τους να μην πνιγούν από τις πλημμύρες που … πλησίαζαν, σκοτώθηκαν(!). 
- Τρακαρίσματα στους δρόμους από αλλοπαρμένους συμπολίτες μας είχαμε. 
- Μερικοί στον πανικό τους πήδησαν από τα παράθυρα, προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο και δυστυχώς … φύγανε!. 
  -Ορισμένοι προσπάθησαν να ανεβούν στα κεραμίδια και … γλιστρήσανε. Δυσπερίγραπτα έως και απερίγραπτα πράγματα γίνανε. Πάντως –καλή τους ώρα- οι μετεωρολόγοι μας … δικαιώθηκαν. Βέβαια ακόμη τα θύματα δεν καταμετρήθηκαν ……
 
Οι τηλεαστέρες –που τον ουρανό θόλωσαν και τον κόσμο εκφόβισαν, προσπάθησαν (εκ των υστέρων) να μας πείσουν πως … άλλα /αλλιώς τα εννοούσαν. Πάντως οι καθ ‘ύλην αρμόδιοι … καλώς λειτούργησαν, αφού … χειρότερα να τα κάνουν δεν μπορούσαν(!) Μικρό /ασήμαντο το κακό, ότι οι πολίτες αγανάκτησαν.  
 
Ίσως την επόμενη φορά καλύτερα να τα καταφέρουν(;). Καλό πάντως είναι την ιστορία με τον ψεύτη βοσκό να μην αγνοούν, γιατί όταν πράγματι θα υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος-λύκος, δεν θα τους πιστεύουν. 
 
ΥΓ Βάζοντας στης αξιολόγησης τη ζυγαριά εκείνα που –ίσως- να συνέβαιναν και, από την άλλη μεριά, αυτά τα γελοία, τα εξοργιστικά που πράγματι έγιναν, συμπεραίνουμε: Πως δεν είναι τα χειρότερα φαινόμενα τα φυσικά, αλλά τα αφύσικα τα δικά μας ελαττώματα που βαραίνουνε.



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ Κ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΡΙΠΕΣ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΠΡΕΞ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ Κ Η ΦΑΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΜΕΝΗ.
ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ Κ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΣΓΟΥΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΝ ΣΠΑΝΙΩΣ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ Ή ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΟΠΑΝΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΛΑΔΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ Ή ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ ... ΟΙ ΠΛΥΜΜΗΡΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ Κ ΟΙ ΧΙΟΝΙΑΔΕΣ....ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΣΗΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΝΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Κ ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΝ ΓΑΡΓΑΛΗΣΕΙ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ.
ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ !!!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.