6 Νοεμβρίου 2022

Ο δάσκαλος που αγαπούν όλα τα παιδιά είπε την πιο μεγάλη αλήθεια για τον συγγραφέα που συνελήφθη

Γράφει ο
ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ
 
«Ένας συγγραφέας παιδικών και νεανικών βιβλίων συνελήφθη για υλικό παιδικής κακοποίησης. Ένας άνθρωπος που μπαινόβγαινε σε σχολεία και τάξεις για παρουσιάσεις και επαφές με παιδιά. Πόσο κρατάει η έκπληξη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μάριος Μάζαρης. 
«Τα βιβλία μου μιλούν για μένα, ενώ ξέρω ότι ούτε αυτό συμβαίνει 100%, καθώς κάθε βιβλίο είναι προϊόν μιας συγκεκριμένης φάσης της ζωής, μιας ιδέας και μιας ανάγκης. Γι' αυτό το πιο τίμιο είναι να σας αφήσω να κάνετε την περιήγηση μόνοι σας, χωρίς άλλες περιττές κουβέντες. Κι αυτό θα κάνω», έγραφε ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου στο βιογραφικό του σημείωμα. 
 
Η σύλληψη που κανείς δεν περίμενε
 
Με πλήθος βραβείων ο Παπαθεοδώρου συνελήφθη για παιδική πορνογραφία ενώ του ασκήθηκε βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος. Εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν στο διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας. 
 
Ο συγγραφέας, που έκανε παρουσιάσεις σε σχολεία, είχε επαφή με παιδιά και η είδηση για το υλικό που διακινούσε, έχει σοκάρει γονείς και εκπαιδευτικούς. 
 
Και ίσως ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης, να είπε τις πιο σωστές κουβέντες για τη σύλληψη αυτή και για την κοινωνία που ζούμε, την κοινωνία στην οποία μικρά παιδιά πέφτουν θύμα κακοποίησης και βιασμών. 
 
Η απάντηση του School Marius 
 
«Η φρίκη σελίδα - σελίδα. Για κάποιον λόγο όμως δεν ξαφνιαζόμαστε ποτέ, συνηθίζουμε, τα περιμένουμε όλα. Ένας συγγραφέας παιδικών και νεανικών βιβλίων συνελήφθη για υλικό παιδικής κακοποίησης. Ένας άνθρωπος που μπαινόβγαινε σε σχολεία και τάξεις για παρουσιάσεις και επαφές με παιδιά. Πόσο κρατάει η έκπληξη; Πότε έρχεται άλλη είδηση να τη σκεπάσει; Η κοινωνία θέλει μαζικές αλλαγές. Η εκπαίδευση το ίδιο. Τα σχολεία ΞΗΛΩΜΑ ΚΑΙ ΧΤΙΣΙΜΟ από την αρχή. Επενδύουμε σε αποστήθιση γνώσεων και όχι σε βίωμα, αλήθεια, επαφή και συναίσθημα. Και τα αφήνουμε έρμαια να κακοποιούνται ΣΥΝΕΧΩΣ. ΦΤΑΝΕΙ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΑΛΛΑΓΗ. Ελάτε να περάσουμε αυτή τη γραμμή», τόνισε ο γνωστός στις μαμάδες school marious. 
 
Ο School Marius, o δάσκαλος Μάριος Μάζαρης από το Αναγνωστικό είναι ο δάσκαλος που θέλουμε να έχουν τα παιδιά μας. Στις γκρίζες μέρες που η προπαίδεια έμοιαζε μπελάς, ο δάσκαλος έβγαζε τα μαγικά του όπλα και μας έδειχνε τον τρόπο να τη διδάξουμε στα παιδιά μας, να κάνουμε κι εμείς τον δάσκαλο στη θέση της δασκάλας που λείπει ουσιαστικά από το δικό μας σχολείο. 
 
O Μάριος Μάζαρης, έχει την σωστή κουβέντα για κάθε πρόβλημα και θέμα που αφορά τα παιδιά. 
 
Ο εκπαιδευτικός βρέθηκε σε παρουσίαση βιβλίου για τα παιδιά και για το πώς θα μάθουν να μιλάνε και είπε χαρακτηριστικά για την επικαιρότητα στη χώρα μας: 
 
«H βία υπήρχε στα σχολεία παλιότερα αλλά την θεωρούσαν φυσιολογική. Κάτι θα έκανες έλεγαν παλιότερα στον δάσκαλο. Τώρα αυτά που η κοινωνία τα θεωρούσε φυσιολογικά, τώρα λέμε γιατί έπρεπε να γίνουν όλα αυτά. Δεν υπήρχαν άλλοι τρόποι; Σήμερα δεν έχουμε αυτή τη βία αλλά άλλη βία, ψυχολογική, είναι η εξουσία του δασκάλου, είναι το πλαίσιο που είναι πνιγηρό στο σχολείο, ειδικά στις μικρές ηλικίες, στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό που τα παιδιά διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους, θα δείτε όταν μιλάμε για εγκληματική κατάσταση. 
 
Τα ίδια τα παιδιά από προνήπια μέχρι τέλος δημοτικού τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να μιλήσουν. Η παιδική ηλικία είναι σαν τη θάλασσα, άλλη την απολαμβάνουν και άλλοι την πληρώνουν. Δεν ξέρουν όλοι να είναι γονείς, προσπαθούν τα παιδιά να μιλήσουν και τους λέμε όχι τώρα. Το παιδί μαθαίνει από αυτό, πως θα μιλήσει όταν του δώσουν τον χώρο και άμα το προσέξουν. Ακόμα δεν έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα στα παιδιά γιατί δεν τα έχουμε μάθει εμείς οι ενήλικες. Βολεύει επομένως να τρέχουμε από το πρωί ως το βράδυ, σε δραστηριότητες, στα αγγλικά. 
 
Πρέπει να ακούσουμε τα παιδιά, θα το βοηθήσουμε να μιλήσει, ας μάθει να λέει πώς πέρασε στο σχολείο, μια ταινία που είδε και κάποια στιγμή θα πει τα πιο σημαντικά και τα πιο απλά».

 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά, αλλά κάτι πολύ σημαντικό λείπει....
Η εκπαίδευση θέλει περισσότερο Χριστό...
Τα παιδιά μας να ξαναγίνουν αληθινοί και καλοί χριστιανοί.
Τα παιδιά μας να ξαναποκτήσουν πρότυπα τους Αγίους της Πίστης μας και τους Ηρωες της Πατρίδας μας... 
Τα παιδιά μας να αποκτήσουν εθνική συνείδηση και εθνικό φρόνημα...
Τα παιδιά μας να αποκτήσουν ιδανικά και όραμα.
Τα παιδιά μας να ξαναβρούν την σχέση τους με την δικαιοσύνη, την τιμή και την αρετή και να απορρίψουν την νεοταξική παράνοια, την ηθική διαφθορά και την διαστροφή που παρουσιάζονται σαν κάτι φυσιολογικό ή διαφορετικό... 
Αν δεν γίνει τέτοιου είδους αλλαγή, μην ελπίζετε.....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.