12 Νοεμβρίου 2022

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ''ΜΟΔΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.

Γράφει ο Δαναός
 
 
Όταν ένας ηγέτης μία κυβέρνηση ένας "βασιλιάς" είναι ανέλπιστα σωστός, δίκαιος, λαοπρόβλητος, αξιαγάπητος, έχει ΕΧΘΡΟΥΣ μόνο τους χειρότερους που θέλουν να τον αντικαταστήσουν για το δικό τους συμφέρον.
Στην περίπτωση αυτή έχει υπόβαθρο δύναμης και στήριξης από τον λαό του. 
 
Στην αντίπερα όχθη, όσοι κατσικώθηκαν στην αρχηγία με ψέμα με δόλο, με υποσχέσεις, αέρα κοπανιστό, αλλά προσπαθούν να διατηρήσουν προφίλ φιλολαϊκό, πριν να αρχίσουν οι αληθινές και πραγματικές αντιδράσεις, έχουν φροντίσει για το θέατρο με εξαγορασμένους θυμωμένους τάχα μου πολίτες, πού αγωνίζονται για το δίκιο του υπόλοιπου καταπιεσμένου λαού!! 
 
Έτσι απασφαλίζουν την βαλβίδα θυμού και αντίδρασης της πλειοψηφίας, που ακούνε και βλέπουν από τα ταϊσμένα μμε τον κακό χαμό με τις επαναστάσεις μπούργκας και κάθονται στα αυγουλάκια τους, αφού άλλοι ήρωες βγάζουν το φίδι από την τρύπα, αλλά δεν ξέρουν ότι όλοι αυτοί συντηρούνται από τα μυστικά κονδύλια της ''λαοπρόβλητης'' στα χαρτιά, κάθε κυβέρνησης.  
 
Και όλα για λίγο ίσως ηρεμούν μέχρις νεωτέρας εντολής για τον κατευνασμό νέου θυμού. 
Άλλο παράδειγμα τρανό ακόμη η περίπτωση που όλοι οι γνωστοί άγνωστοι, κατά σύμπτωση ανακατεύονται σαν τις μύγες μέσα στο αγνό πλήθος και μολύνουν τις γνήσιες του λαού διαδηλώσεις, αν δεν τις προλάβουν να τις σταματήσουν, οι ανεύθυνοι υπεύθυνοι της κρατικής μηχανής με υποσχετικές κοροϊδίας. 
 
Άρα ότι γυαλίζει δεν είναι ούτε χρυσός ούτε σωσμός. 
Το απέραντο χοντροδούλεμα ξεκινάει από τις μικρογραφίες κυβερνήσεων, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που οι αρχηγοί τους, δίνουν συχνά πρόχειρα διαγωνίσματα (για μελλοντική εισαγωγή στα πάνω πατώματα) φοβερών μαχών αντιλογίας μπροστά στους χειροκροτούντες ...όπως γίνεται με τις ατάκες στην προνομιακή βολή με θέα τα πολλές φορές άδεια καθίσματα ή τους κοιμισμένους κουρασμένους και μετά όλοι μαζί στην δύσμοιρη γωνιά του γνωστού τους καφενείου, ή στο μπαράκι των στεναγμών, θα κερνιώνται γελώντας και θα αναπολούν τις μεγαλειώδεις στιγμές στις κόντρες τους. 
 
ΡΕ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ;;;
ΡΕ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ;;;
ΒΡΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΠΑΛΙ ...ΧΑΧΑΧΑ...
ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΗΛΙΘΙΌΤΗΤΑ ΤΟΥΣ... 
 
Αυτά τα ολίγα από ένα φίλο παλιό φαντασιόπληκτο που μου τα έλεγε σαν νέοι και δεν τον πίστευα.  
Να είναι καλά όπου και αν βρίσκεται!!! 
Πάντα τα ίδια πάντα οι ίδιοι... έτσι μάλλον είναι η ζωή.
Άντε καλό υπόλοιπο και δύναμη σε όλο τον κόσμο με τους απανταχού σωτήρες!




Share

5 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ...Το απέραντο χοντρο δούλεμα.... ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ Κ  ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥΣ ΥΠΝΩΤΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΑΐΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ  ΜΕ ΕΠΙΧΡΥΣΩΜΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΠΡΩΤΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ.ΘΑΝΑΤΟΥΣ ,ΨΕΜΑΤΑ-- ΔΟΥΛΕΜΑΤΑ, ΔΥΣΤΥΧΙΕΣ, ΦΟΒΟΥΣ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ,  ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ, ΔΙΑΛΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ  ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΕΤΏΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΠΛΟΥΤΟΥ Κ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΕ ΥΦΟΣ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟ Κ ΑΥΣΤΗΡΟ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟ ΟΡΓΗΣ ΛΑΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ  ΜΑΣ, ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ Κ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΠΑΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΤΕ ΧΑΐΡΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.

Giannis Katseas είπε...

Οταν ενας "ηγετης" αδερφε μου Γιωρικα που ειναι τοσο λαοπροβλητος για να του τραγουδαει ο λαος το Μ.Γ. οπου βρισκει την ευκαιρια τοτε εχει πολυ μεγαλο προβλημα.
Αλλα δυστυχως για ολους εμας βρηκε και τα κανει, εναν λαο αποχαυνωμενο απο μια ταισμενη με εκατομυρια τηλεοραση που εχει διαπαιδαγωγησει γεννιες ολοκληρες στην μαλθακοτητα και στην ανωμαλια.
Αλλα πισω εχει η αχλαδα την ουρα και ολα σε αυτον τον ψευτικο κοσμο εχουν ενα τελος, και ο τσαουσεσκου καποτε ηταν πανισχυρος μεχρι που ο λαος τον εκτελεσε αυτον και την "κυρια" του...

Ανώνυμος είπε...


Φίλτατε Γιώργη, σήμερα δεν θα γράψω σχόλιο και απολογούμαι. Είχαμε την κηδεία του Αρχιεπισκόπου μας με το οποίο διατηρούσα άριστες σχέσεις και είμαι λίγο πιεσμένος. Σε ευχαριστώ, που σε σχόλιο σου σε τιμητικό μου άρθρο τον τίμησες και εσύ...

Αντιγράφω λοιπόν κάποια συμβολικά γνωμικά σχετικά με το εξαιρετικό σου άρθρο και ο νοών νοείτω και μη παρανοείτω ....

Τις ημύνθη περί πάτρης; Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.(100 χρόνια πριν. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

O tempora! Ο mores!
Ω καιροί, ω ήθη!

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.
Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

Ο αγρότης, ο ψαράς, ο άνθρωπος του χωριού, είναι γεννημένοι πρίγκιπες. Αλλά όσο ο Έλληνας προχωρεί προς την πόλη, μαθαίνει το συμφέρον, τα λεφτά, την κομπίνα. Χάνει τις αξίες του και γίνεται λούστρος.
Ελένη Βλάχου

Xειμών βαρύς, οικία καταρρέουσα, καρδία ρημασμένη. Mοναξία, ανία, κόσμος βαρύς, κακός, ανάλγητος. Yγεία κατεστραμμένη. Σώμα βασανισμένον, φθαρμένον, σωθικά λυωμένα. Δεν ημπορούσε πλέον να ζήση, να αισθανθή, να χαρή. (Και πως να χαρεί και σήμερα ο Έλληνας, με τους ανάξιους ηγέτες, που τον ποδηγετούν;;;)
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, 1851-1911, Έλληνας συγγραφέας

Με εκτίμηση
Αντώνης

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Giannis Katseas
ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΡΕΣΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.
ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ.
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΜΩΣ , ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ Μ.Γ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ;;
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΝ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ;;
ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ Η ΑΧΛΑΔΑ ΠΙΣΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΥΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ;;;
ΦΛΑΣΙΑ ΠΡΩΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!
ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ ...

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου, 2022 01:26
ΑΝΤΩΝΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΦΟΥΡΩ !
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΜΑΣ Κ ΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕΣ Κ ΕΣΥ ΕΔΩ.
ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, 1851-1911, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ Κ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ .
ΑΡΑ ΤΟ ...Πάντα τα ίδια πάντα οι ίδιοι...έτσι μάλλον είναι η ζωή.. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.