18 Μαΐου 2022

«Veto» της Τουρκίας στις αιτήσεις ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ - Στον αέρα η διαδικασία - Οι 10 όροι της Άγκυρας

Το είπε και το έκανε η Τουρκία και ο Recep Tayyip Erdogan όσον αφορά την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, η Τουρκία μπλόκαρε την αρχική απόφαση του ΝΑΤΟ για εξέταση των αιτημάτων της Φινλανδίας και της Σουηδίας για την ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, καταρρίπτοντας τις ελπίδες για ένταξη fast track.
 
Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη (18/5/2022) συναντήθηκαν οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ με στόχο να αρχίσουν οι ενταξιακές συνομιλίες, την ίδια ημέρα που Φινλανδία και Σουηδία υπέβαλαν τις αιτήσεις τους. Ωστόσο, η Άγκυρα μπλόκαρε κάθε ψηφοφορία.
 
Η αναβολή εγείρει αμφιβολίες σχετικά με το εάν το ΝΑΤΟ θα καταφέρει να εγκρίνει το πρώτο στάδιο των αιτήσεων της Φινλανδίας και της Σουηδίας εντός μίας ή δύο εβδομάδων, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας, Jens Stoltenberg. Επίσης, στρώνει το έδαφος για εντατική διπλωματία πολλών εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ, Τουρκίας, Φινλανδίας και Σουηδίας σχετικά με το θέμα.
 
Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις των δυο σκανδιναβικών χωρών πρέπει να επικυρωθούν και από τα 30 μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά η διαδικασία θα εκκινήσει μόνο όταν η αμυντική συμμαχία εκδώσει πρωτόκολλο προσχώρησης και καλέσει επίσημα τις δύο χώρες να ενταχθούν.
 
Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Αντιθέτως, επανέλαβε τα σχόλια του Stoltenberg ότι «το συμφέρον ασφάλειας όλων των συμμάχων πρέπει να ληφθεί υπόψη [και] είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε για όλα τα ζητήματα και να καταλήξουμε σε ένα γρήγορο συμπέρασμα». 
 
Η... ευαισθησία της Τουρκίας για τα θέματα τρομοκρατίας  
 
Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος του (ΑΚΡ), ο Erdogan επιτέθηκε στους δυτικούς συμμάχους επισημαίνοντας ότι δεν σέβονται την «ευαισθησία» της Άγκυρας για την τρομοκρατία και κατηγόρησε Φινλανδία και Σουηδία ότι αρνήθηκαν να εκδώσουν 30 άτομα που κατηγορούνται για υποθέσεις που σχετίζονται με τρομοκρατία στη χώρα του. «Ζητήσαμε 30 τρομοκράτες. Είπαν, "δεν θα τα παρατήσουμε"», είπε σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο.  
 
Ο Erdogan, ο οποίος έχει τη δύναμη να ασκεί veto στην ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, είπε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να «καταλάβουν, να σέβονται και να υποστηρίξουν» την ευαισθησία της Τουρκίας σχετικά με αυτές τις ομάδες, αλλά πρόσθεσε: «Κανείς από τους συμμάχους μας δεν έδειξε τον σεβασμό που περιμέναμε». 
 
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η σουηδική και η φινλανδική αντιπροσωπεία δεν χρειάζεται να κάνουν τον κόπο να μεταβούν στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι η Σουηδία δεν θα πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να εγκρίνει την αίτησή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς να επιστρέψει τους «τρομοκράτες». 
 
«Δεν μπορούμε να πούμε ναι», επανέλαβε και συμπλήρωσε «να υποστηρίζεις την τρομοκρατία και να ζητάς την υποστήριξή μας, είναι ασύμβατο», είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τις δύο χώρες ότι «δίνουν καταφύγιο σε μέλη του PKK», το οποίο η Αγκυρα, αλλά και οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. 
 
«Η μόνη μας προσδοκία είναι το ΝΑΤΟ να επιδείξει καλή θέληση απέναντι στις νόμιμες προσπάθειες της Τουρκίας για την προστασία των συνόρων της», συνέχισε. 
 
Οι μαχητές του PKK είναι στην πλειονότητά τους εγκατεστημένοι στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, το Ιράκ, την Συρία και το Ιράν. 
 
«Κανείς από τους συμμάχους μας δεν σεβάστηκε ποτές τις ανησυχίες αυτές, δεν μιλάω για υποστήριξη», είπε. 
 
Ο Erdogan επέμεινε στα αιτήματα για την έκδοση των «τρομοκρατών» που έχουν βρει καταφύγιο στην Σουηδία, στα οποία η Στοκχόλμη δεν έχει απαντήσει ποτέ και υπενθύμισε ότι περί τις τριάντα αιτήσεις έκδοσης έχουν απορριφθεί. 
 
Ο σύμβουλος του Ερντογάν συζήτησε τις υποψηφιότητες της Σουηδίας και της Φινλανδίας με τους ομολόγους του πολλών χωρών 
 
Οι υποψηφιότητες της Φινλανδίας και της Σουηδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα προχωρήσουν μόνο εάν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα απαντούν στις ανησυχίες που εκφράζει η Τουρκία για την εθνική ασφάλειά της, δήλωσε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τους ομολόγους του των δύο χωρών. 
 
Ο Ιμπραχίμ Καλίν, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Erdogan, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύμβουλο της γερμανικής καγκελαρίας Jens Pledner, τον υφυπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Robert Ridberg, τον σύμβουλο του Φινλανδού προέδρου Πέτρι Χακαράινεν, τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας της Βρετανίας Στίβεν Λάβγκροουβ και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, προκειμένου να συζητήσει την προτεινόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.  
 
«Υπογραμμίστηκε ότι αν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες της Τουρκίας, η πρόοδος της διαδικασίας δεν θα είναι δυνατή» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Ερντογάν. 
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, στις επαφές που είχε ο Καλίν συζητήθηκαν επίσης τα βήματα που θα μπορούσαν να γίνουν για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία με διπλωματικά μέσα και διαπραγματεύσεις και για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος επισιτιστικής ανασφάλειας. 
 
Οι 10 όροι της Τουρκίας
 
Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητικη εφημερίδα της Τουρκίας, Sabah, η Τουρκία θέτει 10 όρους σε Σουηδία και Φινλανδίας, εστιάζοντας στην τρομοκρατία, ώστε να αναθεωρήσει τη στάση της όσον αφορά την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ. 
 
Πιο αναλυτικά:
  1. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι το ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από τη Σουηδία και τη Φινλανδία να διευκρινίσουν τη στάση τους σε αυτό το θέμα. 
  2. Να σταματήσουν άτομα που σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις να διεξάγουν εκδηλώσεις στα κοινοβούλια των δύο σκανδιναβικών χωρών. «Είναι απαράδεκτο τρομοκράτες όπως ο Zübeyir Aydar, ο λεγόμενος Ευρωπαίος ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ, να διοργανώνει διάσκεψη στο κοινοβούλιο της χώρας» υπογραμμίζει η Άγκυρα.  
  3. Να σταματήσει, η ανοιχτή οικονομική στήριξη στην οργάνωση ΥPG στη Συρία.  
  4. Να σταματήσουν τις επαφές με εκπροσώπους κουρδικών ομάδων (ΡΚΚ) που δρουν στο Ιράκ και τη Συρία.  
  5. Να διακοπούν οι δραστηριότητες μελών της FETO, για τα οποία υπάρχει ένταλμα σύλληψης από την Τουρκία.  
  6. Επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των μελών της οργάνωσης που λειτουργεί για λογαριασμό του PKK/YPG/KCK, που -σύμφωνα με την Τουρκία- εμπλέκονται σε εγκλήματα και ως εκ τούτου είναι καταζητούμενα.  
  7. Να μην ληφθούν μέτρα κατά της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας. «Ενώ δικαίως αναζητάτε εγγυήσεις για την ασφάλεια της χώρας σας, σταματήστε να υποστηρίζετε κάθε είδους δραστηριότητες κατά της ασφάλειας της Τουρκίας με τρόπο που δεν συμβαδίζει με το πνεύμα της συμμαχίας» υπογραμμίζει η Τουρκία.  
  8. Να αναληφθεί αμοιβαία πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός μηχανισμού, που θα διατηρεί τακτικές διαβουλεύσεις και στενή συνεργασία με την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.  
  9. Να μπλοκαριστούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τρομοκρατικών οργανώσεων.  
  10. Αποτροπή δραστηριοτήτων και προσπαθειών συγκέντρωσης κεφαλαίων από Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που είναι κατά της Τουρκίας. 



Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H ΒΑΡΑΒΑΡΗ ΜΠΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΕΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ...

ΙΔΕΤΕ.
Οι ανέκαθεν προδοσίες της Τουρκίας κατά των συμμάχων ...https://koukfamily.blogspot.com › bl...·
22 Oct 2021 — Ολίγα λοιπόν και ενδεικτικά, για την προδοτική στάση της Τουρκίας, έναντι των συμμάχων και υπέρ των Γερμανών, εξ ου και η αυτονόητη ...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ...
Και σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν: «Η τύχη του κόσμου δεν πρέπει να αφεθεί στο έλεος μιας *φούχτας χωρών, που κέρδισαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ….» ( Βαθύ και συμβολικό το νόημα αυτής της δήλωσης και οι σύμμαχοι ας ψάξουν να το βρουν. Απωθημένα είναι γιατί δεν νίκησαν οι ΝΑΖΙ σύμμαχοι της Τουρκίας στον Β ΠΠ.)

*Αυτές οι χώρες, που εμπόδισαν τους εγκληματίες ΝΑΖΙ Γερμανούς φίλους και συμμάχους της Τουρκίας, να καθυποτάξουν τους ελεύθερους λαούς και πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα αίματος, που νωπό είναι ακόμη και αχνίζει. Ας αφεθεί λοιπόν η τύχη του κόσμου στα χέρια της Τουρκίας …
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ Β ΠΠ ...Η Γερμανο–Τουρκική Συνθήκη Φιλίας (γερμανικά: Türkisch-Deutscher Freundschaftsvertrag‎, τουρκικά: Türk-Alman Dostluk Paktı) ήταν σύμφωνο μη επίθεσης που υπεγράφη μεταξύ της Ναζιστικής Γερμανίας και της Τουρκίας στις 18 Ιουνίου 1941 στην Άγκυρα από τον Γερμανό πρέσβη στην Τουρκία, τον Φραντς φον Πάπεν και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σουκρού Σαράτζογλου. Αυτή άρχισε να ισχύει την ίδια ημέρα, όταν ήδη οι σύμμαχοι άρχισαν να πολεμούν τους ΝΑΖΙ από την 1η Σεπτεμβρίου 1939 ….

Το τραγελαφικό, μετά τις συμφωνίες συμμαχίας Τουρκίας – Γερμανίας και αφού ο πόλεμος είχε κριθεί και ο γερμανικός στρατός σχεδόν στο σύνολο του συνθηκολόγησε, η Τουρκία κηρύσσει «ακήρυχτο» πόλεμο στους ΝΑΖΙ φίλους της, που ήδη έπνεαν τα λοίσθια … και ήταν εγκλωβισμένοι στο Βερολίνο ….

Στις 25 Φεβρουαρίου 1945 λοιπόν ... Η Τουρκία κηρύσσει τον πόλεμο στην ανύπαρκτη πλέον Γερμανία πρώην σύμμαχο της, που ηττήθηκε «από μια χούφτα συμμάχων χωρών …

ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΩΝΤΑΙ ...
ΑΑ


ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΝΑ ΠΩ ;;; Κ ΤΟΝ 11ΚΑΤΟ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Κ ΑΦΑΝΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΦΟΥΣΤΙΑ Κ ΔΟΛΟ ;;;...ΠΟΥ ''ΑΚΟΥΣΑ'' ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ;;;
ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ Κ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΗΣ.
ΕΙΠΑΜΕ BAZAR !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τυπογραφικό λάθος ... ΒΑΡΒΑΡΗ, αλλά και το ΒΑΡΑΒΑΡΗ δεν απέχει πολύ, αφού η ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΡΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ....
Τώρα βρε φίλε Δαναέ αφού μου το θύμισες .... Μιλούν οι δόλιοι για Γαλάζια πατρίδα και σκόπιμα αγνοούν ότι είναι κατακόκκινη από αίμα εκατομμυρίων δολοφονηθέντων αμάχων ...

Θυμούνται τους αιματόβρεκτους προγόνους τους Γαλάζιους Τούρκους που ήταν τα χειρότερα σαρκοβόρα "ανθρωποειδή ζώα", που πέρασαν από αυτή την γη .....
Απόσπασμα από σχετικό μου άρθρο ...

Περί «γαλάζιας πατρίδας» των Τούρκων.

Οι Ουράνιοι Τούρκοι ή Γαλάζιοι Τούρκοι (τουρκικά: Göktürkler, ελλην. Γκιοκτούρκοι, gök(γκιοκ)=γαλάζιος στα Παλαιά Τουρκικά αλλά και ουρανός στα Οθωμανικά Τουρκικά), γνωστοί επίσης ως Ασίνα και Ατσίνα Τούρκοι, ήταν μια συνομοσπονδία βάρβαρων τυχοδιωκτικών νομαδικών τουρκικών (τουρανικών) φύλων στη μεσαιωνική Κεντρική Ασία. Οι Ουράνιοι Τούρκοι, υπό την ηγεσία του χαγάνου Μπουμίν (πέθανε το 552 μ.Χ.) και των υιών του, διαδέχθηκαν το Χαγανάτο των Ρουράν (μια πρωτοαβαρική συνομοσπονδία) ως η κύρια δύναμη στην περιοχή και δημιούργησαν το τουρκικό χαγανάτο των Ουράνιων Τούρκων («ΓκιoκΤουρκουκλαρί», 582-745), μια αχανή αυτοκρατορία, αποτελώντας μια από τις αρκετές νομαδικές δυναστείες που θα διαμόρφωναν το μέλλον και την επέκταση των βάρβαρων Τουρανικών μογγολικών φύλων δια πυρός και σιδήρου. Ήταν οι πλέον αιμοδιψείς βάρβαροι και γενοκτόνοι οι «Γαλάζιοι» Τούρκοι, οι οποίοι μόνο «γαλάζιοι» δεν ήταν αλλά «κατακόκκινοι» αιματόβρεκτοι από το αίμα σφαγιασθέντων αθώων. Τους δοξάζουν σήμερα οι απόγονοι τους νεότουρκοι και οραματίζονται την Γαλάζια Πατρίδα …. Όταν λοιπόν χρησιμοποιούν τον όρο αυτό αυτονόητες ποιες είναι οι βλέψεις τους έναντι του Ελληνισμού…. ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ!
Αυτή ήταν η καταγωγή τους, όταν οι Έλληνες έκτιζαν Παρθενώνες, είχαν φιλοσοφία και Πολιτισμό …. και αυτοί ζούσαν σε σπηλιές και σε ... δέντρα ...

«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν».
ΑΑ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.