14 Μαΐου 2022

Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς «υγειονομική ευταξία»;

Γράφει η Μαρίνα Σκούμπου, Δικηγόρος Αθηνών – Υπ. ΔΝ Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ
 
Μετά από πολλούς μήνες ήπιαμε τον πρώτο καφέ χωρίς να μας ζητηθεί επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου ή πιστοποιητικού εμβολιασμού. Σχεδόν μου ήταν αδύνατο να πιστέψω ότι «απέκτησα» ξανά το δικαίωμα να κυκλοφορώ στην πόλη και να πηγαίνω από κατάστημα σε κατάστημα άνευ «υγειονομικού διαβατηρίου».
 
« […] Τα διαβατήρια όμως υπάρχουν κυρίως για λόγους τάξης. Σε τέτοιους καιρούς είναι απολύτως απαραίτητη. Ας υποθέσουμε ότι εσείς κι εγώ γυρνούσαμε αποδώ κι αποκεί χωρίς βεβαίωση ταυτότητας, έτσι που να μην μπορούν να μας εντοπίσουν όταν θα αποφασιζόταν η απέλασή μας. Αυτό δε θα ήταν τάξη. Προηγουμένως αναφερθήκατε στον χειρουργό. Η χειρουργική ασκείται μόνο και μόνο επειδή ο χειρουργός γνωρίζει σε ποιο σημείο του σώματος βρίσκεται λόγου χάριν η σκωληκοειδίτις. Αν αυτή μπορούσε να μετακινηθεί, εν αγνοία του χειρουργού, στο κεφάλι ή στο γόνατο, τότε η αφαίρεσή της θα απέβαινε προβληματική. Αυτό θα σας το επιβεβαιώσει κάθε θιασώτης της τάξης»1. 
 
Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς την ασφάλεια της «υγειονομικής ευταξίας» που προσέφεραν τα πάσης φύσεως «υγειονομικά διαβατήρια»;2 Οι ανεμβολίαστοι ήσαν μια κάποια λύσις!
  • Είναι καιροί αυτοί για να δίνει το κράτος το κάκιστο παράδειγμα της ελεύθερης κυκλοφορίας εμβολιασμένων και μη πολιτών, νομιμοποιώντας, τοιουτοτρόπως, την «υγειονομική αναρχία»;  
  • Είναι καιροί αυτοί για να κάνει το κράτος τα στραβά μάτια στους «αρνητές» της κοινής λογικής και της επιστήμης και να κλείνει το μάτι στην κοινωνικά ανάλγητη και ανεύθυνη μειοψηφία, διαταράσσοντας την ηρεμία της εύπιστης και γι’ αυτό υπεύθυνης πλειοψηφίας;  
  • Είναι καιροί αυτοί για να μην ξέρει το κράτος πού βρίσκεται ο εμβολιασμένος και πού ο ανεμβολίαστος πολίτης;  
  • Είναι καιροί αυτοί για να στέκεται το κράτος δίπλα σε κάθε ανεμβολίαστο πολίτη;  
  • Είναι καιροί αυτοί για να κυκλοφορούμε χωρίς βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό εμείς οι ανεμβολίαστοι και να στοιβαζόμαστε «σαρδεληδόν» αριστεροί και δεξιοί, κεντρώοι και ακροδεξιοί, δεξιοί και… δεξιοί, «νοικοκυραίοι» και «ψεκασμένοι»;
Παραπομπές 
 
1. Βλ. Μπρεχτ, Διάλογοι προσφύγων, μτφ. Δ. Σκούρτη, εκδ. Κριτική, 2022, σελ. 14.
2. Περί του διαβατηρίου εμβολιασμού/ανοσίας βλ. Κ. Βαθιώτη, Από την πανδημία στην κλιματική αλλαγή. Συντονισμένα τρομο-κράτη σε φόντο παγκόσμιας διακυβέρνησης, εκδ. Αλφειός, α΄ έκδοση, 2021, σελ. 136 επ.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.