5 Μαΐου 2022

Η Ρωσία έχει έναν άσσο στο μανίκι της και δεν είναι τα... πυρηνικά όπλα

Τα ρωσικά αντιδορυφορικά όπλα είναι πραγματικά και αποτελούν σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ
 
Η Ρωσία έχει στη διάθεσή της ένα μυστικό ατού, το οποίο, αν χρειαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον αγώνα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν Κινέζοι στρατιωτικοί αναλυτές και αναμεταδίδει ρωσικό ΜΜΕ.
 
Τους τελευταίους μήνες, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών ήταν σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στην ιστορία τους. 
Σε αυτό το πλαίσιο, οι Αμερικανοί πολιτικοί επιδιώκουν να αυξήσουν την πίεσή τους στον αντίπαλο. 
Όχι μόνο αυστηροποιούν τις κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά έχουν επίσης εντείνει τη στρατιωτική τους δραστηριότητα στα σύνορά της.  
 
Ωστόσο, σύμφωνα με Κινέζους ειδικούς, η Ρωσία έχει στη διάθεσή της ένα ισχυρό ατού που θα μπορούσε να ανατρέψει το ρεύμα της γεωπολιτικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας. 
«Η Ρωσία έχει ένα ισχυρό ατού που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν», δήλωσαν Κινέζοι αναλυτές. 
 
Αν μιλάμε για το ισχυρό ατού της Ρωσίας, στο οποίο δεν έχουν ακόμη καταφύγει οι Ρώσοι, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι τα πυρηνικά όπλα. 
Αυτά είναι πράγματι ένας από τους άσους στη ρωσική τράπουλα, αλλά αυτό το ατού είναι πολύ δυνατό και το παιχνίδι του μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες για όλα τα μέρη. 
 
Ωστόσο, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει έναν άλλο άσο, και αυτός είναι τα αντιδορυφορικά όπλα. Τα χαρακτηριστικά του τελευταίου τηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια. 
Δεν είναι μυστικό ότι ο αμερικανικός στρατός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ηλεκτρονικά συστήματα που είναι ενσωματωμένα στα όπλα του. 
 
Για την κανονική λειτουργία όλων αυτών των ηλεκτρονικών, απαιτείται πρόσβαση στο παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης GPS. 
 
Και αν χαθεί το δορυφορικό σήμα για οποιονδήποτε λόγο, τότε οι ΗΠΑ θα έχουν τεράστια προβλήματα. 
Το κράτος, μαζί με όλη την τεράστια στρατιωτική του μηχανή, θα οπισθοδρομήσει αρκετές δεκαετίες πίσω. 
 
Η Κίνα πιστεύει ότι ο ρωσικός στρατός έχει την ευκαιρία να οργανώσει μια παρόμοια δυσάρεστη έκπληξη για τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
 
«Τα προβλήματα με το GPS θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την αμερικανική οικονομία και θα αποδυναμώσουν τη διεθνή θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για δεκαετίες», δήλωσαν ειδικοί από την Κίνα. 
 
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε μια επιτυχημένη αντιδορυφορική δοκιμή που απενεργοποίησε το σοβιετικό διαστημόπλοιο Kosmos-1408. 
 
Το τελευταίο αντιαεροπορικό σύστημα S-500 Prometheus πιστεύεται επίσης ότι έχει αντιδορυφορικές δυνατότητες. 
«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι περισσότεροι αμερικανικοί δορυφόροι είναι ευάλωτοι στους ρωσικούς πυραύλους», σχολίασαν οι παρατηρητές του Sohu. 
 
Αλλά είναι απίθανο η Ρωσική Ομοσπονδία να καταρρίψει απευθείας αμερικανικούς δορυφόρους χωρίς να βρίσκεται σε ανοιχτή στρατιωτική αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
 
Υπάρχει η άποψη ότι η Ρωσία μπορεί να μπλοκάρει σήματα GPS με τον ηλεκτρονικό της εξοπλισμό πολέμου και έτσι, χωρίς σημαντικούς κινδύνους για την ίδια, να συγκρίνει τη θέση του εχθρού. 
 
Επιπλέον, αυτό μπορεί να επιτρέψει στη Ρωσική Ομοσπονδία να στρέψει οριστικά και αμετάκλητα τον αγώνα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών υπέρ της.
 
«Αναμφίβολα, τα ρωσικά αντιδορυφορικά όπλα είναι πραγματικά και αποτελούν σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», πρόσθεσαν Κινέζοι αναλυτές.
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.