4 Μαΐου 2022

Η υποταγμένη στο ΔΝΤ Τράπεζα της Ρωσίας απορρίπτει το ρούβλι που υποστηρίζεται από χρυσό

26 Μαρτίου 2022, Edward Slavsquat Διάβαστε το εδώ 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Η Nabiullina λέει ότι η ιδέα δεν συζητείται καν. Εξάλλου, είναι ενάντια στους κανόνες του ΔΝΤ. 
 
Το πολυαναμενόμενο χρυσό ρούβλι επέστρεψε στην πρώτη σελίδα του Zerohedge και όλοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι. Εκτός από την Τράπεζα της Ρωσίας, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι η σύνδεση του ρουβλίου με τον χρυσό δεν εξετάζεται καν ως ενδεχόμενο. 
 
Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω στις 26 Απριλίου. Σε συνέντευξή του στη Rossiyskaya Gazeta, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolai Patrushev δήλωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση παίζει με την ιδέα της στήριξης του ρουβλίου "τόσο με χρυσό όσο και με μια ομάδα αγαθών". 
 
Πολύ ωραία. Πολύ γενναίο. Κόλλα πέντε. 
 
Αλλά μετά συνέβη το πιο προβλέψιμο πράγμα σε όλο τον κόσμο: Η κυρίαρχος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, Elvira Nabiullina, κατέστρεψε τα πάντα. Και πάλι. 
 
"Όσον αφορά τη σύνδεση του ρουβλίου με τον χρυσό, αυτό δεν συζητείται με κανέναν τρόπο", δήλωσε η Nabiullina κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή. 
 
Απλά μια υπενθύμιση: Η Nabiullina διορίστηκε πρόσφατα εκ νέου επικεφαλής της Τράπεζας της Ρωσίας, αφού έλαβε την έγκριση του Πούτιν. (Φέρεται να προσπάθησε να παραιτηθεί αφού η Washington & Company απορρόφησε τα μισά συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας. Τέλος πάντων, είναι ακόμα μαζί μας και όλοι είναι πολύ χαρούμενοι γι' αυτό, συμπεριλαμβανομένου του Mike Whitney, ο οποίος την αποκαλεί με αγάπη "οικονομική τρομοκράτισσα"). 
 
Γιατί η Elvira είναι τόσο αλλεργική στην ιδέα της σύνδεσης του ρωσικού νομίσματος με τον χρυσό; Πιθανώς υπάρχουν διάφοροι λόγοι. 
 
Ένας λόγος είναι ότι η σύνδεση του νομίσματός σου με τον χρυσό είναι αυστηρά απαγορευμένη αν είσαι μέλος του περίφημου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Είναι ένα τεράστιο όχι. 
 
 

Η Ρωσία είναι περήφανο μέλος του ΔΝΤ. Αν η Μόσχα θέλει να δημιουργήσει ένα σύστημα όπου μπορείτε να ανταλλάξετε ένα χρυσό ρούβλι με μια VIP ξενάγηση στο δαιμονικό εργοστάσιο σοκολάτας του Petro Poroshenko, θα πρέπει πρώτα να αποχωρήσει από αυτόν τον αξιόλογο διεθνή οργανισμό. Τουλάχιστον έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τα πράγματα. 
 
Ίσως υπάρχει μια λύση. Ίσως η Ρωσία μπορεί να δημιουργήσει δύο ρούβλια: ένα ρούβλι με αντίκρισμα χρυσού για εγχώρια χρήση και ένα λιγότερο ψυχρό ρούβλι για συναλλαγές με το εξωτερικό. Και ίσως το ΔΝΤ να ήταν εντάξει με αυτό; Ίσως. Αλλά η Nabiullina δεν θέλει να μιλήσει γι' αυτό. Έχει από καιρό θέσει στο μακρύ τραπέζι το αγαπημένο μας χρυσό ρούβλι. Απλά απαράδεκτο. 
 
Μην ανησυχείτε, φίλοι μου: Η Nabiullina έχει έναν συμβιβασμό. Αντί για ένα χρυσό ρούβλι, τι θα λέγατε για... ένα ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο και την παρακολούθηση όλων των συναλλαγών, για πάντα; 
 
14 Απριλίου: 
Η Τράπεζα της Ρωσίας δεν σκοπεύει να αναβάλει την εισαγωγή του ψηφιακού ρουβλίου, παρά την τεχνική απροετοιμότητα ορισμένων τραπεζών, δήλωσε η Olga Skorobogatova, πρώτη αναπληρώτρια πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας εργασίας της Κρατικής Δούμας. 
 
"Από τον Ιανουάριο του 2022, αρχίσαμε να δοκιμάζουμε το ψηφιακό ρούβλι σε δοκιμαστική λειτουργία με τράπεζες, υπάρχουν δώδεκα από αυτές, οι οποίες δήλωσαν ότι ανήκουν στην πιλοτική ομάδα. Πρέπει να πω ότι δεν ήταν όλες οι τράπεζες τεχνικά έτοιμες να συμμετάσχουν σε αυτή τη δοκιμή, και τις χωρίσαμε σε διάφορες ομάδες, ώστε να μπορέσουν να κάνουν βελτιώσεις από την πλευρά τους, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουμε να αλλάξουμε τις προθεσμίες, δεν θέλουμε να παρατείνουμε κανένα στάδιο, διότι πιστεύουμε ότι το ψηφιακό ρούβλι είναι πολύ απαραίτητο για την οικονομία, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Προχωράμε σύμφωνα με το σχέδιό μας", δήλωσε η Skorobogatova. 
 
21 Απριλίου: 
Το ψηφιακό ρούβλι θα χρησιμοποιηθεί κατά την υλοποίηση κυβερνητικών προγραμμάτων, αυτό θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της χρήσης των κεφαλαίων, δήλωσε η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Elvira Nabiullina στην Κρατική Δούμα. 
 
"Πράγματι, το ψηφιακό ρούβλι θα προσφέρει νέες ευκαιρίες. Εκτός του ότι είναι βολικό, παρέχει επίσης ευκαιρίες για προγραμματισμό, παρακολουθώντας τον στοχευμένο χαρακτήρα της χρήσης των ψηφιακών ρουβλίων. Συζητάμε με την κυβέρνηση ότι ένα τέτοιο "ρούβλι-στόχος" θα χρησιμοποιείται για κρατικά κρατικά προγράμματα, και τότε η κυβέρνηση θα παρακολουθεί πιο αποτελεσματικά τη στοχευμένη χρήση των κονδυλίων που διατίθενται για τη στήριξη ορισμένων τομέων της οικονομίας, για κοινωνική στήριξη", δήλωσε η Nabiullina. 
 
Αυτό είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Μεγάλης Επανεκκίνησης. Ο Schwab ιδρώνει ...σφαίρες. 
 
Μια τελευταία σκέψη πριν ολοκληρώσουμε αυτή την ανάρτηση στο ιστολόγιο. 
 
Στα τέλη Μαρτίου, η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι θα αγόραζε χρυσό σε σταθερή τιμή 5.000 ρούβλια το γραμμάριο μέχρι τις 30 Ιουνίου. 
 
Όλοι τρελάθηκαν. Όλοι οι 5D Russia Pundits (5διάστατοι πουτινολάγνοι) ανακοίνωσαν ότι η Μόσχα είχε συνδέσει αριστοτεχνικά και αποφασιστικά το ρούβλι με τον χρυσό. Υπήρξε μεγάλη αγαλλίαση. Το Twitter κατέρρευσε. 
 
Αλλά περιμένετε... αν η Ρωσία συνέδεσε το νόμισμά της με τον χρυσό στα τέλη Μαρτίου, γιατί η Nabiullina δήλωσε ένα μήνα αργότερα ότι η Τράπεζα της Ρωσίας δεν θα εξετάσει καν το ενδεχόμενο να συνδέσει το ρούβλι με οποιοδήποτε λαμπερό μέταλλο; 
 
Βλέπετε το πρόβλημα εδώ; 
 
"Το ρούβλι που υποστηρίζεται από χρυσό θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι", διακήρυξε το RT στις 2 Απριλίου. 
 
Λιγότερο από μια εβδομάδα αργότερα, η Τράπεζα της Ρωσίας εγκατέλειψε την πολιτική της να αγοράζει χρυσό σε σταθερή τιμή, επιλέγοντας αντ' αυτού να διαπραγματεύεται τις τιμές με τους πωλητές. 
 
Ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των 10 ημερών, το ρούβλι δεν ήταν ποτέ "συνδεδεμένο" με τον χρυσό. Συγγνώμη; 
 
Ίσως μια μέρα η Ρωσία να υιοθετήσει πραγματικά ένα ρούβλι με αντίκρισμα χρυσού. Αλλά πιθανότατα όχι όσο η Nabiullina παίζει χόκεϊ με το ΔΝΤ. Αυτή είναι η επίσημη πρόβλεψη του Edward Slavsquat. 
 
Εν τω μεταξύ... σας αρέσουν τα ανιχνεύσιμα ψηφιακά νομίσματα ή ο πληθωρισμός; Έχουμε πολλά από αυτά. Ορίστε, πάρτε λίγο πληθωρισμό, πολύ νόστιμο: 
 
@RileyWaggaman 
 
Τελευταία πρόβλεψη από την Τράπεζα της Ρωσίας: ο ετήσιος πληθωρισμός θα είναι 18-23% (σήμερα είναι στο 17,6%). Το 2022, το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 8,0-10,0%. 
 
ЦБ: Инфляция in 2022 году составит до 23%, ВВП потеряет до 10%Центральный банк России сегодня опубликовал скорректированный прогноз по макроэкономическим показателям επί текущий год.nakanune.ru 
 
29 Απριλίου 2022 
Edward Slavsquat 
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας: Ανίκανος ή απλώς παρεξηγημένος; 
 
Χρόνο με το χρόνο, η Ελβίρα Ναμπιούλινα στοιβάζει υπομονετικά ράβδους χρυσού και νόστιμο συνάλλαγμα, ώστε μια μέρα η Τράπεζα της Ρωσίας να κάνει κάτι πραγματικά ωραίο, όπως να αγοράσει σε όλους ένα iPhone. Κάτι τέτοιο. Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιο ήταν το πραγματικό σχέδιο, επειδή περίπου το ήμισυ των αποθεμάτων συναλλάγματος της κεντρικής τράπεζας... 
 
Διαβάστε περισσότερα...
------------------ 
 
Δικτυογραφία:
IMF-obedient Bank of Russia rejects gold-backed ruble
https://edwardslavsquat.substack.com/p/imf-obedient-bank-of-russia-rejects?s=r




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.