15 Μαΐου 2022

Απαγορεύονται με τροπολογία οι πρακτικές μεταστροφής φύλου (για όσους δεν καταλαβαίνουν... αν πει το ανήλικο παιδί ότι είναι άλλο φύλο από αυτό που του έδωσε ο Θεός, οι γονείς και οι γιατροί απαγορεύεται να προσπαθήσουν να το φέρουν στα ίσια...)

Την απαγόρευση των πρακτικών μεταστροφής θεσμοθετεί τροπολογία του υπουργείου Υγείας.
 
Με τροπολογία, που κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου Υγεία για όλους, απαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών μεταστροφής του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ταυτότητας ή της έκφρασης φύλου σε ευάλωτα πρόσωπα. Η παραβίαση των προαναφερομένων, πέραν των προβλεπόμενων πειθαρχικών και διοικητικών κυρώσεων, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή.
 
Η προτεινόμενη διάταξη, σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση, αποσκοπεί στη διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας των ατόμων που διατρέχουν τον κίνδυνο να υποστούν πρακτικές μεταστροφής, γνωστές και ως «θεραπείες μεταστροφής». Ως πρακτική μεταστροφής νοείται κάθε μεταχείριση που επιχειρεί να μεταβάλει τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου ενός ατόμου.  
 
Οι παρεμβάσεις αυτές εκκινούν από την πεποίθηση ότι η ομοφυλοφιλία ή η αμφιφυλοφιλία και η ανάγκη αναπροσδιορισμού σύμφωνα με την ταυτότητα φύλου συνιστούν ψυχική διαταραχή ή ανωμαλία και ότι τα ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Κουίρ, Ιντερσεξ) άτομα είναι ηθικά, πνευματικά ή σωματικά κατώτερα. Η διάταξη αυτή στοχεύει παράλληλα στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την αντιμετώπιση συνολικά των διακρίσεων που υφίστανται, σε πολλές περιπτώσεις από μικρή ηλικία, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. 
 
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ / ΠΡΟΣΘΗΚΗ 
ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΕ ΤΙΤΛΟ 
 
«ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» 
 
Προτεινόμενες διατάξεις 
 
Άρθρο 1 
 
Πρακτικές μεταστροφής 
1. Για τις ανάγκες του παρόντος ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:
α) «Πρακτικές μεταστροφής»: Κάθε μεταχείριση που αποσκοπεί να μεταβάλει ή να καταστείλει τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου,
β) «Έκφραση φύλου»: Το σύνολο των χαρακτηριστικών που αφορούν στη συμπεριφορά, τρόπους, αναπαραστάσεις, που σχετίζονται με τον τρόπο που τοποθετείται και εκφράζει ένα πρόσωπο το φύλο του και γίνεται αυτό αντιληπτό από τον περίγυρό του.
γ) «Ταυτότητα φύλου»: Ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνειτο φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρήθηκε κατά τη γέννησή του.
δ) «Επαγγελματίας»: Κάθε πρόσωπο, το οποίο εφαρμόζει πρακτικές μεταστροφής έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.
ε) «Ευάλωτα πρόσωπα»: Οι ανήλικοι ή ενήλικοι που τελούν σε δικαστική συμπαράσταση υπό την έννοια του Αστικού Κώδικα.
 
2.α) Απαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών μεταστροφής σε ευάλωτα πρόσωπα.
β) Οποιοσδήποτε εφαρμόζει σε άλλους πρακτικές μεταστροφής πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως τη ρητή συναίνεσή τους.
γ) Απαγορεύεται για τους επαγγελματίες η με οποιονδήποτε τρόπο πρόσκληση, προβολή ή διαφήμιση πρακτικών μεταστροφής που διενεργούν τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι τρίτοι, επαγγελματίες ή μη.
 
3. Παραβίαση της παρ. 2, πέραν των προβλεπόμενων πειθαρχικών και διοικητικών κυρώσεων, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή. Η επανειλημμένη τέλεση της ανωτέρω πράξης συνιστά επιβαρυντική περίσταση. 
 
Κατεβάστε εδώ την Τροπολογία 
 
 
Ακολουθεί άρθρο από το "Μακελειό"
 
Δεν φτάνουν όλα τα άλλα δεινά που μαστίζουν τον τόπο και την κοινωνία μας, αυτός ο νέος πολιτικός ογκόλιθος της κυβέρνησης του Κούλη -ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης- έκανε και κάτι εντελώς απίστευτο από κάθε άποψη. Και από πλευράς περιεχομένου αλλά και από πλευράς χρονικής στιγμής. 
 
Παρουσίασε νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή με την οποία με την οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στους γονείς να αποτρέπουν τα ΑΝΗΛΙΚΑ παιδιά τους να γίνουν …αδελφές ή γενικότερα ομοφυλόφιλοι!!! 
 
Ναι, ακριβώς αυτή είναι η ουσία της υπουργικής τροπολογίας που κρύβεται πίσω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ απαγόρευση των πρακτικών μεταστροφής” νομίζοντας κανείς ότι είναι κάποιο γενικό και αόριστο επιστημονικό θέμα. Κι όμως… 
 
Η τραγωδία είναι διπλή. Αρχικά γιατί φαίνεται για άλλη μια φορά καθαρά ποιες είναι οι πραγματικές …προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη την ώρα που τα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα έχουν ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο για τη χώρα μας. Την ίδια αυτή ώρα λοιπόν εκείνο που τον ….νοιάζει είναι, μετά την καθιέρωση και την επιβολή της “πολυπολιτισμικότητας” στην ελληνική κοινωνία, να προωθήσει και να επιβάλει ανοικτά την λεγόμενη ατζέντα τω ΛΟΑΤΚΙ και της κάθε ανωμαλίας και διαστροφής. Και όχι απλώς να την επιβάλει αλλά και να διαλύσει εντελώς κάθε οικογενειακή αξία και θεσμό με τέτοιες νομικές απαγορεύσεις. Με αυτή την κατάπτυστη και ανώμαλη ρύθμιση εμποδίζει ρητά τους γονείς να νοιάζονται και να προστατεύουν τα παιδιά τους ακόμη και τα ανήλικα από την ανωμαλία που κυκλοφορεί γύρω μας, επιβάλλοντας μάλιστα ποινές φυλάκισης και με την απειλή επιπλέον ότι “η επανειλημμένη τέλεση” της πράξης αυτής “συνιστά επιβαρυντική περίσταση”. 
 
Το δεύτερο σκέλος της τραγωδίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτός που πρόθυμα ανέλαβε να εισηγηθεί τη νομοθέτηση αυτού του εκτρώματος είναι ο Θ. Πλεύρης ο οποίος από τότε που πήγε στη ΝΔ -και πολύ περισσότερο από τότε που βολεύτηκε στην υπουργική καρέκλα- έχει γίνει κανονικός γενίτσαρος του Κούλη και λέει και κάνει σε όλα τα θέματα τα εντελώς αντίθετα από όσα υποστήριζε παλαιότερα… 
 
Αν προκαλεί εντύπωση γιατί έφεραν τώρα μια τέτοια -εκτός τόπου και χρόνου, κανονικά- ρύθμιση, η εξήγηση είναι πολύ απλή: Εκτελούν και σε αυτό τις εντολές του “διεθνούς αδελφάτου” πίσω από το οποίο βρίσκονται ο Τζορτζ Σόρος και οι όμοιοι του της νέας τάξης πραγμάτων που θέλουν να διαλύσουν εντελώς τα έθνη και να ξεχαρβαλώσουν κάθε στοιχείο και θεσμό που τα συγκροτεί όπως η οικογένεια, η διάκριση των φύλων, η ανθρώπινη ταυτότητα κλπ. Το …καταλυτικό επιχείρημα του Πλεύρη είναι και ήδη χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Μάλτα, η Νέα Ζηλανδία έχουν ψηφίσει αντίστοιχους νόμους. Ε, τότε να ψηφίσουν και νόμο που επιτρέπει και την …κτηνοβασία όπως στην Γερμανία!!!
—————————— ————
 
Είναι τόσο ύπουλοι μάλιστα που σε πρώτο πλάνο δεν βάζουν μεν απευθείας τους γονείς των ανήλικων παιδιών, αλλά οποιονδήποτε στον οποίο θα απευθυνθούν οι γονείς για να τους βοηθήσει σε μια τέτοια περίπτωση. Έτσι λοιπόν “όταν ένα ανήλικο άτομο έχει επιλέξει έναν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό”, τότε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιοσδήποτε να προσπαθήσει να το μεταπείσει ή να δοκιμάσει να θεραπεύσει τη πιθανή ανωμαλία του. Κι έτσι με τη ρύθμιση αυτή πακετάρονται όλες οι σχετικές ενέργειες στις αποκαλούμενες “πρακτικές μεταστροφής” και επιβάλλονται “σοβαρές κυρώσεις” είτε σε γιατρούς, είτε ψυχολόγους είτε προσωπικό άλλων ειδικοτήτων. 
 
Ως «πρακτικές μεταστροφής» χαρακτηρίζεται “κάθε μεταχείριση που αποσκοπεί να μεταβάλει ή να καταστείλει τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου” και “απαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών μεταστροφής σε ευάλωτα πρόσωπα” . “Ταυτότητα φύλου» χαρακτηρίζεται “ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρήθηκε κατά τη γέννησή του”. Ως «ευάλωτα πρόσωπα» θεωρούνται “οι ανήλικοι ή ενήλικοι που τελούν σε δικαστική συμπαράσταση υπό την έννοια του Αστικού Κώδικα” ενώ η πράξη “πέραν των προβλεπόμενων πειθαρχικών και διοικητικών κυρώσεων, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή. Η επανειλημμένη τέλεση της ανωτέρω πράξης συνιστά επιβαρυντική περίσταση…” .
—————————— — 
 
Χωρίς ντροπή μάλιστα ο Πλεύρης ομολόγησε ότι η ρύθμιση αυτή υλοποιεί πρόταση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ που όπως είναι γνωστό έχει ως “αρχιτέκτονα” μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου τον οικονομικό σύμβουλο του Κούλη, τον Αλέξη Πατέλη, που καθημερινά ασχολείται περισσότερο με το να προβάλει ότι είναι παντρεμένος με …άντρα και να βομβαρδίζει την ελληνική κοινωνία ότι θα πάει δήθεν καλύτερα εάν η …διαφορετικότητα κυριαρχήσει παντού!
 
Από κοντά είναι και μια ΜΚΟ που έχουν φτιάξει στην χώρα μας το Orlando LGBT+ που δηλώνει ότι είναι “ο πρώτος νομικά αναγνωρισμένος επιστημονικός φορέας που ασχολείται εξειδικευμένα με την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων”. Μάλιστα έσπευσε να βγάλει και ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει μεν “θετική” τη ρύθμιση του Πλεύρη που “σίγουρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση της ποινικοποίησης” αλλά και “άτολμη” ζητώντας να τιμωρούνται και “οι ιερείς και εκπρόσωποι της εκκλησίας (από κάθε ρόλο και αν λειτουργούν π.χ. ιερείς, κατηχητές, βοηθοί εκκλησιαστικών λειτουργών κ.α.)”. Επίσης δεν τους …αρέσει η διατύπωση ότι «οποιοσδήποτε εφαρμόζει πρακτικές μεταστροφής πρέπει προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την ρητή συναίνεσή τους» θεωρώντας ότι “η έννοια της συναίνεσης” κρύβει παγίδες. Δηλαδή θέλουν πιο άγρια και πιο ευρεία την ποινική δίωξη και τις φυλακίσεις. Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας… 
 

ΣΧΟΛΙΟ

Για όσους αναρωτιούνται τι φύλο είναι το παιδί της φωτογραφίας... Είναι αγόρι!!!!
 
Ο Θεός να μας φυλάει και να είμαστε κοντά στην Εκκλησία του Χριστού μας...
Μόνο έτσι θα μάθει το παιδί μας να σέβεται το Θέλημα Του... και να το βάζει πάνω από το ατομικό. Και μόνο έτσι ο Χριστός μας θα δώσει στο παιδί μας τις σωστές αρχές και την σωστή ηθική ώστε να αντιλαμβάνεται τι προέρχεται από τον διάβολο και τι από τον Θεό...
Και κάτι ακόμα...
Προσπαθήστε να φτιάξετε μια αγαπημένη και εν Χριστώ οικογένεια με όλα τα πρότυπα κοντά στα παιδιά σας...
Πατέρας και Μητέρα να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά και με προσευχή και εν Χριστώ ζωή καμία νεοταξική διαβολική πλύση εγκεφάλου που γίνετια από τα ΜΜΕ, την τηλεόραση,  τον κινηματογράφο και τα προπαντώς τα σχολεία, δεν πρόκειται να τα επηρρεάσει...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.