20 Μαΐου 2022

Χαμόγελο του Παιδιού: Ντροπή – Η Δ. Μιχαηλίδου απειλεί έναν οργανισμό που σώζει παιδιά εδώ και 27 χρόνια!

 
Η νεοφώτιστη Δόμνα Μιχαηλίδου απειλεί με λουκέτο και... κουνά το δάχτυλο στο πολύπειρο Χαμόγελο του Παιδιού, που έχει βοηθήσει αμέτρητο πλήθος παιδιών από το 1995.
 
Χαμόγελο του Παιδιού: Ένα αδιανόητο φιλοκυβερνητικό «ξέπλυμα» λαμβάνει χώρα στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες 2 μέρες, απ’ τη στιγμή που έσκασε το θέμα της πρόθεσης της κυβέρνησης να «καπελώσει» με εφαρμογή ΚΥΑ τη λειτουργία του Χαμόγελου του Παιδιού, και να εφαρμόσει ένα νομικό πλαίσιο που απειλεί να βάλει λουκέτο στα σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας που διαχειρίζεται ο εθελοντικός οργανισμός. 
 
Δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και σχολιαστές, προσπαθούν με κάθε μέσο να βάλουν «πλάτη» στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία ηγείται της προσπάθειας να επιβληθεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας δομών για παιδιά. 
 
Πρόκειται για ένα πλαίσιο που επιδιώκει να δώσει τον απόλυτο έλεγχο στην κυβέρνηση, ώστε να ισχύουν ποινές σύλληψης του υπεύθυνου του φορέα και φυλάκισης του από 1 ως 5 χρόνια, υπέρογκα πρόστιμα και (εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης) δυνατότητα αλλαγής του ΔΣ του φορέα και δικαίωμα του υφυπουργού να ορίζει ΔΣ δικής του επιλογής.  
 
Στην προσπάθεια να επιβληθεί αυτό το νομοθετικό έκτρωμα που με οριζόντιο τρόπο επιχειρεί να βάλει στο χέρι τις δομές προστασίας των παιδιών, για να μετατραπούν σε ιδρύματα κυβερνητικής… μπίζνας, τα χρυσοπληρωμένα media έφτασαν να παρουσιάζουν ως «κακό» της υπόθεσης τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστα Γιαννόπουλο!  
 
Μόνο κάποιες «παλιοσειρές» της δημοσιογραφίας (όπως ο Γιώργος Παπαδάκης) που γνωρίζουν εκ πείρας το τεράστιο έργο του οργανισμού, τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν και να υψώσουν φωνή για αυτή τη ντροπιαστική κατάσταση που μεθοδεύει η κυβέρνηση.  
 
Ο ιδρυτής του Χαμόγελου που εδώ και 27 ολόκληρα χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της βοήθειας προς τα παιδιά, που είδε αδιάφορες – προς την παιδική προστασία – κυβερνήσεις να έρχονται και να φεύγουν, που δουλεύει ακάματα πάνω σε έναν ιερό σκοπό και έχει σώσει χιλιάδες παιδικές ζωές, βλέπει σήμερα τη νεοφώτιστη Δόμνα Μιχαηλίδου να του κουνά το δάχτυλο για να συμμορφωθεί προς… τας υποδείξεις!  
 
Το υπουργείο θεωρεί πως το Χαμόγελο του Παιδιού δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τις κτηριακές υποδομές που έχει. Πόση υποκρισία κρύβει αυτό όμως! Δηλαδή η Νίκη Κεραμέως που έχει καθιερώσει στην Παιδεία μια ολόκληρη «πολιτεία» από τάξεις – κοντέινερ, και αφήνει χιλιάδες παιδιά να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κτήρια, πληροί τις προϋποθέσεις για να βρίσκεται στη θέση της;  
 
Το Χαμόγελο του Παιδιού γεμίζει το κενό που αφήνει το κράτος  
 
Αν το Χαμόγελο του Παιδιού υστερεί σε ένα βαθμό στις υποδομές του, είναι διότι η πολιτεία δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για να συνδράμει στην αναβάθμιση τους. Κι όμως με τη αδιάκοπη στήριξη του ίδιου του λαού, ο οργανισμός βοήθησε χιλιάδες παιδιά, αναλαμβάνοντας έναν φόρτο εργασίας και προσφοράς 27 ετών, που δεν ανέλαβε ποτέ ο ανύπαρκτος κρατικός μηχανισμός.  
 
Και σήμερα έρχεται η Δόμνα Μιχαηλίδου να κάνει κυβερνητικά πειράματα σε βάρος των παιδιών, επιδεικνύοντας μια εντελώς αχάριστη στάση προς την ιστορική προσφορά του οργανισμού. Ήταν επόμενο η είδηση να προκαλέσει σάλο στον απλό κόσμο των social media που δεν… συμπαθεί και τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  
 
Μπορεί τα παιδιά της… «Αριστείας» να μεγαλώνουν «βασιλικά», να έχουν τις καλύτερες τύχες, και να καταλήγουν σε περίοπτα επαγγελματικά πόστα, όμως τα φτωχά παιδιά του λαού έχουν άμεση ανάγκη από τέτοιους οργανισμούς που αποτελούν κόσμημα για τη χώρα μας.  
 
Η υπόθεση έχει βάθος και το παρασκήνιο φαίνεται πως δεν τιμά καθόλου τις προθέσεις της κυβέρνησης.  
 
Οι πολεοδομικές παραβάσεις είναι απλά μια αστεία πρόφαση, ένας αντιπερισπασμός για να μπει κυβερνητικό χέρι στον οργανισμό. Ο απώτερος στόχος είναι να γίνεται κουμάντο στις δομές όλης της χώρας και να αλλάζουν τα ΔΣ κατά το δοκούν, ώστε να εξυπηρετούνται τα εκάστοτε ιδιωτικά συμφέροντα. Ο ίδιος ο Κώστας Γιαννόπουλος κατήγγειλε δημοσίως την Δόμνα Μιχαηλίδου για «ιδιαίτερη συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα και με κάποιους άλλους» γιατί «υπάρχει πολύ χρήμα στην παιδική προστασία».  
 
Εκεί φτάσαμε. Να μπαίνουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι τύχες των παιδιών. Μετά από διαρθρωτικές αλλαγές υπέρ των ολιγαρχών στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ενέργεια, στη προστασία του περιβάλλοντος, στους κρατικούς οργανισμούς, στις δημόσιες υπηρεσίες, τώρα και η προστασία των παιδιών δίνεται βορά στα μεγάλα συμφέροντα, πίσω από μια επικοινωνιακή βιτρίνα που υπόσχεται «νοικοκύρεμα».  
 
Με νόμους που μπαίνουν στα «μουλωχτά», χωρίς να περνούν από διαβούλευση της Βουλής, κινδυνεύει να μπει λουκέτο στα σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας, Κοινής Διαβίωσης και άλλων χώρων φιλοξενίας του οργανισμού. Λες και η προστασία των παιδιών είναι λιγότερο σημαντική από κάποιες ψυχρές κτηριακές προϋποθέσεις που ορίζουν μερικοί χαρτογιακάδες! 
 
Η προστασία του Χαμόγελου είναι χρέος όλων μας
 
Η τεράστια προσφορά του Χαμόγελου του Παιδιού, ξεπερνά τα όρια κάθε κόμματος και κάθε μικροκομματικής πολιτικής. Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι κοινωνικό εφόδιο και κληρονομιά του λαού. Μετά από τρεις δεκαετίες κοινωνικού έργου, είναι ντροπή το μεγαλύτερο καταφύγιο παιδιών να βλέπει ένα ανάλγητο κράτος να στέκεται εχθρικά απέναντι του.  
 
Το Χαμόγελο του Παιδιού γεννήθηκε και γιγαντώθηκε μέσα στην αγκαλιά του κόσμου. Αυτός ο κόσμος θα συνεχίσει να προστατεύει αυτόν τον οργανισμό μέχρι τέλους, γιατί πολύ απλά έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο κράτος. Εκτός από τις εθελοντικές δομές, η μόνη εναλλακτική για τα παιδιά μας που βρίσκονται σε ανάγκη, είναι μια παντελώς αδιάφορη πολιτεία.  
 
Ο Κώστας Γιαννόπουλος έχει αφιερώσει όλη τη ζωή του στην προσφορά υπέρ του απροστάτευτου παιδιού, και είναι ντροπή να γίνεται τέτοια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του. Σε αντίθεση με τους τακτικισμούς της κυβέρνησης, αυτός ο άνθρωπος έχει ένα ευγενές όραμα και το υπηρετεί πιστά.  
 
Σε τελική ανάλυση, το Χαμόγελο του Παιδιού δεν είναι ούτε τα κτήρια του, ούτε οι υποδομές του, ούτε η ιστορία του, ούτε οι υπηρεσίες του. Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ιδέα, είναι στέγη, είναι παρηγοριά, είναι ασφάλεια, είναι μια μικρή απάντηση στην απορία των παιδιών για τον άδικο κόσμο που μεγαλώνουν. Η προστασία του, είναι χρέος μας προς τους μικρούς μας φίλους. Καθήκον μας για να εξασφαλίσουμε πως το χαμόγελο δεν θα είναι προνόμιο μερικών, άλλα δικαίωμα όλων των παιδιών.  
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.