1 Απριλίου 2022

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΚ30/2022 
31.3.2022
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
 
Σταθερά ταγμένος νονός της συνωμοσίας για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας η Βρετανία δημοσίευσε πρόσφατα κολοβό χάρτη της Κύπρου, με αφαιρεμένα από αυτόν τα κατεχόμενα μέρη μας και τα τελευταία αποικιακά απομεινάρια των βάσεων. Αντί άλλης δικής μας αντίδρασης η Αδούλωτη Κερύνεια υιοθετεί και προωθεί την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κερύνειας, με την οποία συμφωνεί απόλυτα.  
 
Είναι υποχρέωσή μας όμως ταυτόχρονα, να σημειώσουμε ότι ο ίδιος κολοβός χάρτης της Κύπρου συζητείται εδώ και 48 χρόνια και διαμορφώνεται στις δικοινοτικές συνομιλίες για λύση ΔΔΟ. Θα πρέπει λοιπόν η φωνή διαμαρτυρίας μας να στραφεί μαζικά από όλους και ενάντια και στις Δικοινοτικές συνομιλίες για λύση ΔΔΟ, διότι αν επιτρέψουμε στη διαδικασία να ολοκληρωθεί, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ο νέος αυτός Βρετανικός Χάρτης, τον οποίο καταγγέλλουμε. Με λύση ΔΔΟ η Κυπριακή Δημοκρατία θα διαλυθεί και κατάληξη της Κύπρου θα είναι αυτός ο τριχοτομημένος Χάρτης. Θα απομείνει ένα τριχοτομημένο ακυβέρνητο «κιτρινισμένο φύλλο» ριγμένο στην Ανατολική Μεσόγειο.  
 
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Κερύνειας 
 
Η αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Βρετανία 
 
30.03.22 
Δήμος Κερύνειας
 
Σφοδρές αντιδράσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στην κυπριακή κοινωνία προκάλεσε βίντεο που δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, με αφορμή τις χώρες οι οποίες καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Στο συγκεκριμένο βίντεο, παρουσιαζόταν χάρτης της Κύπρου χωρίς τα κατεχόμενα εδάφη και τις δύο βρετανικές βάσεις. Η προκλητική και απαράδεκτη αμφισβήτηση της νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Βρετανία δεν είναι δυνατόν να μείνει αναπάντητη. Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στα κατεχόμενα έσπευσαν να σχολιάσουν πως, για πρώτη φορά ένας επίσημος κρατικός φορέας της Βρετανίας, απεικόνισε την Κύπρο διχοτομημένη, αποδεχόμενος την «πραγματικότητα» που δημιούργησε η τουρκική εισβολή το 1974. Μετά τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις ανάμεσα στην κοινωνία των πολιτών, το βίντεο έχει αφαιρεθεί από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χωρίς όμως μια δημόσια και επίσημη συγγνώμη εκ μέρους των Βρετανών.
 
Βέβαια, θα πρέπει να γίνει σαφές πως, εάν υπάρχουν εδάφη που είναι υπό νομική αμφισβήτηση στην Κύπρο, αυτά δεν είναι τα κατεχόμενα, αλλά οι δύο βρετανικές στρατιωτικές βάσεις. Η πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου στη διένεξη ανάμεσα στη Δημοκρατία του Μαυρίκιου και στη Βρετανία για το Αρχιπέλαγος Τσάγκος, περιλάμβανε την αποχώρηση της τελευταίας στο πλαίσιο της πλήρους αποαποικιοποίησης. Η κυπριακή κυβέρνηση θα έπρεπε με βάση την απόφαση αυτή, να προχωρήσει, ανεξάρτητα από τις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού, θέτοντας ζήτημα διάλυσης των στρατιωτικών βάσεων και αποχώρησης των Βρετανών από την Κύπρο.  
 
Ως Δήμος Κερύνειας τονίζουμε πως η Βρετανία ανέκαθεν διαδραμάτιζε ύπουλο και επικίνδυνο ρόλο στο Κυπριακό, υποσκάπτοντας την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα κατεχόμενα εδάφη μας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας Κυπριακής Δημοκρατίας και ουδέποτε θα αποδεχθούμε παράδοση τους στην επεκτατική Τουρκία, με τις ευλογίες της «εγγυήτριας δύναμης» Βρετανίας. Παρά το ότι, το συγκεκριμένο βίντεο έχει αφαιρεθεί, καλούμε την κυπριακή κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για μια επίσημη βρετανική συγγνώμη.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.