28 Απριλίου 2022

Στις πολύ δύσκολες μέρες μας Δώρο ΘΕΟΥ η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ για την Ελλάδα λέγεται ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ. Προσωπική ΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί
γιατί ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ σε εποχές απαρηγόρητες;
ΚΑΙ γιατί στην Ελλάδα; 
 
ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ γιατί αυτό το ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ που συμβαίνει δηλ. η αδιάλειπτη δακρυρροή της Εφέστειας Εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα Αττικής εδώ και 18 συνεχόμενους μήνες αλλά και η έκτακτη συνεχόμενη Μυροβλησία της από την Μεγάλη Τετάρτη του 2021 είναι σημείο ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ για την πατρίδα μας που δοκιμάζεται τις έσχατες αυτές δεκαετίες με ανέχεια, αμαρτία, διαστροφή, αίρεση και ασθένειες ψυχών και σωμάτων. Αν σε όλα αυτά τα δεινά προσθέσουμε και τις σκοτεινές ή φανερές επιθέσεις των δήθεν φίλων και εχθρών που θέλουν να μας τσαλακώσουν και να μας εξαφανίσουν τότε η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ και όλα αυτά που συμβαίνουν αποδεικνύουν ότι ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν εγκατέλειψε αυτό το περιβολάκι της Μεσογείου την στιγμή που το έχουν περικυκλώσει ακοές μεγάλου και ανθρωποκτόνου πολέμου. 
 
" Ἐξ ἀκενώτου σου Πηγῆς Θεοχαρίτωτε, ἐπιβραβεύεις μοι πηγάζουσα τὰ νάματα, ἀενάως τῆς σῆς χάριτος ὑπὲρ λόγον· τὸν γὰρ Λόγον ὡς τεκοῦσα ὑπὲρ ἔννοιαν, ἱκετεύω σε δροσίζειν με σῇ χάριτι, ἵνα κράζω σοι· Χαῖρε ὕδωρ σωτήριον." λέει το Κοντάκιο ΤΗΣ 
 
Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ είναι πράγματι ΑΚΕΝΩΤΟΣ ΠΗΓΗ ιαματικών, παραμυθητικών χαριτόβρυτων ναμάτων που διαχέονται προς όλους μας και προς όλα τα Έθνη. Ήδη η αναφορά της επονομασίας ΤΗΣ σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε σημείο αναφοράς σε όλο το πλανήτη πριν ακόμα ξεσπάσει ο μεγάλος Πόλεμος στην Ουκρανία και ουδείς σήμερα γνωρίζει πόσο θα επεκταθεί και θα κρατήσει αυτός. 
 
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ  
 
Λαμπροτρίτη του 2022 και στην εορτή των Νεοφανών Αγίων της Λέσβου Ραφαήλ , Νικολάου και Ειρήνης προσήλθαμε για να λειτουργηθούμε στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα όπου και η Εφέστειος Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ. 
 
Δεν είχε ξεκινήσει ακόμα ο Όρθρος και οι λιγοστοί πιστοί μαζί με τις κυρίες που διακονούν τόσο καιρό με απαράμιλλη αγάπη την ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΥ διαπιστώσαμε ότι ολόκληρο το ξύλινο κουβούκλιο της Εικόνας της Παρηγορήτριας ήταν μουσκεμένο δηλ. έσταζε εμπρός - πίσω, έσταζε ΜΥΡΟ και κατέβαινε στο μαρμάρινο δάπεδο που πλέον γλιστρούσε. 
 
Απερίγραπτη ευωδία κατέκλυζε τον Ιερό Ναό και μια προσεκτική ματιά έδειχνε ότι ακόμα και η μεγάλη μαρμάρινη κολώνα που βρίσκεται πίσω από το ξύλινο κουβούκλιο της ΕΙΚΟΝΑΣ και κάτω από την τοιχογραφία του ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ Επισκόπου Σμύρνης ήταν βρεγμένη και γυάλιζε το μάρμαρο της από το ΜΥΡΟ. 
 
ΣΑΝ να είχε ανοίξει μια ΑΚΕΝΩΤΟΣ ΠΗΓΗ με Ζωοδόχα Νάματα, σαν να είμασταν στο Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου είναι και η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ των Ρωμιών. 
 
Και κάτι παραπάνω αδελφοί γιατί αυτό δεν είναι μόνο ύδωρ αγιασμού αλλόμενον εις ζωήν αιώνιον, αλλά ΜΥΡΟ ευωδίας του Παραδείσου, φερμένο στις δύσκολες μέρες μας με τους συνανθρώπους μας που προστρέχουν εις θεραπεία ανίατων ασθενειών και ψυχικών νοσημάτων και βρίσκουν την γιατρειά τους με αυτό.  
 
ΜΥΡΟ που όταν το συλλέξεις ακόμα και αν πλύνεις τα χέρια σου μετά από ώρες δεν χάνεται η ευωδία του. Ακόμα, μαρτυρούν πολλοί πιστοί, όσοι έλαβαν βαμβακάκια από αυτό και το τοποθέτησαν σε κλειστά κουτάκια διαπίστωσαν ότι αυτό το ίδιο βγάζει και άλλο ΜΥΡΟ και δεν εξαντλείται ή δεν χάνεται. 
 
Το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, ότι αυτό το έκτακτο θαυμαστό γεγονός που συμβαίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα δηλ. της αδιάλειπτης Δακρυρροής και Μυροβλησίας της Εφεστείου Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορήτριας επί 18 μήνες δεν μπορεί να το προσεγγίσει ανθρώπινος νους και να το εξηγήσει. Μόνο ένας ΑΓΙΟΣ θα μπορούσε να μας εξηγήσει τι συμβαίνει και ποια είναι η έκταση της Θεομητορικής Προστασίας της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πατρίδα των Ελλήνων την στιγμή που όλος ο πλανήτης φλέγεται από άλυτα προβλήματα. 
 
Αλλά και κάθε καλοπροαίρετη ψυχούλα που ΤΗΝ προσκυνάει και δέχεται τα νάματα των ευεργεσιών ΤΗΣ μπορεί να μας εξηγήσει με το βίωμα της τι συμβαίνει. 
 
Πολλές οι ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ και τα ΘΑΜΑΤΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΉΤΡΙΑΣ που αν συναχθούν μπορούν να αλλοιώσουν την σημερινή δυσκολεμένη κοινωνία που πονά αλλά δεν βρίσκει φάρμακο γιατρειάς. 
 
Είναι πράγματι ευλογία το γεγονός ότι η Μητρόπολη του Βύρωνα και της Καισαριανής αποφάσισε να γεραίρει όλα αυτά τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ και να καθιερώσει την ΣΥΝΑΞΗ της Παναγίας της Παρηγορήτριας την ΚΥΡΙΑΚΗ του ΘΩΜΑ δηλ. το ΑΝΤΙΠΑΣΧΑ με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία για τους ασθενείς και δοκιμασμένους αδελφούς μας και μετά με ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ της Ιεράς Εικόνος. 
 
Με αυτό τον τρόπο θα τιμηθεί η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ ημέρα Αναστάσιμη για να υμνολογήσουμε την Υπεραγία Θεοτόκο με το " ο Άγγελος εβόα την Κεχαριτωμένη .." και οι πιστοί να ευφρανθούν. 
 
ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ σε εποχές απαρηγόρητες
 
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ 
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.



Share

1 σχόλιο:

Νέρια είπε...

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους.
Την έχω προσκηνύσει 4 φορές μέχρι τώρα. Περίπου τις 2 φορές από αυτές το μεγάλο και βαρύ καντήλι που βρίσκεται πάνω από την εικόνα στο κέντρο ανάμεσα σε άλλα λίγο μικρότερα καντήλια (νομίζω έχει 4 στη σειρά)κουνιόταν χωρίς λόγο, χωρίς ρεύμα αέρα, χωρίς να το έχει κουνήσει κάποιος ψηλός άνθρωπος, χωρίς κανένα λόγο γενικότερα. Αν υπήρχε κάτι από τα προηγούμενα θα κουνιούνταν και τα υπόλοιπα καντήλια. Μόνο ένα όμως είχε την ίδια ρυθμική κίνηση για αρκετή ώρα, χωρίς να φθίνει και να γίνεται όσο περνάει η ώρα και πιο αργή. Αντιθέτως ήταν σταθερή και ίδια.

Πιστεύω ότι είναι ένα ακόμη Θεοσημείο μαζί με τη δακρυρροή και τη μυροβλυσία.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.