25 Απριλίου 2022

Άρνηση Συμμετοχής: η Πολωνία δεν θα δέχεται ούτε θα πληρώνει πλέον για μελλοντικές παραδόσεις €μβολίων COVID-19

21 Απριλίου 2022, Arsenio Toledo, Διαβάστε το εδώ
 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος 
 
(Natural News) Η Πολωνία δεν θα δέχεται και δεν θα πληρώνει πλέον για οποιεσδήποτε παραδόσεις του εμβολίου για τον κοροναϊό Wuhan (COVID-19). 
 
Ο Πολωνός υπουργός Υγείας Adam Niedzielski έκανε την ανακοίνωση αυτή την Τρίτη 19 Απριλίου, λέγοντας ότι η ζήτηση για τα εμβόλια COVID-19 έχει μειωθεί ραγδαία. 
 
"Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, χρησιμοποιήσαμε τη ρήτρα ανωτέρας βίας και ενημερώσαμε τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και τον κύριο παραγωγό εμβολίων [Pfizer] ότι αρνούμαστε να πάρουμε αυτά τα εμβόλια αυτή τη στιγμή και επίσης αρνούμαστε να πληρώσουμε", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον πολωνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό TVN24.p 
 
Από τότε που τα εμβόλια COVID-19 έγιναν ευρέως διαθέσιμα, η Πολωνία και η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έλαβαν δόσεις των εμβολίων μέσω συμβάσεων προμήθειας που συμφωνήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους παραγωγούς εμβολίων όπως η Pfizer, η BioNTech και η Moderna. (Σχετικά: Ανάκληση χιλιάδων "εμβολίων" Moderna COVID στην Ευρώπη επειδή περιείχαν "ξένο σώμα"). 
 
Τις τελευταίες εβδομάδες, στην Πολωνία παρατηρήθηκε σημαντικά χαμηλότερη απορρόφηση των εμβολίων COVID-19 από ό,τι στα περισσότερα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, και στην πραγματικότητα έχει πλεόνασμα εμβολίων, μέρος των οποίων η χώρα έχει ήδη πουλήσει ή δωρίσει σε άλλες χώρες. 
 
Η Πολωνία έχει ποσοστό πλήρους εμβολιασμού 59% και περίπου το 31% του επιλέξιμου πληθυσμού έχει λάβει αναμνηστικά εμβόλια. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ για τα ποσοστά πλήρους και αναμνηστικού εμβολιασμού που είναι 72,5 τοις εκατό και σχεδόν 53 τοις εκατό, αντίστοιχα. 
 
--> Οικονομική επιβάρυνση η αγορά εμβολίων COVID-19 
 
Ο Niedzielski δήλωσε ότι ο ίδιος και η πολωνική κυβέρνηση προσπαθούν να επαναδιαπραγματευτούν τις συμβάσεις της χώρας για τα εμβόλια COVID-19. Οι διαπραγματεύσεις αυτές απέβησαν άκαρπες, γεγονός που ανάγκασε τη χώρα να ενεργοποιήσει τη ρήτρα ανωτέρας βίας στη σύμβαση της Πολωνίας για τις παραδόσεις εμβολίων. 
 
Η ρήτρα ανωτέρας βίας απαλλάσσει τους υπογράφοντες από οποιαδήποτε συμβατική ευθύνη ή υποχρέωσή τους όταν αντιμετωπίζουν εξαιρετικές περιστάσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, η Πολωνία πιστεύει ότι η μειωμένη ζήτηση για τα εμβόλια COVID-19 είναι αρκετή για να αποτελέσει εξαιρετική περίσταση. 
 
Ο Niedzielski αναγνώρισε ότι αυτό θα δημιουργήσει μια νομική σύγκρουση μεταξύ της Πολωνίας, της ΕΕ και της Big Pharma, αλλά η χώρα είναι προετοιμασμένη. 
 
Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι η Πολωνία δεν είναι σε θέση να καταγγείλει άμεσα τη σύμβαση για την προμήθεια εμβολίων στη χώρα, καθώς η ίδια η Πολωνία δεν έχει υπογράψει τις συμβάσεις της ΕΕ με τους κατασκευαστές εμβολίων. 
 
Η Pfizer, σε ανακοίνωσή της, συμφώνησε με τον Niedzielski και επεσήμανε ότι η σύμβασή της για την προμήθεια εμβολίων COVID-19 στην Ευρώπη είναι με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι με οποιοδήποτε μεμονωμένο κράτος μέλος της ΕΕ. 
 
Η σύμβαση για την προμήθεια των εμβολίων COVID-19 στην Πολωνία ισχύει μέχρι το τέλος του 2023. Δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη σύμβαση αυτή, καθώς οι λεπτομέρειες των παραδόσεων εμβολίων θεωρούνται εμπιστευτικές. 
 
Από τις λίγες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στο κοινό, ένας κατασκευαστής εμβολίων έλαβε πάνω από έξι δισεκατομμύρια ζλότυ (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) από την Πολωνία, με πάνω από δύο δισεκατομμύρια ζλότυ (467 εκατομμύρια δολάρια) από αυτά για τα εμβόλια COVID-19 που θα παραδοθούν καθ' όλη τη διάρκεια του 2022. 
 
Ο Niedzielski σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να κατανείμει τις 67 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 που πρόκειται να παραλάβει φέτος σε 10 χρόνια και να πληρώσει μόνο για τις δόσεις που έχει παραλάβει. 
 
"Πρόκειται για μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση", δήλωσε ο Niedzielski. "Η Πολωνία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές πιέσεις που σχετίζονται με την εισροή [ουκρανών] προσφύγων". 
 
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα υγείας, ασφάλειας τροφίμων και περιφερειακής πολιτικής Stefan De Keersmaecker δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου την Τρίτη ότι η Επιτροπή είναι ενήμερη για την κατάσταση. 
 
"Τα κράτη μέλη δεσμεύονται από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, αλλά η Επιτροπή, φυσικά, κατανοεί τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Πολωνία", δήλωσε ο De Keersmaecker. "Θα συνεχίσουμε να διευκολύνουμε τη συζήτηση μεταξύ της πολωνικής κυβέρνησης και της εταιρείας προκειμένου να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση". 
 
Για περισσότερες ιστορίες σχετικά με την COVID, επισκεφθείτε το Pandemic.news. 
 
Παρακολουθήστε αυτό το κλιπ εδώ , καθώς ο οικοδεσπότης Harrison Hill Smith μιλάει για τη συνθήκη πανδημίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ψηφιακού διαβατηρίου εμβολίων. 
 
Οι πηγές περιλαμβάνουν:
TheEpochTimes.com
Reuters.com
NYTimes.com
Brighteon.com
------------------ 
 
Δικτυογραφία:
OPTING OUT: Poland will no longer accept or pay for future COVID-19 vaccine deliveries – NaturalNews.com
https://www.naturalnews.com/2022-04-21-poland-to-refuse-future-covid-vaccine-deliveries.html




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.