26 Απριλίου 2022

Οι φιλότουρκοι και ανθέλληνες Αμερικανοί.

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 
 
Οι Αμερικανοί για άλλη μια φορά δείχνουν το απάνθρωπο πρόσωπό τους κατά της Ελλάδος, υπερασπιζόμενοι – όπως πάντα – “το Οθωμανικό Δίκαιο”! Αφού λοιπόν καλύπτουν απόλυτα τον εισβολέα Ρ. Τ. Ερντογάν, αναγορεύοντάς τον σε ειρηνοποιό, που δεν αποδέχεται τις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας, παρά το ότι δεν κλείνει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη, έρχεται και η απάντηση-δήλωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίγκεν, στην ερώτηση που επέβαλε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, για να φανεί το φιλότουρκο πρόσωπο των ΗΠΑ! Πιο συγκεκριμένα ρώτησε ο κ. Ιγνατίου: 
 
«Είναι αποδεκτό από τις ΗΠΑ, χώρες όπως η Τουρκία να αρνούνται να επιβάλουν κυρώσεις στην Ρωσία; Εκτός από την Τουρκία, οι σύμμαχοί σας ακολουθούν τις διαδικασίες των κυρώσεων. Είναι αποδεκτό από τις ΗΠΑ χώρες όπως η Τουρκία να παραβιάζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας;»! 
 
Εύλογο και σαφές ερώτημα και στο οποίο ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ απάντησε:
«Η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. H Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία έχει συνεισφέρει σημαντικά στην προσπάθεια να στηρίξει τον ουκρανικό λαό και να ζητήσει από τη Ρωσία να λογοδοτήσει και επίσης, έχει συντονιστεί πολύ στενά με το ΝΑΤΟ για διάφορες μορφές υποστήριξης. Η Τουρκία επίσης έχει καίριο ρόλο στην προσπάθεια να φέρει Ρώσους και Ουκρανούς κοντά ώστε να επιτευχθεί μια διπλωματική λύση…»!  
 
Δηλαδή, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! 
 
Από ποιους; Από τους Αμερικανούς! Που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 μέχρι τις 11 Απριλίου, οι νεκροί στην Ουκρανία ανέρχονται σε 1842 εκ των οποίων τα 70 είναι παιδιά! 2.493 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων τα 134 είναι παιδιά!  
 
Όμως – σύμφωνα με τον ΟΗΕ – κατά την λυσσαλέα Νατοϊκή επίθεση των 178 ημερών στην Γιουγκοσλαβία, πήραν μέρος 1130 αεροσκάφη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, έγιναν 2.200 αεροπορικές επιδρομές με ρίψη 37 χιλ. βομβών! Καταστράφηκαν 19 νοσοκομεία, 20 κέντρα υγείας, 18 παιδικοί σταθμοί, 176 εκκλησίες και πολιτιστικά μνημεία! Επλήγησαν 2.500 κυβερνητικά κτήρια, 14 αεροδρόμια, 2 διυλιστήρια, 14 γέφυρες του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου! Άμαχοι νεκροί 25 χιλιάδες! Άμαχοι τραυματίες 15 χιλιάδες, εκ των οποίων 2.700 παιδιά! Όταν εμπνευστής της Αμερικανονατοϊκής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία ήταν ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν; Ο οποίος έχει ακεραία την ευθύνη γι΄ αυτά τα εγκλήματα πολέμου, όπως και ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, η ΥΠΕΞ του Μαντλίν Ολμπράιτ και ο τότε Διοικητής του ΝΑΤΟ Στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ, ο οποίος το 2017 ως διευθυντής της εταιρίας Envidity Energy κατέθεσε πρόταση για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Κοσόβου;  
 
Μήπως λοιπόν θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της έναντι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ; Μήπως θα πρέπει να άρει τη δουλική υποχωρητικότητά της στα θέλω των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ;;



Share

2 σχόλια:

Dimitris D είπε...

Εμένα με εντυπωσιάζει που οι Έλληνες πιστεύουν ότι στο εξωτερικό υπάρχουν φιλέλληνες, ανθέλληνες, φιλότουρκοι....
Στην πραγματικότητα της πολιτικής υπάρχουν μόνο συμφέροντα. Αν τα συμφέροντα δύο χωρών είναι τα ίδια υπάρχει στήριξη, αν είναι διαφορετικά δεν υπάρχει στήριξη. Αν βάζεις όρους για να συνεργαστείς και διαπραγματευτείς, κερδίζεις κάτι, αν λες σε όλα ναι δεν κερδίζεις τίποτα.
Ο φιλελληνισμός δείχνει ανωριμότητα, τα παιδιά τα φροντίζουν οι γονείς και έχουν φίλους. Οι ενήλικες πρέπει να εργαστούν για να φροντίσουν τον εαυτό τους, δεν θα τεμπελιάζουν και θα τους ταϊζουν οι φίλοι τους. Απόδειξη ότι ο φιλελληνισμός είναι παραμύθι είναι η πώληση του λιμανιού στην cosco, ο Κινέζος πρόεδρος μίλησε για συνεργασία και πολιτισμό και ο ξεφτιλισμένος Έλληνας πρόεδρος της δημοκρατίας απάντησε "να συνεργαστούμε στο λιμάνι για να βγάλουμε λεφτά".
Απορώ ποιος φτιάχνει τα παραμύθια για το φιλελληνισμό;
Που υπάρχουν αποδείξεις ότι κάποια χώρα μας στηρίζει χωρίς να έχει συμφέροντα;
Συνεργασία Ελλάδας Γαλλίας υπάρχει γιατί τους δίνουμε μερικά δις ευρώ και συμμετέχουμε στους πολέμους τους, πχ ελληνικός στρατός στο Μάλι.

























Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
Ωραία τα γράφετε, ωραίες οι προτάσεις, πιστεύω ότι εκφράζουν και την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού!
Το ερώτημα είναι: ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ;;; Διότι, οι παντός είδους προτάσεις έχουν κάποιον αποδέκτη, ο οποίος λαμβάνει και τις αποφάσεις!
Ο παππούς μου, καταγόμενος από Ανατολική (κατεχόμενη) Θράκη έλεγε πολλές παροιμίες, τις οποίες αποκαλούσε "φυσικούς νόμους"!!!
Στην προκειμένη περίπτωση θα έλεγε: "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα"!!!
... ή, "το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι"!!! Συμπληρώνω μετά από 35ετή εμπειρία στην Διοίκηση: "ΠΑΝΤΑ"!!! Διότι, η συγκεκριμένη παροιμία/κανόνας ΔΕΝ έχει εξαιρέσεις!!!
Δημοσθένης ο Μακεδών

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.