25 Απριλίου 2022

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΑΙΑΤ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
 
Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα σαν υφυπουργός ενέργειας στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ασφαλώς, σαν έξυπνος άνθρωπος και επιτυχημένος διπλωμάτης θα έχετε αντιληφθεί ότι εμείς οι Έλληνες σας δεχθήκαμε στον τόπο μας με καλοσύνη διότι σας θεωρήσαμε σαν δικό μας άνθρωπο. Όχι διότι προωθήσατε την Ελληνο-Αμερικανική συνεργασία, ούτε αναμέναμε ότι θα μας λύσετε τα προβλήματα, αλλά σαν άνθρωπο που βαπτίστηκε στο αρχαίο και σύγχρονο Ελληνικό πνεύμα και μπόρεσε να αντιληφθεί καλύτερα τις ιδιαιτερότητες αυτού του ένδοξου και ιστορικού λαού, που όμως αισθάνεται αδικημένος από την ιστορία και από τους συμμάχους του. Μπορεί κατά καιρούς να σας εκφράσαμε παράπονα αλλά αυτά συμβαίνουν στο κοινό μας σπίτι. 
 
Επίσης, αντιληφθήκατε ότι ο Ελληνικός λαός παρότι θεωρεί την Αμερική σαν δεύτερη θετή του πατρίδα, ακόμη και όσοι δεν την έχουν επισκεφθεί, παράλληλα έχει πανάρχαιους δεσμούς και με τη Ρωσία . Η συγγένεια βέβαια με τις ΗΠΑ εδράζεται στο πνεύμα της Ελευθερίας , Δημοκρατίας, στις κοινές μας Αξίες και στην Αλληλεγγύη, καθώς και στην ισχυρή Ελληνική Ομογένεια της Αμερικής.
 
Οι ΗΠΑ διαχρονικά στάθηκαν πάντα στο πλευρό μας στους πολέμους και στην ειρήνη , με εξαίρεση την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974. Εκεί κατάφωρα μας αδικήσατε όταν ανάψατε « πράσινο φως» στον «Αττίλα» και έκτοτε κάνετε στραβά μάτια εδώ και μισό σχεδόν αιώνα στην στρατιωτική κατοχή της Β. Κύπρου. Επίσης δεν σας πείραξε το “ casus beli” μιας χώρας του ΝΑΤΟ εναντίον άλλης. 
 
Οι δεσμοί μας με τη Ρωσία είναι επίσης πολυεπίπεδοι και πολύ παλαιοί . Ξεκινούν από τους Αργοναύτες που πήγαν προ χιλιάδων ετών στην Κολχίδα για το «χρυσόμαλλο δέρας»(το χρυσό της Γεωργίας) από τους αρχαίους μας προγόνους που εγκαταστάθηκαν στα παράλια του Ευξείνου Πόντου , από τη Βυζαντινή αυτοκρατορία η οποία μετέδωσε στη Ρωσία μέσω του Χριστιανισμού τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ορθοδοξία όχι όμως τη δημοκρατία Η Ρωσία μας βοήθησε στην Εθνική μας Παλιγγενεσία το 1821 και σε άλλα. Ομως το 1922 στήριξε τον Κεμάλ Ατατούρκ να κάνει την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
 
Προσφάτως, όλοι οι Έλληνες σε πλήρη ομοφωνία καταδικάσαμε τη Ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και λόγω αρχών αλλά και λόγω της ομοιότητος της με την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
 
Σήμερον η Ελλάδα υποφέρει εξ αιτίας της εχθρότητας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας , διότι πλήττεται τουριστικά και εμπορικά. Εμείς οι Έλληνες θεωρούμε τη Ρωσία δυτική χώρα παρά τις ιδιαιτερότητες της(αυταρχική διοίκηση, περιορισμένα ανθρώπινα δικαιώματα κ.α) και δεν επιθυμούμε να την χαρίσουμε στην Ασία , εν αντιθέσει προς την Τουρκία η οποία είναι βάρβαρη, Ασιατική και νεο-Οθωμανική χώρα και, παρ’ όλα αυτά την θεωρείτε πολύτιμη «σύμμαχο» 
 
Ασφαλώς, γνωρίζετε ότι η Ελλάδα διαθέτει πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα (Κύπρο, Ανατ. Μεσόγειο, Κρήτη , Ιόνιο) Θα σας είμαστε ευγνώμονες αν τα προωθήσετε προς το κοινό συμφέρον, καθώς και τον αγωγό EASMED. Η Ελλάδα θα σας κατατάξει μεταξύ των διακεκριμένων φιλελλήνων. 
 
Αγαπητέ μας κ. Πάιατ 
Εμπιστευτείτε τους φίλους σας Έλληνες και στηριχθείτε στην πανάρχαια εμπειρία τους λόγω των πολιτιστικών δεσμών με τους γειτονικούς λαούς και τη μακραίωνα παρουσία τους στην περιοχή . Στηρίξτε τους Έλληνες Εφοπλιστές. Αυτοί ανάλωσαν το στόλο τους κατά τον Β’Π.Π και έδωσαν τη Νίκη στην «Μάχη του Ατλαντικού», καθώς και σε κάθε κρίση είναι παρόντες. Γνωρίζουν, τόπους, πρόσωπα και πράγματα. Που υπάρχει πλούτος και πως να τον μεταφέρουν . Αυτοί μπορούν να σας βοηθήσουν αποτελεσματικά . Ας είσαι εσύ το μοιραίο πρόσωπο που υποδαύλισε -όπως λένε- αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία και εσύ ο τυχερός από τη μοίρα να τον τελειώσεις και να φέρεις την Ειρήνη. Οι Έλληνες θα είναι μαζί σας. Καλή επιτυχία στην εκλογή σας.
 
Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
Υποστράτηγος ε.α Συγγραφεύς



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΓΙΑ ΛΙΤΑ, ΕΥΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗ. ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΑΣ ΕΥΓΕ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΑΝ ΝΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΠΑΛ ΕΥΓΕ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.