13 Απριλίου 2022

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΕΚΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΑΝΤΟΣ

Το απόσπασμα τούτο είναι από τον πρώτο παγκόσμιο στην ιστορία Τρωικό Πόλεμο:
 
Αφιερωμένο στον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν και στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Πούτιν
 
Για να διαπιστώσουν με τι ιπποτισμό έκαναν τον πόλεμο οι αρχαίοι πρόγονοι μας (διότι Τρώες και Αχαιοί ήταν αμφότεροι Έλληνες) αλλά και πως εννοούσαν τη δημοκρατία , την οποία την έχουν σήμερα ευνουχίσει σε βαθμό ώστε να μοιάζει πιο πολύ με συγκαλυμμένη ή και τέλεια απολυταρχία . Το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων για τον πόλεμο ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που εκφράζεται στη σύγχρονη εποχή όπου οι πολιτικοί ηγέτες λόγω προσωπικών αισθημάτων διακόπτουν τις πολιτικές σχέσεις, εκτοξεύουν ύβρεις, προβαίνουν σε ποικίλες μικροπρέπειες και είναι έτοιμοι να αρχίσουν ακόμη και πυρηνικό ολοκαύτωμα , ενώ τότε η πολιορκημένη πόλη της Τροίας μπορούσε να παίρνει ελεύθερα νερό από την πηγή που ήταν εκτός των τειχών, χωρίς οι πολιορκητές Αχαιοί να παρεμποδίζουν τις Τρωαδίτισσες να λαμβάνουν νερό από την πηγή. Θα σας παραθέσω αυτολεξεί το σχετικό απόσπασμα από την Ογυγία Ε’ τόμο, σελ. 66 του Αθαν. Σταγειρίτη έτος εκδ. 1815 , Βιέννη"  
 
"Εν δε τη πολιορκία της Τρωάδος Αίας ο Τελαμώνιος (ήτο βασιλιάς της Σαλαμίνος) εφόνευσε είκοσι οκτώ εχθρούς επισήμους και τέλος ήλθεν εις μονομαχίαν με τον Έκτορα (ήτο αρχιστράτηγος των Τρώων και γιος-διάδοχος του βασιλιά Πριάμου), ένθα αφ' ού έρριψαν τα δόρατα εμάχωντο με πέτρας μεγαλωτάτας. Όμως διεχώρισαν αυτούς οι θεοί και ο Αίας εφάνη ανδρειότερος. Υστερον δε εφιλιώθησαν, και εφιλοδωρήθησαν. Και ο μεν Εκτωρ έδωκαν αυτώ ξίφος, αυτός δε εκείνω ζώνην.. Εγένοντο όμως τα δώρα ταύτα ολέθρια.. Επειδή με αυτήν την ζώνην έδησεν ο Αχιλλεύς το σώμα του Έκτορος από του άρματος, ο δε Αίας εσφάγη με εκείνο το ξίφος..."  
 
Για να μην αναφέρω την επίσκεψιν του γέρο Πρίαμου εκείνο το βράδυ που ο Αχιλλεύς σκότωσε το γιό του και απροειδοποίητα μπήκε στη σκηνή του Αχιλλέως σαν ικέτης για να ζητήσει το σώμα του νεκρού γιού του. Ο μεγαλόψυχος Αχιλλεύς παρά την υπόσχεση που είχε δώσει στο στράτευμα να πετάξει το σώμα του Εκτωρα στο δάσος για να το φάνε τα άγρια θηρία, διέταξε να το στολίσουν και να του βάλουν τα νενομισμένα κτερίσματα. Μετά παρέθεσε δείπνο παρηγοριάς στο γέρο Πρίαμο με βασιλικές τιμές, του είπε λόγια παρηγορητικά και συμφώνησαν για τα κακά του πολέμου. Εν συνεχεία διέταξε εκεχειρία 12 ημερών για να θάψουν οι Τρώες το νεκρό και να το πενθήσουν και κατευόδωσε τον Πρίαμο έξω από την σκηνή του ....."  
 
Πριν ακόμη υπάρξει η λέξη «Δημοκρατία» το εκστρατευτικό σώμα των Ελλήνων στην Τροία έκανε πράξη τη δημοκρατία. Κάθε κρίσιμη απόφαση για την διεξαγωγή του πολέμου, ετίθετο σε λαϊκή συνέλευση όλου του στρατεύματος και η απόφαση ελαμβάνετο με πλειοψηφία είτε με ψηφοφορία της εποχής (σφαιρίδια, ή λίθους) είτε δι’ ανατάσεως της χειρός. Τώρα οι ηγέτες και μόνον γνωρίζουν ποια όργανα αποφασίζουν για τους πολέμους, Πάντως όχι οι λαοί οι οποίοι είναι κατά κανόνα εχθροί των πολέμων, με εξαίρεση του πατριωτικού πολέμου για την απόκρουση του εισβολέα.  
 
Αυτά γράφει η Ιλιάδα του Ομήρου. Οι σημερινοί ηγέτες είναι δειλοί, αριβιστές, μικρόψυχοι, δόλιοι, μοχθηροί, με εγκληματικά αισθήματα, εν αντιθέσει με τους αρχαίους Έλληνες ηγέτες, οι οποίοι ήσαν ανδρείοι, αγαθοί, μεγαλόψυχοι και υψηλόφρονες.
 
Όμως τώρα προτιμούμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας τη Βίβλο των «προπατόρων» ημών η οποία διδάσκει μίσος, εγκλήματα, γενοκτονίες, αιμομιξίες και Σόδομα και Γόμορρα.
 
Σήμερα οργιάζει η προπαγάνδα αμφοτέρων και συσκοτίζει την αλήθεια. Οι υπερδυνάμεις είναι ιμπεριαλιστικές η δε Ε.Ε άβουλη και ακέφαλη δίκην Μέδουσας συρόμενη και φερόμενη από τα ρεύματα της αυτοκαταστροφής των λαών της.  
 
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α -Συγγραφεύς



Share

2 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. ΕΥΓΕ.
ΑΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ...

Στο δια ταύτα περί περί πυρηνικού ολέθρου, που απειλούν και οι μεν και οι δε, ολόκληρη την υφήλιο, αυτονόητο και βέβαιον είναι ότι δεν θα «ξεχωρίσει» «καλές» και «κακές», «ειρηνόφιλες» ή «πολεμοκάπηλες» χώρες … ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ …. Εμπρός λοιπόν δειλοί «μεγάλοι» ηγέτες ξεπεράστε και αυτόν τον εγκληματία Χίτλερ …. Μην διστάσετε …. Μην νοιάζεστε, η παγκόσμιος ιστορία μέχρι τον 21ο αιώνα, θα χαθεί και μαζί με αυτήν οι απεχθείς ημέρες και πράξεις σας, αφού πλέον ούτε ιστορικός δεν θα υπάρχει για να γράψει και την δική σας ιστορία…. Σε λίγο ολόκληρη η γη, πυρηνική βόμβα θα γίνει για όλο το σύμπαν και θα καταστρέψει, αυτά όλα που εν σοφία εποίησε ο μεγαλοδύναμος και βασίζονται στην απόλυτη ισορροπία της φύσης …. ΑΘΛΙΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Ο πόλεμος που μαίνεται από την 24η Φεβρουαρίου μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχει μοιραία δημιουργήσει φόβους ότι και τα πυρηνικά όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, δεδομένου ότι ΗΠΑ και Ρωσία διαθέτουν πλέον χιλιάδες, ενώ και Κίνα, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Πακιστάν, Βόρεια Κορέα και Ισραήλ επίσης να είναι εξοπλισμένες με τέτοια.
Οι σημερινές ατομικές βόμβες είναι πολλάκις, πιο ισχυρές από αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου … και επιβάρυναν ραδιενεργά αέρα, θάλασσες σε βαθμό που μόνο σε … εκατοντάδες (;) χρόνια ίσως η μόλυνση αυτή εξασθενήσει…. και αν, αφού μέχρι και σήμερα όλες οι χώρες με δοκιμαστικές πυρηνικές εκρήξεις συνεχίζουν να μολύνουν, τον αέρα, την γη μας, τις θάλασσες μας με ραδιενέργεια ολέθρια για τον κόσμο μας.... Ήδη το πρώτο κατώφλι προς την κόλαση το ανεβήκατε ... χωρίς γυρισμό ... Άθλιοι. Δειλού γαρ αντρός δειλά και φρονήματα.
Και μάταιο σήμερα είναι να διδαχθούν οι σημερινοί ηγέτες περί παλληκαριάς και αξιοπρέπειας σε μια μάχη, που οι ένδοξοι πρόγονοι μας έμφυτα είχαν ... Δεν κρατάνε σπαθιά τώρα .. απλά εκ του μακρόθεν κόκκινα κουμπιά ολέθρου πατάνε και όποιο πάρει ο χάρος .... παιδιά, αμάχους, γέροντες και νέους .... Και κάποιοι από εμάς χειροκροτούν, είτε τους μεν είτε τους δε εγκληματίες πολέμου ... Ως εάν να παρακολουθούμε ταινία επιστημονικής φαντασίας ολικής καταστροφής!!!! Δεν είναι εικονική πραγματικότητα κύριοι .... είναι αληθινή και αιματοβαμμένη με πραγματικό αίμα αθώων .... Αχνίζει το αίμα αυτό και σε λίγο θα φτάσει και έξω από τις δικές μας πόρτες ... αν δεν αφυπνισθούμε ... ειδικά και εμείς οι Έλληνες.
ΤΕΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Μ.Ρ.


Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.