20 Ιανουαρίου 2022

ΑΑΑ «Χιούμορ»; (Ασεβές, Ανόσιο, Ανίερο «χιούμορ»;)

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χρονόπουλος
 
· Ορισμένοι καθηγητές διαθέτουν και χιούμορ.  
· Πολλοί συμπολίτες μας όμως αγνοούν την έννοια του χιούμορ. Το μπερδεύουν με τα σαχλά αστειάκια, τις πλακίτσες, τις προσβολές, τη χλεύη, τον εξευτελισμό.  
· Ακόμη κάποιοι (και καθηγητές) προσπαθούν να κάνουν επίδειξη πνεύματος.  
Φεύ ! Το πνεύμα, όπως και το χιούμορ, ή το διαθέτεις, ή όχι.  
Αν προσπαθήσεις να επιδείξεις κάτι που δεν έχεις, τότε –μοιραία – ισχύει το: «εκ του μη έχοντος ουκ αν λάβεις».  
 
Ορισμένοι –όπως ο κος Ηλίας- καταφεύγουν σε ένα κακόγουστο, φτηνό και ανίερο σκίτσο διακωμώδησης της Θρησκείας.  
Ξενίζει η απέλπιδα, ασύγγνωστη ανάρτηση ευτελούς χλευαστικού σκίτσου και μάλιστα παραμονή Χριστουγέννων!!!.  
Που άραγε οφείλεται αυτή η τάση αυτοέκθεσης του κου καθηγητή;  
Πως εξηγείται μια τέτοια ασέβεια;  
 
Στην προσπάθεια μου να βρω μια εξήγηση (στο δυσεξήγητο), κατέληξα στο συμπέρασμα πως προδόθηκε. Τον πρόδωσε η ευφυΐα και το πηγαίο του χιούμορ τα οποία εκχύθηκαν και έρρευσαν από τους κροτάφους του, έσταξαν και αποτυπώθηκαν δίκην σκίτσου μεγαλόπνευστου, στο χαρτί!.  
 
Επόμενο ήταν να ξεσηκωθούν οι Χριστιανοί που αποτελούν και την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.  
 
Η Εκκλησία /Ιεραρχία, απλοί πιστοί, αλλά και κάθε νουνεχής άνθρωπος (ένθεος, ή άθεος) ενοχλήθηκε.  
Δεν επιτρέπεται να καλαμπουρίζει κανείς, να διακωμωδεί, να χλευάζει τα Θεία, την πίστη, την Ορθοδοξία, αλλά και την κάθε Θρησκεία. Υπάρχουν αναρίθμητα πεδία σχολιασμού, ειρωνείας, σάτιρας, όπως –πχ- να χλευάσει κανείς ένα πρόσωπο που κάνει ό, τι ανίερο /ανόσιο , προκειμένου να διατηρείται στην πλανεύτρα επικαιρότητα με εμφανίσεις, άρθρα, ακόμη και σκίτσα, αντιθρησκευτικού περιεχομένου.  
 
Υπάρχει όμως και συνέχιση της θλιβερής υπόθεσης: Προσκεκλημένος στον SKY ο κος Ηλίας, αντί να απαντήσει για την ταμπακιέρα, ή –έστω- να ζητήσει συγγνώμη, αναλώθηκε στην διετή προσφορά του, καθώς και στον εκθειασμό των αρχών και αξιών της Ορθοδοξίας (!).
 
Μας κάλεσε να: «Αναστοχαστούμε τις Άγιες μέρες και να θυμηθούμε τις βασικές μας αξίες. Την αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αυτές είναι οι θεμελιώδεις αξίες της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης» …..Κρινοστόλιστο, από καθ’ έδρας, κήρυγμα/ομολογία πίστης. Μόνο που δεν πείθει επειδή δεν συνάδει με τον ανίερο διάλογο της Θεοτόκου με τον Ιωσήφ (περί κορωνοιού και κρίνου!...).  
Αλήθεια, τι ήθελε να πει ο ποιητής;  
- Υπήρχε κορωνοιός και μάσκες τότε /προ Χριστού;  
- Τι εννοιολογική και λογική συνάφεια έχουν αυτά, με τον κρίνο που τον …. κατάπιε ο Ιωσήφ … αμάσητο (!).  
- Όλη αυτή η …. μεγαλοφυής σύλληψη «χιουμοριστικής» (ο Θεός να την κάνει και χιούμορ) προσέγγισης αναπόφευκτα δημιούργησε έντονο προβληματισμό.  
- Αν κάποιοι θεωρούν –και δημοσιογραφούν αντιπαρατιθέμενοι – ότι επρόκειτο για έξυπνο ή κακό χιούμορ (έστω και black), - τους πληροφορώ ότι Ονοσκιαμαχούν (=ερίζουν περί όνου σκιάς). Δεν υπάρχει αντικείμενο διαφωνιών ή συζητήσεων, αφού ο χλευασμός της (κάθε) Θρησκείας δεν θεωρείται (τουλάχιστον από υγιείς, μη νοσηρούς εγκεφάλους), χιουμοριστική ενασχόληση /πεδίο !...  
 
ΥΓ Σκέπτομαι μήπως ήταν θεόπνευστη –χρονιάρες μέρες- η όλη ενέργεια.  
Να γεννηθεί (μαζί με την γέννηση του Θεανθρώπου) και ένα αποκύημα ενός επινοητικού (του κου Ηλία) ανθρώπου ώστε να απολαύσουν οι συνάνθρωποι του υψηλοτάτου, υψιπετούς επιπέδου χιούμορ.  
Ίσως οι διαμαρτυρόμενοι Ιεράρχες να πρέπει, αντί να ασχολούνται (ήδη το έπραξε κάποιος) με τον αφορισμό του, να αναθεωρήσουν. Να τον εναγκαλιστούν, να τον ανακηρύξουν: … Ισαπόστολο αφού με το «χιούμορ» του συμβάλλει στην ενδυνάμωση της Χριστουγεννιάτικης χαράς. Διπλή χαρά, διπλή γιορτή. Τι καλύτερο!....  
(Σ.Σ Πέραν από το δεδομένο: χείριστο!).Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.