5 Ιανουαρίου 2022

Οι νεκροί της ΕΛΔΥΚ δεν ήταν σε «πολεμική υπηρεσία»

Μπαλάκι μέσα στις δικαστικές αίθουσες έγιναν ΕΛΔΥΚαριοι, ήρωες της εισβολής που κατέθεσαν τη ψυχή τους στην Κύπρο, τις μέρες της μαύρης εισβολής του 1974. Όπως γράφει το protothema.gr πολιτεία και Δικαιοσύνη απαξιώνουν τους ήρωες και μετά από 18 χρόνια δικαστικού αγώνα, το Συμβούλιο της Επικρατείας τούς ζητά να ξεκινήσουν από την αρχή κάνοντας αίτηση στο Πρωτοδικείο.

Σαράντα επτά χρόνια μετά την εισβολή στη Μεγαλόνησο οι Ελλαδίτες στρατιώτες που υπηρετούσαν εκεί για να υπερασπιστούν τα κυπριακά και κατ’ επέκταση ελληνικά εδάφη, σέρνονται ακόμη και σήμερα στα ελληνικά δικαστήρια διεκδικώντας το αυτονόητο, αυτό που η πατρίδα δεν έκανε επί σειρά ετών, να τους να αναγνωρίσει την πολεμική υπηρεσία στην Κύπρο, μέχρι την έκδοση του νόμου 2641/1998 που αναγνώρισε μεν την πολεμική τους υπηρεσία, αφήνοντας όμως ένα μεγάλο κενό 24 ετών (από το 1974 έως το 1998) μη αναγνώρισης.

Οι ήρωες της Κύπρου που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια δεν μπορούν να δικαιωθούν, καθώς η Δικαιοσύνη τούς λέει πότε ότι αρμόδια είναι τα διοικητικά και πότε τα πολιτικά δικαστήρια. Τα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία επιδικάζουν αποζημιώσεις για ηθική βλάβη και την ίδια ώρα το Συμβούλιο της Επικρατείας τούς λέει ότι αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια και να προσφύγουν εκεί εκ νέου για να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις.

Το αποκορύφωμα είναι ότι την ίδια στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο ζητάει από τους ανθρώπους που πρόταξαν τα στήθη τους στον «Αττίλα» να επιστρέψουν τις αποζημιώσεις σε περίπτωση που κάποιο δικαστήριο είχε κηρύξει προσωρινά εκτελεστή απόφαση και είχε διατάξει την καταβολή τμήματος της ολικής αποζημίωσης που είχε επιδικάσει.

Δέκα Ελλαδίτες, επί το πλείστον Πεζικάριοι, το διάστημα από 20/7/1974 έως 20/8/1974, υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία στην Κύπρο, όπου είχαν αποσταλεί από τον Ελληνικό Στρατό προς ενίσχυση των ελληνοκυπριακών δυνάμεων και έλαβαν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά την εισβολή των Τούρκων στη Μεγαλόνησο. Η εκεί παρουσία τους βεβαιώνεται μάλιστα και από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Η Αγωγή

Το 2003 κατέθεσαν, λοιπόν, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή κατά του Δημοσίου, υποστηρίζοντας ότι, αν και πολέμησαν εναντίον των Τούρκων στην Κύπρο με διαταγή εντεταλμένων αξιωματικών του ελληνικού κράτους, το Δημόσιο αρνήθηκε να αναγνωρίσει την εκεί πολεμική υπηρεσία τους από το τέλος του 1974 έως την έκδοση του νόμου 2641/1998, οπότε και αναγνωρίστηκε τελικά. Ισχυρίστηκαν ότι υπέστησαν προσβολή της προσωπικότητας και της υπόληψής τους (ηθική βλάβη) και λόγω της παραλείψεως αυτής του Δημοσίου παραβιάστηκε η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Μάλιστα, η εν λόγω ηθική βλάβη κατέστη βαρύτερη και «από το γεγονός ότι μερίδα των Ελλήνων θεωρεί αυτούς ως λαβόντες μέρος στο πραξικόπημα εναντίον της νόμιμης κυβερνήσεως της Κύπρου». Ετσι, αξίωσαν 200.000 ευρώ με τον νόμιμο τόκο υπερημερίας, ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης τους.

Πράγματι, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε ότι οι δέκα «υπέστησαν βαριά προσβολή της προσωπικότητάς τους από την παράνομη ως αντίθετη στον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου που αποτελεί, κατά το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, πρωταρχική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας, παράλειψη της τελευταίας να προβεί επί 24 έτη στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να χαρακτηριστεί ως πολεμική η περίοδος Ιουλίου - Αυγούστου 1974 για τις Ελληνικές Δυνάμεις που συμμετείχαν στην απόκρουση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο». Και επιδίκασε στον καθένα το ποσό των 100.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση.

Η Αναίρεση

Το Δημόσιο άσκησε αναίρεση στο Διοικητικό Εφετείο κατά της πρωτόδικης απόφασης, το οποίο το 2011 αποφάνθηκε ότι η παράλειψη αυτή του Δημοσίου «ήταν παράνομη ως αντίθετη στον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου, ο οποίος, κατά το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας».

Επισήμαναν, ακόμη, οι εφέτες ότι οι συμμετέχοντες «στις πολεμικές αυτές επιχειρήσεις, ανταποκρινόμενοι στην υπέρτατη υποχρέωσή τους ως Ελλήνων πολιτών, ανέμεναν ότι η προσφορά τους αυτή θα αναγνωριζόταν τουλάχιστον από τη συντεταγμένη Πολιτεία και δεν θα αγνοείτο ή αποσιωπάτο» και επικύρωσαν ως αποζημίωση το ποσό των 100.000 ευρώ που τους είχε επιδικαστεί.

Και πάλι το Δημόσιο άσκησε στο ΣτΕ αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης. Οι σύμβουλοι Επικρατείας δέκα χρόνια μετά την αναίρεση του Δημοσίου έκριναν ότι έχει λήξει ο εύλογος χρόνος κατά τον οποίο οι μπορούσαν οι δέκα πολίτες να διεκδικήσουν τις αξιώσεις τους στα διοικητικά δικαστήρια και πλέον «δικαιοδοσία έχουν τα πολιτικά δικαστήρια».

Με άλλα λόγια, 47 χρόνια μετά την εισβολή στην Κύπρο, 24 χρόνια μετά τη μερική αναγνώριση από το ελληνικό κράτος της πολεμικής υπηρεσίας τους στην Κύπρο, 18 χρόνια μετά την κατάθεση της αγωγής στο Πρωτοδικείο και 10 χρόνια μετά την παραμονή της αναίρεσης στο ΣτΕ κατά της εφετειακής απόφασης, οι σύμβουλοι Επικρατείας λένε τώρα σε όσους πολέμησαν στην Κύπρο κατά του εισβολέα: «Ξεκινήστε από μηδενική βάση στα πολιτικά δικαστήρια» (Πρωτοδικεία).

Ο παραλογισμός

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Δημόσιο ζητούσε από το ΣτΕ να επιστρέψουν οι δέκα Ελλαδίτες το ποσό της αποζημίωσης που πιθανόν τους είχε επιδικαστεί προσωρινά. Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν το αίτημα, καθώς δεν πρόκυψε ότι είχε δοθεί τμήμα της αποζημίωσης, σημειώνοντας: «Αν γίνει δεκτή η αίτηση αναιρέσεως, διατάζεται και η επιστροφή του ποσού που είχε τυχόν καταβληθεί δυνάμει της αναιρουμένης αποφάσεως, εφόσον τούτο ζητήθηκε με την αίτηση αναιρέσεως».

Πηγή: protothema.gr



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΖΩΝΤΕΣ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΕΛΔΥΚ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΙ,

Απέναντι τους οι Τούρκοι έχουν παρατάξει χιλιάδες γιουρούκκηδες και ότι καλύτερο διαθέτουν. Έχουν αποφασίσει να μην τελειώσουν τον πόλεμο αν δε καταλάβουν το στρατόπεδο της ελδυκ θέλοντας να ξεπλύνουν τη ντροπή για τη ζημιά που τους έκανε η ελδυκ στο πρώτο γύρο της εισβολής!!! Η αναλογία δυνάμεων είναι εφιαλτική ΕΝΑΣ Έλληνας Στρατιώτης προς 22 Τούρκους!!!!

1974. ΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ…..ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΝΙΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΣΦΑΙΡΑ ΠΟΛΈΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΑΝ ΤΟΥΣ 30ΠΛΆΣΙΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥ….ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΙΟΝΕΛΙ, ΕΦΤΑΣΑΝ ….ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΑΝ …ΜΑΤΑΙΑ ΑΝΕΜΕΝΑΝ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ…, ΟΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ…
2. EΧΘΡΟΣ

Περί την 05.000 εχθρικά αεροσκάφη επιτίθενται άνωθεν της περιοχής ημών. 05.20 ω εβομβαρδίσθη πυρχία τεταγμένης εγγύς του χώρου του ΣΔ της ΕΛΔΥΚ. Από 07.00 ώρας η τοποθεσία του Στρατοπέδου και η πέριξ τάυτης τοιαύτη, βάλλεται υπό πυρών όπλων καμπύλης τροχιάς. Την 08.30 ω ο εχθρός εξαπέλησεν επίθεσιν εναντίον της τοποθεσίας Στρατοπέδου με ιδιαιτέρων έντασιν εις την τοποθεσίαν αμύνης του Αγγλικού κολλεγίου (GLAMMAR SCHOOL), υποστηριζόμενος υπό πυρών καμπύλης τροχιάς και αρμάτων. Περί της μεσημβρινάς ώρας η επίθεσις ανεκόπη αποκρουσθείσα επιτυχώς. Τα προωθημένα φυλάκια συνεπτύχθησαν εγκαίρως. Μετά παρέλευσιν μιας (1) ώρας η επίθεσις επανελήφθη, αποκρουσθείσα και πάλιν περί την 17.40 ω. Αι βολαί όπλων καμπύλης τροχιάς εσυνεχίσθησαν και πέραν της ώρας ταύτης, με ιδιαιτέραν έντασιν εις την περιοχήν του Αγγλικού κολλεγίου και υψώματος «Λ2». Ισχυρά πυρά όπλων καμπύλης τροχιάς και τοιαύτα αεροπορίας εδέχθη η τοποθεσία τάξεως των όλμων με συνέπειαν να καταστραφή το όχημα το φέρον τα πυρομαχικά των όλμων και ΠΑΟ 106 χλμ.

3. ΗΜΕΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ

Περί τας μεσημβρινάς ώρας απεφασίσθη η μεταφορά του ΣΔ/ΕΛΔΥΚ από περιοχήν «ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΗΣ» εις περιοχήν ΜΟΝΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ (Νο 283879). Μετά την απομάκρυνσιν του ΣΔ η τοποθεσία ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΗΣ εμβλήθη ισχυρώς υπό πυρών όπλων καμπύλης τροχιάς. Με το ΤΦ ο ΣΔ μετεκινήθη εις περιοχήν ΑΝΩ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ (Εργοστάσιον ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ). Δια την ενίσχυσιν της πιεζομένης τοποθεσίας του Στρατοπέδου, η ΕΛΔΥΚ διέταξε την ΙΛΗΝ αρμάτων συν Δ/ρίαν Ταφ/ρων όπως προωθηθή εις το ύψωμα του Αγγλικού Κολλεγίου. Ομοίως διέταξε την Διμοιρίαν Αναγνωρίσεως να προωθηθή εις Στρατόπεδον της ΕΔ (εγγύς αεροδρομίου) δια την κάλυψιν εφισταμένου κενού εις περίπτωσιν αποχωρήσεως της ΕΔ. Εις την τοποθεσίαν του 2ου ΤΠ διεπιστώθη κενόν τι εις την διάταξιν εκ της κατευθύνσεως Δως αεροδρομίου. Προς κάλυψιν του κενού τούτου η ΕΛΔΥΚ διέταξε το 2ον ΤΠ να διαθέση Δ/ρία Πεζικού και ουλαμόν Τ/Θ οχημάτων (ΜΑΡΜΟΝ) προς την κατεύθυνσιν ΠΕΤΑΛΙΑΣ (WD 23588).
Tην 20.00 ω ελήφθη διαταγή του ΓΕΕΦ, ήτις καθώριζεν όπως η ΕΛΔΥΚ αναλαμβάνουσα το εις ΔΙΥ διατεθέν 2ον ΤΠ μετά των όπλων υποστηρίξεως ως και την διαταχθείσαν εις 11ον ΤΣ Διλοχίαν του 1ου ΤΠ +Δ/ρίαν όλμων 4,2΄΄, Ομαδα ΠΑΟ 106 χιλ. (2 στοιχεία) και Πυρ/χίαν Α/Τ πυροβόλων 6 λιβρών (3 στοιχεία), αμυνθή της τοποθεσίας «ΜΟΥΤΙ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ» (WD 200200), «ΚΟΜΟΡΑΤΣΟΣ» (WD 160930), «ΑΡΟΔΑΦΙΝΗ»(WD 135935) με ετοιμότητα αποκρούσεως από ΠΦ της 15.8.74.
Ο ΣΔ της ΕΛΔΥΚ μετεκινήθη εκ της του, ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ εις χωρίον ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΜΥΘΙΑΣ.
Απώλειαι:

Αξκοί, Νεκροί δύο (2)

Αξκοί αγνοούμενοι δύο (2)

Μον. Υπαξκοί: Νεκροί: δύο (2)

Μον. Υπαξκοί: Αγνοούμενοι εις (1)

Οπλίται: Νεκροί εβδομήκοντα έξι (76)

Οπλίται: Τραυματίαι είκοσι δύο (22)

Οπλίται: Αγνοούμενοι δύο (2)

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ".
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΑΙΩΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΘΑΝΟΥ, Ο ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΣ.
ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΗΤΑΝ ΝΕΑΡΟΣ ΤΟ 1997. ΕΥΓΕ1
"Αιωνία η μνήμη των αφανών ηρώων που τίμησαν με το αίμα τους την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και κράτησαν ψηλά το γόητρο της μικρής Κύπρου μπροστά στο τουρκικό γίγαντα......"

Το τιμητικό αυτό βιβλίο το αφιέρωσε στα Ελληνόπουλα αυτά, που στάθηκαν κι έπεσαν εκεί που τους είχε τάξει το έθνος. Σε ένα απέλπιδα αγώνα. Νέες Θερμοπύλες και νέα Μανιάκια, νέοι Λεωνίδες και Παπαφλέσσες, πολέμησαν ενώ γνώριζαν τη δύναμη του εχθρού και το σίγουρο τέλος τους ...

Η ΚΥΠΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΗΜΕΝΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΊΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΈΜΗΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΣΟΝΤΑ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ....ΝΑΙ ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΩΝΤΑΙ ...
Η Κύπρος με λίγη βοήθεια και συμπαράσταση, τους βαρβάρους θα έριχνε στη θάλασσα…. Χιλιάδες τα ερωτηματικά, μηδέν οι απαντήσεις… Η άοπλη και εγκαταλελειμμένη Ελληνική Κύπρος ΕΑΛΩ….Η Κύπριδα Ελληνίδα Ιφιγένεια, από τον αρχιερέα Κάλχα, σε Ελληνικό βωμό θυσιάστηκε και το αναβλύζον αίμα της, χείμαρρος ορμητικός έγινε και έφερε την πολυπόθητη Δημοκρατία στην Ελλάδα, αλλά όχι και της Κύπρου την Ελευθερία και την απόδοση δικαιοσύνης…

Πραγματικά ο λογισμός μου σκοτίζεται για την εγκατάλειψη της Ακριτικής Ελληνικής Κύπρου, που ανά τους αιώνες αγωνίζεται να παραμείνει Ελληνική… Γιατί; Γιατί; Tu quoque Brute fili mi;
Οι ολίγοι παρά το ότι γνώριζαν ότι οι μύριοι βάρβαροι θα περάσουν, φύλαξαν Θερμοπύλες και έπεσαν μαχόμενοι. Όλοι, σε όλα τα πεδία των μαχών… Κανείς ΕΛΛΗΝΑΣ Κύπριος και Ελλαδίτης αδελφός δεν δείλιασε…Κανείς..!
ΑΑ



Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.