17 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ… ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ Ή ΚΑΛΑΜΙ;

Γράφει η Μαίρη Καρά
 
    Η εξάσκηση της δημοσιογραφίας σήμερα εξακολουθεί να θεωρείται λειτούργημα; ΄Η ένα από τα κερδοφόρα επαγγέλματα, ή μήπως ευκαιρία καριέρας και προσωπικής προβολής, τόσο των συντακτών όσο και των εκδοτών; Οι απόψεις και οι απαντήσεις εναπόκεινται στις Αρχές και τα πιστεύω του κάθε υποψήφιου δημοσιογράφου, σύμφωνα με τα κριτήριά του και τις επιδιώξεις του για την παροχή της πληροφορίας από τον Τύπο.
 
    Ο δόκιμος συντάκτης γιατί επέλεξε να υπηρετήσει την ενημέρωση στον Τύπο; Για προσωπικά οφέλη ή για προσφορά Γνώσης; Αυτό είναι θέμα που θα έπρεπε να απασχολεί τους Εκδότες των εφημερίδων και τους ιδιοκτήτες των Τηλεοπτικών Καναλιών. Όμως αφού και οι ίδιοι υπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα με τις επιχειρήσεις τους… για ποιο λόγο να ενδιαφέρονται για τις Αρχές και τις Αξίες των υπαλλήλων τους;  
 
    Βασικά η δημοσιογραφία για τους ακέραιους υποστηρικτές της θεωρείται λειτούργημα. Πιστεύουν πως είναι το οχυρό της Αλήθειας και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Οι εκδοτικοί παράγοντες που την επιβουλεύονται, για να προωθούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, αντιστρέφουν τον αληθινό σκοπό της δημοσιογραφίας, που είναι η ανάδειξη της Αλήθειας και μεταδίδουν παραπληροφόρηση και ψευδείς ειδήσεις.  
 
    O καλός δημοσιογράφος ρίχνει τον σπόρο για πνευματική άνοδο και δεν γίνεται κίνητρο βλάβης αθώων ανθρώπων. Μπορεί βέβαια κάποιες φορές να μην είναι σωστές οι πληροφορίες του, αλλά η εντιμότητα και η ακεραιότητά του είναι οι παράγοντες που τον οδηγούν, στο να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να αποκαταστήσει την Αλήθεια και να καταρρίψει τα ψεύδη, στα οποία και ο ίδιος μπορεί να έπεσε θύμα. Δεν είναι δηλαδή μόνο αυτός που αποκαλύπτει, αλλά κόπτεται για την Αλήθεια και χωρίς δισταγμό διορθώνει το τυχόν λάθος του.  
 
    Η Δημοσιογραφία σήμερα έχει ρίσκο και ας την θεωρούν κάποιοι Ανυποψίαστοι αναγνώστες (που πιστεύουν μόνο ό,τι διαβάζουν) εύκολο τρόπο επαγγελματικής αναρρίχησης και κοινωνικής καταξίωσης. Αυτοί οι επιφανειακά σκεφτόμενοι και δρώντες, δυστυχώς δεν έχουν πολλές ελπίδες να εντρυφήσουν στην πολύτιμη Γνώση και να κατέχουν την ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.