20 Ιανουαρίου 2022

ΗΠΑ εναντίον Ρωσίας. Ο πλανήτης σε «παίγνιο» πυρηνικού ολοκαυτώματος

Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός
Συγγραφέας – Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής 
 
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παραδεχτούν ακόμη, ότι πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν είναι ο Μπόρις Γιέλτσιν αλλά ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν. Με το γεωστρατηγικό ρολόι τους σταματημένο στον χρόνο θέλουν ξανά να παραβιάσουν βάναυσα έναν θεμελιώδη κανόνα που λέει: «ποτέ μην κάνεις το λάθος να θέλεις να εξευτελίσεις έναν νικημένο αντίπαλο.» Αυτό είχαν συνηθίσει να κάνουν επί Γιέλτσιν. Σήμερα αν επιμείνουν στην ίδια τακτική εκβιάζουν ένα πλανητικό πυρηνικό ολοκαύτωμα και την αυτό-καταστροφή τους. Οι καιροί άλλαξαν. Η Ρωσία άλλαξε.
 
Κάποτε οι ΗΠΑ και η Δύση «νίκησαν» την Σοβιετική Ρωσία (ΕΣΣΔ) εκμεταλλευόμενες τα προβλήματα του σοβιετικού συστήματος και κλιμακώνοντας την πρακτορική τους διείσδυση, αρχικά επί Γκορμπατσόφ (1985 και μετά) και κυρίως κατά την εποχή Γιέλτσιν (1991-1999), οπότε η CIA δρούσε ανεξέλεγκτα στην Ρωσία.  
 
Κλειδί για την κατανόηση της σημερινής ανυποχώρητης αντίδρασης των Ρώσων αποτελεί το γεγονός, ότι οι ΗΠΑ και η Δύση διαβεβαίωναν τους Ρώσους, επί Γκορμπατσόφ, πως το ΝΑΤΟ δεν θα επεκτεινόταν ανατολικά του Βερολίνου και η Ανατολική Ευρώπη θα αποτελούσε έναν «ενδιάμεσο χώρο διεθνούς ειρήνης και συνεργασίας.»  
 
Όμως η Δύση εξαπάτησε κυνικά την Ρωσία, καθώς τουλάχιστον από το 1990 και μετά μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές και όπλα μεγάλου βεληνεκούς μέχρι την «πόρτα» της. Ενδεικτικό, το ότι το 2017, η Ρωσία κάλεσε επισήμως τις ΗΠΑ να αποσύρουν 200 πυρηνικές κεφαλές από την Ευρώπη, υποδεικνύοντας πέντε χώρες στις οποίες έχουν εγκατασταθεί. Αλλά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αγνόησαν το αίτημα και συνέχισαν την εγκατάσταση πυρηνικών όλο και πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα.  
 
Αμερικανικοί πυρηνικοί πύραυλοι μεταφέρθηκαν από το Ιντσιρλίκ (Τουρκία) στη Ρουμανία και πολλά όπλα σε Πολωνία, Ουκρανία, Εσθονία, κ.α., όλο και πιο κοντά στην Ρωσία, με ταυτόχρονη συνεχή διείσδυση πρακτόρων στα εδάφη της. Όπως αναφέρουν δυτικά ΜΜΕ (BILD, Το Βήμα, κ.α.), στην Ουκρανία, δρουν κατά χιλιάδες Αμερικανοί και Άγγλοι εκπαιδευτές και πράκτορες, όπως και μέλη της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας μισθοφόρων κομάντος «Security Academy».  
 
Στις 9/5/2021 η βρετανική εφημερίδα Daily Star δημοσίευσε την επίσημη ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης, ότι μετέφερε 200 ισχυρά οπλικά συστήματα, άρματα μάχης και περισσότερους από 800 Βρετανούς κομάντος στην Εσθονία. Τότε ο Ρώσος ΥπΑμ Σ. Σόιγκου είχε δηλώσει: «οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αυξάνουν την ένταση. Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τα στρατεύματά του στην Ευρώπη για πόλεμο.»  
 
Η προβοκάτσια ως «πυρηνικό» όπλο  
 
Κατά την καλά οργανωμένη από τη Δύση «Πορτοκαλί Επανάσταση» στην Ουκρανία (22/11/2004–23/1/2005) ο τότε Αμερικανός πρέσβης συμμετείχε φανερά σε πορείες εναντίον της μη αρεστής στις ΗΠΑ Ουκρανικής κυβέρνησης την οποία και τελικά ανέτρεψαν. Ανάλογες προσπάθειες διείσδυσης συμβαίνουν σήμερα στις ρωσόφωνες ουκρανικές επαρχίες, Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, με στόχο την «από μέσα» ανατροπή της κατάστασης.  
 
Η προβοκάτσια είναι ένα «πυρηνικό» όπλο. Το εφάρμοζε ο διαβόητος Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, σύμβουλος των Αμερικανών προέδρων μέχρι και του Ομπάμα. Να θεωρήσουμε σύμπτωση το ότι ο Μπρεζίνσκι ήταν γιος του Ρώσου εξωμότη Ταντέους Μπρεζίνσκι, που πολέμησε τον Σοβιετικό Στρατό και είχε δημόσιο αξίωμα στη Ναζιστική Γερμανία, ως Γενικός Πρόξενος στην Λειψία από το 1931 ως το 1935; Πρόσφατη απόδειξη της απαρασάλευτης για τις ΗΠΑ γραμμής Μπρεζίνσκι, είναι τα γεγονότα στο Καζακστάν. Χώρα κλειδί λόγω θέσης, εκ των κορυφαίων παραγωγών Ουρανίου, πλούσια σε Πλουτώνιο, Σπάνιες Γαίες και Φυσικό Αέριο. Έτσι η πολιορκία κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας κλιμακώνεται. Όλα δείχνουν ότι η επίθεση αυτή σχεδιαζόταν εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Στις μάχες στο Αλμάτι καταγγέλλεται πως εντοπίστηκαν 20.000 ένοπλοι και μισθοφόροι Τζιχαντιστές από Αφγανιστάν, Συρία, Κιργιστάν, Τουρκία, κ.α., συνελήφθησαν χιλιάδες, ενώ εντοπίστηκε τουλάχιστον ένα κέντρο επιχειρήσεων με έδρα το Κίεβο της Ουκρανίας υπό συγκεκριμένο ηγέτη.  
 
Οι ΗΠΑ και η Γερμανία έχουν δημιουργήσει βάση UAV στην Ουκρανία στην περιοχή Kirovograd, σε παλιό σοβιετικό αεροδρόμιο. Από εκεί οι Αμερικανοί στέλνουν συνεχώς drones εναντίον της Κριμαίας τα οποία οι Ρώσοι καταρρίπτουν. Τα περιστατικά είναι πολλά! Το σοβαρότερο από αυτά, οι Ρώσοι επέτρεψαν να διαρρεύσει στα διεθνή ΜΜΕ, στις 17-18/6/2016. Τότε, σε μια επίδειξη δύναμης, τα αντιαεροπορικά τους συστήματα, κατέβασαν ένα αμερικανικό RQ-4 Global Hawk, παρεμβαίνοντας στο σύστημα ελέγχου του και το προσγείωσαν στην Συμφερούπολη. Αμέσως μετά ο Ρώσος ΥΠΑΜ, Σεργκέι Σοϊγκού, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επιθεώρηση του ρωσικού Στρατού στην Κριμαία και αυξήθηκε ο αριθμός των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία. Η κατάσταση αποτυπώθηκε και σε άρθρο της Ουάσιγκτον Ποστ υπό τον τίτλο «Οι ΗΠΑ μπορούν να αποτύχουν στην Κριμαία.»  
 
Ολοκληρωμένες εγγυήσεις ασφαλείας, ζητά η Μόσχα  
 
Σήμερα το «αφήγημα» των ΗΠΑ–Δύσης είναι, ότι «η Ρωσία θέλει να εισβάλλει στην Ουκρανία». Ωστόσο η Μόσχα δεν έχει κανέναν λόγο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον…, να εισβάλλει στην Ουκρανία διότι έχει πετύχει αυτό που ήθελε. Δηλαδή, να μην αναπτύσσεται ουκρανικός στρατός στις ρωσόφωνες επαρχίες, Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ οι οποίες είναι πλέον συνδεδεμένες οικονομικά και δασμολογικά με την Ρωσία και οι κάτοικοι τους έχουν ήδη ρωσικά διαβατήρια. Αυτό που πραγματικά απαιτεί η Μόσχα είναι ολοκληρωμένες εγγυήσεις ασφάλειας: να μην ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, η οποία έχει παγιδευτεί στην πολιτική πυρηνικής εξάπλωσης των ΗΠΑ, να σταματήσει η προώθηση αμερικανικών πυραύλων και στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στα σύνορά της, και να αποκλιμακωθούν τα πυρηνικά στα επίπεδα του 1997. Η Ρωσία δήλωσε πως δεν έχει κανένα περιθώριο υποχώρησης.  
 
Τα διεθνή ΜΜΕ υποστηρίζουν, πως, εάν αποτύχουν οι συνομιλίες Ρωσίας – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ θα εγκατασταθούν ρωσικοί βαλλιστικοί και άλλοι πύραυλοι, μέχρι και στην Σερβία, σύμφωνα με διαρρέουσα μυστική συμφωνία του 2007, μεταξύ Μόσχας και Βελιγραδίου. Ρωσικοί πύραυλοι θα εγκατασταθούν στο Καλίνινγκραντ, την Κριμαία και αλλού στη Ρωσία ή και την Λευκορωσία.  
 
Ο απόλυτος παραλογισμός αυτού του ανταγωνισμού αποδεικνύεται από το ότι η Ρωσία έχει πλέον αναπτύξει κυριολεκτικά «ασύλληπτη» πυραυλική και πυρηνική τεχνολογία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους πυραύλους: Avangard (ταχύτητα 27 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου), Kinzhal, νέων πυρηνικών δυνατοτήτων πύραυλος, Tsirkon, S-500, S-550, Kalibr (τύπου SS-N-30A που χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία, το 2015), τους γνωστούς ως «υπερηχητικά οχήματα πυραύλων ολίσθησης» (HGV) και πολλά άλλα υπερσύγχρονα όπλα σε αέρα, θάλασσα και ξηρά. Με τις ασύλληπτες ταχύτητες και το βεληνεκές τους «υπερ-καλύπτονται»: η Βαλτική και η Μαύρη θάλασσα, αλλά και οι: Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Πολωνία, Γερμανία (και το Βερολίνο), Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία, Τουρκία (και η Κωνσταντινούπολη). Και μόνο οι εκτοξεύσεις από ρωσικά υποβρύχια αρκούν ώστε όλες οι χώρες της ΕΕ, Αγγλία και ΗΠΑ να μη θεωρούνται ασφαλείς.  
 
Η πολιτική των γραφειοκρατών της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ οδηγεί ολόκληρο τον πλανήτη σε μία σχιζοφρενική ισορροπία απειλών πυρηνικού ολέθρου, πράγμα που δοκιμάστηκε το 1962, τότε από τη Μόσχα, στην «Κρίση των ρωσικών πυραύλων στην Κούβα» και (καλώς) απέτυχε!  
 
Οι ΗΠΑ ως υπερ-δύναμη χρωστούν στον πλανήτη σταθερή παγκόσμια ειρήνη. Και αυτό δεν γίνεται με την επαναφορά μιας από πολλών ετών νεκρής γεωστρατηγικής. Ο Κόσμος προχώρησε, η Κοινωνία προχώρησε, και η παγκόσμια ειρήνη αποτελεί το ύψιστο αγαθό το οποίο οφείλουν να προστατέψουν.  
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.