20 Ιανουαρίου 2022

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ, Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 
 
Ο αντιχριστιανικός πόλεμος συνεχίζεται… 
 
Το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Ριτσώνα (70 χλμ. από την Αθήνα) και δημιουργήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια (επτά οι ιδιοκτήτες τους). Η Ελληνική Εταιρεία Αποτέφρωσης. που προώθησε επί πολλά χρόνια τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα, είναι ένας από αυτούς και κατέχει το 30% της επιχείρησης! 
 
Εκείνη την εποχή η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε κατά την συνεδρίασή της, την 6η Νοεμβρίου 2019, την αποστολή ενημερωτικού φυλλαδίου “ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ” σχετικά με τις θέσεις της περί της καύσεως των νεκρών! 
 
Σε ένα σημείο από την μακροσκελή επιστολή της, αναφέρει: 
«…Το σώμα συνιστά στοιχείο της υπόστασης του ανθρώπου, ο οποίος έχει πλασθεί κατ' εικόνα και καθ΄ ομοίωση του Θεού (Γέν. 1,24) με προοπτική όχι τον θάνατο, αλλά την αιωνιότητα και την ελπίδα της Ανάστασης. Η Εκκλησία θεωρεί το ανθρώπινο σώμα ως “ιερό”, ονομάζοντάς το, ναό του Αγίου Πνεύματος (Α΄ Κορ. 6,19). Τρανό παράδειγμα γι΄ αυτό από την ζωή της Εκκλησίας αποτελεί η τιμητική προσκύνηση των ιερών λειψάνων των Αγίων. Αφού το σώμα των Αγίων κοπίασε για την δόξα του Θεού, αυτοί έλαβαν ως θεία δωρεά και μετά τον σωματικό θάνατό τους χάρη, έλεος και δύναμη, με αποτέλεσμα να θαυματουργούν. Η ταφή ανήκει στην παράδοση της Εκκλησίας, η οποία έχοντας ως βάση την Ευαγγελική και Πατερική διδασκαλία σέβεται το ανθρώπινο σώμα ως δημιούργημα του Θεού, γι’ αυτό και το ενταφιασμένο σώμα γίνεται αντικείμενο φροντίδας και προσευχών. Το νεκρό σώμα το θεωρεί όχι ως “στερεό απόβλητο”, όπως (κατ’ αποτέλεσμα) το αντιμετωπίζουν οι θιασώτες της αποτέφρωσης, αλλά το περιβάλλει με σεβασμό και τιμή…»! 
 
Μετά από δυο και πλέον χρόνια λειτουργίας του αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας και αφού ο κάθε πολίτης έχει το δημοκρατικό δικαίωμα επιλογής του νεκρού του σώματος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θεώρησε σκόπιμο να μεταβεί εκεί και να σημειώσει ιδιαίτερα πως:
«Η ελληνική κοινωνία έχει τις ιδιαιτερότητές της, αλλά το ζήτημα είναι να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής. Αυτό είναι ένδειξη πολιτισμού, δικαιικού πολιτισμού, σε όλες τις πτυχές…»! 
 
Πραγματικά αναρωτιέμαι! Ποιος υπέδειξε στην κ. Σακελλαροπούλου να επισκεφτεί το αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας και να μας πει μάλιστα, πως η καύση νεκρών είναι δείγμα πολιτισμού;  
 
Τι ακριβώς βαθύτερα σηματοδοτεί αυτή η επίσκεψη και τα όσα είπε εκεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Σε μια εποχή που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την “διόρισε” ΠτΔ, απαγόρευσε στους πιστούς Ορθόδοξους Έλληνες την συμμετοχή τους στην λειτουργία της Κυριακής στους Ιερούς Ναούς της χώρας μας, στα Άγια Πάθη του Θεανθρώπου κατά την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάστασή Του! Ο οποίος απαγόρευσε την λιτανεία και την περιφορά της Εικόνας της Παναγίας μας, που λατρεύεται ιδιαίτερα από τον λαό μας! Και που πιστεύω, πως και η κ. Σακελλαροπούλου έχει τα ίδια αισθήματα με τον κ. Μητσοτάκη για την Ορθοδοξία! 
 
Έτσι διά μέσω της παρουσίας της κ. Σακελλαροπούλου στην Ριτσώνα, μήπως σηματοδοτείται άλλο ένα αντιχριστιανικό χτύπημα κατά των Ιερών παραδόσεων της Ορθοδόξου Ελλάδος;  
 
Δεν γνωρίζουν Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης, ότι η Ορθοδοξία δεν μπορεί να πληγεί από τους σύγχρονους Λένιν και Στάλιν; 
 
Όταν μετά τις διώξεις δεκαετιών που υπέστη η Ορθοδοξία στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, ο πιστός ρωσικός λαός άντεξε και σήμερα με μεγαλοπρέπεια τιμά την Ορθοδοξία και τις Ιερές παραδόσεις της, γκρεμίζοντας τα αγάλματα των Λένιν και Στάλιν!! 
 
Ενδοτικός για άλλη μια φορά ο ΓΑΠ… 
 
Μου έγραψε φίλος: 
«Η συνεχής υποχωρητικότητα και ο ραγιαδισμός μας έχουν φέρει σε αυτήν την άθλια κατάσταση. Συνεχίζουμε να “διαλέγουμε” τους λάθος πολιτικούς και στην συνέχεια τους βρίζουμε άμα δεν μας “βολεύουν”. Στην συνέχεια εκλέγουμε καινούργιο “φιντάνι” και η ιστορία συνεχίζεται! Η ιστορία φαίνεται δεν μας έχει διδάξει να μην επαναλαμβάνουμε τις ίδιες “καραμπόλες”! Το αστείο είναι πως δεν κατηγορούμε ποτέ τους εαυτούς μας! Πάντα οι άλλοι φταίνε! Και ο Τούρκος παραμονεύει γνωρίζοντας τις αδυναμίες μας. Γίνεται κάθε μέρα πιο επιθετικός βλέποντας πως έχουμε βάλει την ουρά στα σκέλια χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση στις αρπακτικές απαιτήσεις του.»! 
 
Ίσως λοιπόν ο πιο επικίνδυνος εθνικά πολιτικός των τελευταίων δεκαετιών, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου! Ο οποίος θα πρέπει να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς είναι ο πιο πολυβραβευμένος Έλληνας από την Τουρκία. Ο οποίος οδηγήθηκε στην πολιτική λήθη από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ωστόσο δεν λέει να συνταξιοδοτηθεί, αποδεχόμενος τη νέα βράβευση από τους αιμοσταγείς Τούρκους γείτονες μας! 
 
Ο ΓΑΠ λοιπόν, χωρίς ντροπή, χωρίς τσίπα, για άλλη μια φορά, πήρε από τα χέρια του Κιλιντσάρογλου, αρχηγού των Κεμαλιστών στην Τουρκία (πιο σκληροί από τον Ερντογάν στις αλυτρωτικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα) το επονομαζόμενο “Διεθνές Βραβείο Φιλίας και Ειρήνης” του Δήμου Τσανκάγια! 
 
Έτσι ο Αμερικανοτραφής ΓΑΠ για άλλη μια φορά χρησιμοποιείται από Αμερικανούς και Τούρκους, προκειμένου να αμβλύνει τις γωνίες της επιθετικότητας της Τουρκίας κατά της Ελλάδος στον ελληνικό λαό, ενισχύοντας όμως ταυτόχρονα την επιθετική πολιτική της Τουρκίας!  
 
Μια ενδοτική πολιτική που δεν καυτηριάζεται από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη! 
 
O ενδοτικός Χρήστος Ροζάκης… 
 
Γνωστός ο ρόλος του ΕΛΙΑΜΕΠ στην Ελλάδα!  
Για το οποίο “Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής”, πολλές φορές και σε αρκετά άρθρα μου κατά το παρελθόν έχω αναφερθεί! 
 
Το συμβουλευτικό όργανο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μεγάρου Μαξίμου! Το οποίο τους κάνει εντατικά μαθήματα εξωτερικής πολιτικής! Δηλαδή το ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο έχουν “κορόνα στο κεφάλι τους” η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόσοι άλλοι πολιτικοί “κολοσσοί” της Πατρίδος μας! 
 
Για το οποίο ΕΛΙΑΜΕΠ, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 στην Ελεύθερη Ώρα και σε συνέντευξή του, δήλωνε ο Βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ και Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, και σχετικά με την επιμονή του ΕΛΙΑΜΕΠ, ώστε η Ελλάς να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα Ελληνοτουρκικά: 
 
«…Πρόκειται για ομάδες τεχνοκρατών που συζητούν – αν συμφωνήσουν, κρατάω ιδιαίτερα μεγάλες επιφυλάξεις – ποια είναι τα θέματα τα οποία θα τεθούν επί τάπητος στον διάλογο. Η Ελλάδα, παγίως και για χρόνια πολλά, από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή κι αυτό δεν άλλαξε μέχρι σήμερα, αναγνωρίζει ότι η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία. Η νησιωτική υφαλοκρηπίδα και οι θαλάσσιες ζώνες που απορρέουν από αυτήν. Όχι γενικά και αόριστα οι θαλάσσιες ζώνες όπως αναφέρουν οι “ειδήμονες” του ΕΛΙΑΜΕΠ! Ξεκαθαρίζω λοιπόν. Η αποκλειστική διαφορά μας με την Τουρκία είναι: Η νησιωτική υφαλοκρηπίδα και οι θαλάσσιες ζώνες που απορρέουν από αυτήν… 
 
…Το ΕΛΙΑΜΕΠ έχει γεμίσει – αν το δείτε διαχρονικά – από στελέχη της περιόδου Σημίτη. Επειδή είναι πρόσφατη και η επέτειος των Ιμίων, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι διαπραγματεύτηκαν και στήριξαν τις Συμφωνίες του Ελσίνκι και της Μαδρίτης, όπου εκεί για πρώτη φορά “γκριζαρίστηκε” το Αιγαίο με συμφωνία, δυστυχώς, της τότε κυβέρνησης και του τότε πρωθυπουργού, του κ. Σημίτη. Συνεχίζουν το ίδιο μέχρι σήμερα. Αυτοί λοιπόν, εξυπηρετούν μια άλλη πολιτική, εξυπηρετούν κάποια άλλα συμφέροντα, τα οποία δεν μπορούν να λέγονται εθνικά συμφέροντα, πάντως. Ήμουν ανέκαθεν απέναντί τους. Ουδέποτε προσκλήθηκα να παρακολουθήσω ή να μιλήσω σε κάποια εκδήλωσή τους. Όχι ότι με ενδιαφέρει, αλλά προφανώς γνωρίζουν, ότι θα πω αντίθετα πράγματα, με ότι πιστεύουν. Αν πάντως υπάρχει αρραγές πολιτικό μέτωπο στην εθνική γραμμή που σας ανέφερα παραπάνω, με αφήνει παγερά αδιάφορο το τι λένε…»! 
 
Ωστόσο, οι φωστήρες του ΕΛΙΑΜΕΠ δεν βάζουν ποτέ μυαλό, συνεχίζοντας το καταστροφικό τους έργο στα εθνικά μας ζητήματα! 
 
Έτσι ο διαβόητος καθηγητής Χρήστος Ροζάκης, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κώστα Σημίτη (ο εκδότης Γιώργος Κουρής τον είχε κατηγορήσει για εθνική μειοδοσία), πρώην μέλος και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τρόφιμος σε εκδηλώσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ, είχε ισχυριστεί παλαιότερα πως: 
«Δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα με το μέρος μας. Θα πρέπει να δώσουμε και κάτι στην Τουρκία. Για να πάμε στη Χάγη χρειάζεται συνυποσχετικό»! 
 
Αφού πάγια είναι η θέση του περί συνδιαχείρισης στο Αιγαίο και των περιθωρίων διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με την Τουρκία για μία σειρά από θέματα και τα οποία δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό της υφαλοκρηπίδας! 
 
Ο οποίος Χρήστος Ροζάκης ακόμη πιστεύει, πως: 
«Η Ελλάδα έχει τηρήσει μια μαξιμαλιστική θέση σε όλα της τα ζητήματα. Έχει θεωρήσει ότι μπορεί να έχει ΑΟΖ μέχρι την Κύπρο, πράγμα αδύνατον. Έχει θεωρήσει ότι μπορεί να έχει 12νμ παντού. Έχει θεωρήσει ότι μπορεί να έχει εναέριο χώρο μεγαλύτερο από την αιγιαλίτιδα ζώνη της.»! 
 
Σήμερα λοιπόν επιβεβαίωσε τα παραπάνω, με νέα εθνικά επικίνδυνη τοποθέτηση, στον Συστημικό ραδιοφωνικό σταθμό Alpha: 
«Η Ελλάδα δέχεται “ίσως” τα 10 ναυτικά μίλια ως αιγιαλίτιδα ζώνη. Προς το παρόν δεν έχουμε αίσθηση ότι η Τουρκία επιβαρύνει τις διερευνητικές. Ως εκ τούτου, ενώ η Ελλάδα είναι καλόπιστη και προχωράει με μια πλήρη σειρά προτάσεων οι οποίες είναι εποικοδομητικές, με την έννοια ότι δεχόμαστε ίσως και τα 10 ν.μ. ως αιγιαλίτιδα ζώνη, η Τουρκία αρνείται να μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε 10 ή 12 νμ και στα ηπειρωτικά εδάφη…»! 
 
Αυτή η εθνικά επικίνδυνη τοποθέτηση του Χρήστου Ροζάκη, ήταν βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων και γι΄ αυτό το τουρκικό Star επεσήμανε, πως: 
«Η Ελλάδα παραιτήθηκε από το αίτημά της για επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια»! 
 
Επίσης, έντονα προβληματίζομαι από τα καθυστερημένα αντανακλαστικά του ΥΠΕΞ μας, που ωστόσο ανέφερε αυτό που επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο και το οποίο δεν ενεργοποιεί η Ελλάς φοβούμενη το casus belli (αφορμή πολέμου) της Τουρκίας:  
«Πάγια θέση της Ελλάδας ήταν και παραμένει το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπεται ρητώς από το Διεθνές Δίκαιο και συγκεκριμένα τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).»!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.