14 Νοεμβρίου 2020

Η ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
 
Αφορμή του σημερινού μου άρθρου, είναι η γενέθλιος ημέρα 10 Νοεμβρίου του 1995, που με δήλωσή του ο τότε Πρόεδρος της “Πολιτικής Άνοιξης” Αντώνης Σαμαράς, επιβεβαίωνε δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραφε στις 15 Σεπτεμβρίου 1993 σύμβαση για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του “Ξυστό” σε επιχειρήσεις του Σωκράτη Κόκκαλη, λίγες μόλις ημέρες πριν από την πτώση της κυβέρνησής του (13 Οκτωβρίου 1993)!  
 
Αυτή η παράξενη, περίεργη παραχώρηση του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υποδήλωνε άνοιγμα προς τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, για να τον γλυκάνει προφανώς, λόγω του ότι ήταν απέναντι από την παράταση της σύμβασης του ΟΤΕ με την Siemens και την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη!  
 
Μια αμαρτωλή σύμβαση και για την οποία αναγνώρισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πως ήταν ο κύριος λόγος της κυβέρνησής του, αφού στο βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά, αποκαλύπτει στον δημοσιογράφο, ότι ο βασικός υπεύθυνος της πτώσης της κυβέρνησης το 1993 ήταν ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης: 
 
«Ο Κόκκαλης είχε το μεγάλο πρόβλημα της παράτασης της σύμβασής του με τον ΟΤΕ. Το θέμα του ΟΤΕ δεν ήταν μείζον θέμα. Το θέμα του ΟΤΕ κατέληξε να είναι μείζον, διότι εμπλέκονταν τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία σε τελική ανάλυση έριξαν την κυβέρνηση. Ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία για τον ρόλο του Κόκκαλη. Αυτά είναι τελείως βεβαιωμένα ιστορικά. Τα ξέρω από πρώτο χέρι. (...) Ο Κόκκαλης δεν το έχει ομολογήσει, ούτε θα το ομολογήσει μέχρι τέλους, αλλά η ανατροπή έγινε από αυτόν. Δεν θα τολμούσε όμως να το κάνει, αν δεν είχε την ολόψυχη υποστήριξη από ολόκληρο το οικονομικό κατεστημένο. Με πρώτον τον Αλαφούζο, αλλά από κοντά και όλοι οι άλλοι…»! 
 
Βέβαια από την ημερομηνία της παραχώρησης του “Ξυστό”, είχε προηγηθεί στις 9 Αυγούστου 1993, επίσκεψη του Σωκράτη Κόκκαλη στον Πρωθυπουργό Κωσταντίνο Μητσοτάκη, που του απαιτούσε να κατακυρωθεί υπέρ της Siemens και την Intracom η επίμαχη προμήθεια του ενός εκατομμυρίου ψηφιακών παροχών, προτού προλάβει να εγκατασταθεί ο στρατηγικός επενδυτής! 
 
Αλλά φαίνεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραγνώρισε, ότι το δωράκι “Ξυστό” δεν ήταν ούτε αντίδωρο μπροστά στο τεράστιο έργο των ψηφιακών της Siemens και της Intracom, που άλλαζαν το επικοινωνιακό τοπίο της χώρας!
 
Ο Σωκράτης Κόκκαλης ήλεγχε πέραν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και όλο το άλλο πολιτικό Σύστημα… 
 
Δυο εταιρειών, της Siemens και της Intracom, που ήταν κοινό μυστικό, πως η σχέση τους κρατούσε από τα τέλη του 1988. Αφού στο πρόσωπο του Σωκράτη Κόκκαλη η γερμανική εταιρία είχε βρει έναν καλό συνεταίρο και έναν καλό γνώστη και χειριστή του πολιτικού Συστήματος της Ελλάδας. 
 
Η Siemens άλλωστε, δεν θα ήταν αυτό που τελικά υπήρξε τα τελευταία 30 χρόνια, αν δεν υπήρχε ο Σωκράτης Κόκκαλης. 
 
Έτσι, πάνω στην ασφυκτική πίεση που ασκήθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από τον Σωκράτη Κόκκαλη, αυτός παρέπεμψε την έγκριση της ανάθεσης της προμήθειας των ψηφιακών παροχών, στον τότε Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Στέφανο Μάνο, ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε δεχτεί και την ασφυκτική πίεση του γερμανικού κολοσσού της Siemens, αφού είναι γνωστές οι επιστολές που είχαν σταλεί από τους τότε διευθύνοντες της Siemens Bernhard Dombek και Ηλία Γεωργίου!  
 
Ο Σωκράτης Κόκκαλης λοιπόν, λίγες μέρες αργότερα επισκέπτεται τον Στέφανο Μάνο, ο οποίος δεν κάμπτεται! Τότε ο Σωκράτης Κόκκαλης – όπως λέγεται – του απάντησε θρασύτατα και κυνικά, πως θα ρίξουμε την κυβέρνηση! Όπερ και εγένετο!  
 
Αλλά όπως είπα και παραπάνω, ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν καλός γνώστης και καλός χειριστής του πολιτικού Συστήματος της Ελλάδας. 
 
Αφού διατηρούσε άριστες σχέσεις με όλο το πολιτικό και κοσμικό φάσμα της Ελλάδος, ακόμη και με την Οικουμενική κυβέρνηση! Αφού μία απ’ τις πρώτες αποφάσεις της ήταν να συνεχίσει τις απευθείας αναθέσεις, που είχαν ήδη ξεκινήσει επί ΠΑΣΟΚ στον ΟΤΕ, με τις ψηφιακές παροχές στη Siemens και στην Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη, πάντα χωρίς διαγωνισμό (;;;)! 
 
Άλλωστε, έχει μείνει στην ιστορία, πως σε μία από τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών της Οικουμενικής κυβέρνησης, ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης, φέρεται να είπε: να δώσουμε και καμιά δουλειά στο γιο του Πέτρου (πατέρα του Σωκράτη)! Ο οποίος ήταν βασικός συνεργάτης του Νίκου Ζαχαριάδη και υπεύθυνος της αποστολής παιδιών στις Λαϊκές Δημοκρατίες της εποχής! Γι΄ αυτό το 1949 μετά την ήττα τους κατά τον συμμοριτοπόλεμο, εγκαταστάθηκε στην Ανατολική Γερμανία!
 
Επίσης, αν ανατρέξει κάποιος το 1988 και στις εφημερίδες της εποχής εκείνης, θα διαπιστώσει πως οι εκδότες την περίοδο εκείνη άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τον Ανδρέα Παπανδρέου, ώστε ο Σωκράτης Κόκκαλης να είχε τα ωφελήματά του! Βέβαια, και η εφημερίδα που είχε τότε στην ιδιοκτησία του ο Σωκράτης Κόκκαλης, και με άλλα μέσα που διέθετε υποστήριζε φανερά τον Ανδρέα Παπανδρέου!  
 
Αλλά και η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που ακολούθησε, εμφανίστηκε κι αυτή ιδιαίτερα φιλική προς το Σωκράτη Κόκκαλη! 
 
Αφού έδωσε άδεια κινητής τηλεφωνίας στην Panafon, βασικού μετόχου του Σωκράτη Κόκκαλη, αποκλείοντας μάλιστα με νόμο τον ΟΤΕ από άδειες κινητής τηλεφωνίας! 
 
Να σημειωθεί στο σημείο αυτό, πως την σύμβαση με το “Ξυστό” την υπέγραψε ο τότε Υφυπουργός Οικονομικών και σημερινός Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο οποίος αργότερα εργάστηκε ως Πρόεδρος του Δ/Σ της εταιρείας Ericsson (συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη)!  
 
Πρέπει να θυμίσουμε επίσης, ότι στα μέσα του 1990 ήταν σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα εκ των γερμανικών αρχών για το Σωκράτη Κόκκαλη και για την σχέση του με την Stasi (Υπουργείο Κρατικής Ασφαλείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας)! Την ίδια περίοδο ο Σωκράτης Κόκκαλης προχώρησε στην αγορά του Ολυμπιακού, προφανώς για να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα, και έτσι όλες οι δικαστικές υποθέσεις του κλείνουν και μπαίνουν στο αρχείο! 
 
Μην ξεχάσουμε, πως επί τρία συναπτά έτη, με παχυλότητα ανταλλάγματα, η Siemens διαφημιζόταν στην φανέλα του Ολυμπιακού!  
 
Φτάνουμε έτσι, στην περίοδο που ξεσπάει το περίφημο οικονομικό σκάνδαλο με τα “μαύρα ταμεία” (χρηματισμός με παράνομες πληρωμές κρατικών αξιωματούχων) της Siemens και τον Γενικό Διευθυντή της Μιχάλη Χριστοφοράκο! Εκεί, κάπου στις αρχές του 2000 εμφανίζεται και ο δόκτορας Γιούνγκ, σύμβουλος της μητρικής Siemens και στενός συνεργάτης του Προέδρου της γερμανικής εταιρείας Χάινριχ φον Πίρερ!  
 
Όμως μόλις “αποστρατεύτηκε” από την Siemens ο δόκτωρ Γιούνγκ, βρέθηκε ξαφνικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Intracom! 
 
Έτσι το δεξί χέρι του Μιχάλη Χριστοφοράκου μπαίνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Intracom και μετέπειτα μεσολαβεί στην πώληση της Intracom στη ρωσική “Systemα”! Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός, ότι το γερμανικό περιοδικό Der Spigel, είχε αποκαλύψει, πως ο Dr Γιούνγκ είχε σχέσεις και με την BNP, δηλαδή τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας στις οποίες επικεφαλής ήταν ο αδελφός του πρώην γερμανόφιλου, επίσης, Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη! 
 
Και φτάνουμε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (2010) που διερεύνησε το οικονομικό σκάνδαλο της Siemens, όχι όμως και το οικονομικό σκάνδαλο της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη, αφού σε όλες τις δουλειές με τον κρατικό (τότε) ΟΤΕ ήταν συνέταιροι! 
 
Μάλιστα, όποιος μάρτυρας “τολμούσε” να αναφερθεί η στην στοχευμένη απουσία από το κατηγορητήριο του Σωκράτη Κόκκαλη, του αφαιρούσε ο Πρόεδρος Σήφης Βαλυράκης, τον λόγο!  
 
Αλλά και στο Μεικτό Εφετείο Κακουργημάτων, όσοι μάρτυρες προσπάθησαν να αποκαλύψουν πράγματα για τον Σωκράτη Κόκκαλη ή για το ρόλο της Intracom και την σχέση της με τη Siemens, συνάντησαν τοίχο. Τοίχο που προφανώς έχει φτιάξει το ίδιο πολιτικό σύστημα για να προστατεύσει τον εαυτό του! 
 
Ο εναγκαλισμός της Οικογένειας Μητσοτάκη με τη Siemens… 
 
Είναι πανθομολογούμενο, πως υπάρχει διαχρονική σχέση της Οικογένειας Μητσοτάκη με την εταιρεία Siemens. Χθες και σήμερα! Αλλά είναι σίγουρο και αύριο! 
 
Και δεν θα σταθώ στα πολλά δώρα της Siemens σε μέλη της Οικογένειας Μητσοτάκη! Στις καφετιέρες και στα μίξερ! Στα τηλεφωνικά κέντρα και στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό!  
 
Θα αναφερθώ στο γεγονός, ότι την περίοδο της θητείας του Μιχάλη Χριστοφοράκου ως Γενικού Διευθυντή της Siemens, μεγάλος αριθμός στελεχιακού δυναμικού της γερμανικής εταιρείας στην Αθήνα, απασχολείτο στα σπίτια, στα γραφεία και στα ιδρύματα της Οικογένειας Μητσοτάκη.  
 
Επίσης, κάνεις μέχρι σήμερα δεν έχει αναρωτηθεί, ποιος ήταν ο λόγος που βραβεύτηκε από τον μακαριστό Χριστόδουλο ο τότε Γερμανός επικεφαλής της Siemens dr Pierrer! 
 
C:\Users\Panos\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Outlook\9BWPJULB\IMG-51de9154387a214b59abdce254ebeb6f-V.jpg
Οι κακές γλώσσες λένε, ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος με τη συνδρομή της Οικογένειας Μητσοτάκη, προσπαθούσε τότε να πείσει την Εκκλησία να δώσει το πράσινο φως σε όλη την επικράτεια, σε εκκλησίες οικόπεδα και χώρους που ανήκαν στην ελλαδική εκκλησία, ώστε να εγκατασταθούν οικίσκοι κινητής τηλεφωνίας! 
 
Επενδύσεις με γερμανικό πρόσημο… 
 
Με την ευκαιρία της μεγάλης επένδυσης που διαφημίζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή της Microsoft, που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να κάνει άλμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, κάτι δεν πάει καλά, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν. Αφού κάποιοι επαΐοντες βλέπουν σε αυτήν την συμφωνία “δάχτυλο” της Άγκελα Μέρκελ! Λέτε; 
 
Πάντως, αυτό το έργο καθαρά λογισμικού χαρακτήρα, θα μπορούσε να το εκπληρώσει η Siemens, αν δεν φρόντιζε αυτό το πολιτικό Σύστημα στην Ελλάδα να κλείσει το εργοστάσιο στο Κριονέρι Αττικής, όπου διέθετε Software Center με 1000 και πλέον εργαζόμενους, επιστήμονες υψηλού βεληνεκούς! Θα μπορούσε να γίνει ανέξοδα στα πλαίσια υλοποίησης του εξωδικαστικού συμβιβασμού! Αλλά μήπως μέσω αυτού του εργοστασίου, αν υπήρχε, λόγω του ότι η Siemens ήταν στοχευμένη, δεν θα υπήρχαν πολιτικά ωφελήματα; 
 
https://primeminister.gr/wp-content/uploads/2020/01/83237162_643455839795239_8561723876705304576_n-696x464.jpg
Αλλά έχουμε και μια ακόμη επένδυση με γερμανικό πρόσημα. Έχουμε την “ευγενική” χορηγία της Volkswagen στην Αστυπάλαια. Του γερμανικού ομίλου Volkswagen Group στην Ελλάδα, που η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί να αποτελέσει το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονόμησης με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα της Αστυπάλαιας! Μια πράσινη καινοτομική επένδυση του αυτοκινητοβιομηχανικού γερμανικού κολοσσού! 
 
C:\Users\Panos\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Outlook\9BWPJULB\IMG-6313fd69a00b73d0ef43a0b6dc68bfa3-V.jpg
Ωστόσο, έρχεται στο μυαλό μου, πως την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση κλείνει το εργοστάσιο της Πίτσος στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, δηλαδή το εργοστάσιο της της Siemens, που μέσω του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, υπήρχε δέσμευση διάσωσής του!  
 
Αλήθεια τι παιχνίδια παίζονται από την ελληνική κυβέρνηση; Τελεί υπό εντολών της Καγκελαρίας της Γερμανίας;  
 
Βέβαια δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε απάντηση από τον Πρωθυπουργό, όπως δεν πήραμε για το σκάνδαλο διάρρηξης της εθνικής ασφάλειας, από την υποκλοπή αρχείων (δεδομένων) κινητής τηλεφωνίας σε τουλάχιστον τρία με πέντε εκατομμύρια χρηστών της Cosmote, ιδιοκτησίας της Deutsche Telecom! 
 
Εδώ Χριστοφοράκος, εκεί Χριστοφοράκος, πού είναι ο Χριστοφοράκος;  
 
Όπως δεν θα απαντήσει ποτέ ο Πρωθυπουργός, για το γεγονός, πως όλες οι ελληνικές υπηρεσίες ψάχνουν (και καλά κάνουν) τον εξασφαλισθέντα και καταδικασθέντα σε 13 χρόνια κάθειρξη πρώην Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, ενώ για τον προστατευόμενο της Άγκελα Μέρκελ και “εκλεκτό” της Οικογένειας Μητσοτάκη, καταδικασθέντα σε 15 χρόνια κάθειρξη τον περασμένο Δεκέμβριο από το Μεικτό Εφετείο Κακουργημάτων, Μιχάλη Χριστοφοράκο, δεν κουνιέται φύλο!  
 
Ο οποίος παραμένει ξεχασμένος και ελεύθερο πουλί στο Μόναχο, όπου κάνει την ζωάρα του!  
 
Έτσι εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς, ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός και μόνο στο άκουσμα “Χριστοφοράκος – Siemens”, νιώθει χειρότερα και από τα συμπτώματα που περιγράφει ο φίλος του Σωτήρης Τσιόδρας, για τα του Covid 19!  
 
Και για όλα αυτά και για πολλά άλλα, όπως το 2010, που η Οικογένεια Μητσοτάκη προσπάθησε να εμπλέξει τον Αντώνη Σαμαρά με το σκάνδαλο της Siemens (χωρίς ασφαλώς να το πετύχει) την ώρα, που όλα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη ήταν διαχρονικά προσκολλημένα στη Siemens και την ώρα που κάποιοι εργαζόμενοι τότε, δεν εκλήθησαν ποτέ από την ελληνική δικαιοσύνη να μας αποκαλύψουν πόσες ώρες, πόσες εργατοώρες, με εντολή του Μιχάλη Χριστοφοράκου εν ώρα υπηρεσίας, πέρναγαν στα ιδρύματα, στα μουσεία, στα σπίτια και στα εκλογικά γραφεία “Αγίας Οικογένειας”! 
 
Υ.Γ.: Ακόμη και το εμβόλιο που θα μας χορηγήσουν κατά του κορωνοϊού, έχει γερμανικό δάχτυλο, αφού όπως ανακοίνωσε η εταιρεία BionTech, το εμβόλιο θα παρασκευάζεται στο εργοστάσιο της, στο Μάινς της Γερμανίας, αλλά και σε αυτό της Pfizer στο Βέλγιο!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.